top

Nordijska hoja

Nordijska hoja je izjemno priljubljena dejavnost za ljudi vseh starosti. Ponujamo visokokakovostno opremo za nordijsko hojo, s katero bo vsaka dejavnost na prostem še bolj koristna.
View as Grid List

92 Izdelki

 1. -11%
  Palice za nordijsko hojo Komperdell Poniente - carbon

  Seznam želja

 2. -15%
  Ženski pohodniški čevlji Merrell Moab Speed - burlwood

  Seznam želja

 3. -25%
  Nordijska hoja palice Gabel X-1.35 - orange

  Seznam želja

 4. -26%
  GORE TEX čevlji Merrell Moab Speed GTX - black/multi

  Seznam želja

 5. -10%
  Palice nordic walking Leki Spin Shark SL

  Seznam želja

 6. -10%
  Palice nordic walking Leki Flash Carbon - black

  Seznam želja

 7. -10%
  Palice za nordijsko hojo Leki Response - black

  Seznam želja

 8. -10%
  Karbonske palice Leki Speed Pacer Lite

  Seznam želja

 9. -33%
  Moški čevlji Merrell Wildwood Aerosport - black/hi c

  Seznam želja

 10. -25%
  Pohodniški čevlji Merrell Alverstone 2 GTX - granite

  Seznam želja

 11. -33%
  Pohodniški čevlji Merrell Speed Eco - black/asphalt

  Seznam želja

 12. -26%
  Karbonske palice Gabel FLD Carbon
  Karbonske palice Gabel FLD Carbon
  101,99 € 137,99 €

  Seznam želja

 13. -21%
  Palice nordic walking Gabel Stretch Lite A.I.

  Seznam želja

 14. -26%
  Nordijska hoja palice Gabel Light NCS

  Seznam želja

 15. -30%
  Aluminijeve palice Gabel Vario S-9.6 - jeans

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

92 Izdelki

Počisti

Nordijska hoja - dejavnost za vsakogar

Nordijska hoja izvira iz Finske. Danes je zelo priljubljena po vsem svetu, število navdušencev nad to obliko telesne dejavnosti pa nenehno narašča. Nordijska hoja je dinamična hoja z uporabo posebnih palic. Tako med hojo ne delamo le nog, temveč tudi roke in trup. Pri tem športu se angažira celotno telo, ne da bi se preveč obremenjevale določene mišice. Zaradi takšnih značilnosti je primeren za skoraj vse ljudi, ne glede na starost ali telesno pripravljenost.

Osnovna tehnika nordijske hoje je hkratno stopanje s palicami. Roke in noge delujejo izmenično, pri tem pa so vključene skoraj vse mišice nog, rok, hrbta in trebuha. Zaradi tega je to odlična aerobna vadba, ki izboljšuje telesno pripravljenost in krepi mišice. Prednosti nordijske hoje so številne. Med drugim so to boljša telesna pripravljenost, izboljšana drža, okrepljen srčno-žilni sistem, izboljšano ravnotežje, zmanjšanje stresa, večja vzdržljivost in izboljšana splošna telesna pripravljenost. Hkrati je treba opozoriti, da je za pravilno hojo s palicami za nordijsko hojo bistvena pravilna tehnika. Nekaj kratkih lekcij se bo zagotovo odrazilo v še učinkovitejši vadbi s palicami.

Oprema, potrebna za nordijsko hojo

Za začetek vadbe nordijske hoje potrebujete le nekaj osnovnih predmetov. Najprej in predvsem - palice za nordijsko hojo. Posebne palice morajo biti določene dolžine, prilagojene višini uporabnika in imeti ustrezno oblikovane ročaje z rokavčkom z velcro zapenjanjem. Običajne pohodne palice v tem primeru ne bodo dovolj, saj bodo preprečevale pravilno, tehnično odbijanje s palicami. Drugič, pri nordijski hoji je zelo pomembna obutev. Bistveni so udobni in dobro prilegajoči se čevlji, ki zagotavljajo ustrezno oporo stopalom. Najbolje se obnesejo lahki pohodniški ali športni čevlji z ustreznim blaženjem, oprijemom in visoko zračno zasnovo. Tretjič, oblačila. Oblačila za nordijsko hojo morajo omogočati prosto gibanje in ščititi pred neugodnimi vremenskimi razmerami. Za zaščito pred soncem, dežjem ali vetrom, odvisno od vremena, so najprimernejši lahki in zračni materiali. Osnovna oprema za nordijsko hojo je tista, s katero je treba začeti. Ko se bomo v novo dejavnost bolj vživeli, bomo zagotovo želeli opremo dopolniti z lahkimi plastenkami za vodo, urami za merjenje napredka med vadbo in številnimi drugimi pripomočki.