top

Čelade MTB / Enduro

Čelade za MTB / Enduro so posebej zasnovane za vse ljubitelje gorskih poti in stez. Na voljo so lahke kolesarske čelade za MTB in nekoliko bolj grajene kolesarske čelade za enduro. Ponudba vključuje širok izbor modelov vodilnih blagovnih znamk!
View as Grid List

29 Izdelki

 1. -22%
  MTB čelada Rudy Project Protera+ - lagoon matte

  Seznam želja

 2. -26%
  Kolesarska čelada Uvex Finale 2.0 - black matt

  Seznam želja

 3. -24%
  Kolesarska čelada Uvex Finale 2.0 - moss green matt

  Seznam želja

 4. -26%
  Kolesarska čelada Uvex Finale 2.0 - plum matt

  Seznam želja

 5. -26%
  Čelada MTB Uvex Quatro CC MIPS - all black matt

  Seznam želja

 6. -26%
  Kolesarska čelada Uvex Finale 2.0 - red/black matt

  Seznam želja

 7. -26%
  Čelada MTB Uvex Quatro CC MIPS - cloud/deep space matt

  Seznam želja

 8. -20%
  Kolesarska čelada POC Crane MIPS - uranium black matt

  Seznam želja

 9. -35%
  Čelada MTB Smith Session MIPS - matte draplin

  Seznam želja

 10. -30%
  MTB čelada ION Traze Amp MIPS - black

  Seznam želja

 11. -28%
  Kolesarska čelada POC Axion - hydrogen white matt

  Seznam želja

 12. -30%
  Čelada MTB Smith Convoy MIPS - black

  Seznam želja

 13. -22%
  Kolesarska čelada POC Kortal - lead blue matt

  Seznam želja

 14. -22%
  MTB čelada POC Kortal - actinium pink matt

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

29 Izdelki

Počisti

MTB enduro čelade - nujne za gorske poti

Vsi navdušenci nad terenskim in gorskim kolesarjenjem vedo, kako pomembna je dobra čelada za MTB. Ta je tista, ki bo ob padcu zaščitila našo glavo. Noben izkušen kolesar se ne odpravi na pot brez nje. Čelade za MTB in enduro morajo združevati več funkcij. Prvič, nuditi morajo učinkovito zaščito med padcem. Za to služijo vedno nove tehnološke rešitve, ki zmanjšujejo učinke udarca. Drugič, vsaka čelada za gorsko kolo mora biti razmeroma lahka. Prevelika teža na glavi bo po vsakem daljšem pohodu utrudila vratne mišice. Težka čelada predstavlja precejšnje neugodje, ko na spustih doživljamo precejšnje obremenitve. Tretjič, kolesarska čelada za MTB mora omogočati dobro prezračevanje. Vse metre, ki jih boste v gorah spustili navzdol, bo sčasoma treba nadoknaditi pri vzponu. Nič ni hujšega kot naporen vzpon na vroč dan s slabo prezračevano čelado na glavi.

Katera čelada - MTB ali enduro?

Čeprav so danes meje med čeladami za MTB in enduro vse bolj zabrisane, lahko v večini primerov že na podlagi videza čelade ugotovite, kaj je bil namen oblikovalcev. Klasične čelade za MTB imajo običajno odločno lažjo konstrukcijo. Njihova zasnova je osredotočena na doseganje zelo ustreznega prezračevanja in čim manjše teže. To so bistvene lastnosti pri premagovanju razgibanega terena. Zaradi pogostih dovozov je ustrezen pretok zraka bistvenega pomena za udobje. Zato ima skoraj vsaka čelada MTB velike prezračevalne odprtine in odprto zasnovo. Čelade za enduro pa se osredotočajo na zagotavljanje nekoliko večje zaščite v primeru padca. Po navadi imajo bolj grajeno obliko, zlasti na zadnjem delu, zato v primeru padca še vedno učinkovito ščitijo področje tilnika. Čelade MTB enduro so pogosto na voljo v različici z vizirjem. To je priročna rešitev na poti, ki je odlična za zaščito pred bleščečim soncem.

Katero izbiro na koncu izberete? Vse je odvisno od našega načina vožnje. Več vzponov in ravnih odsekov na naših turah ali treningih, kjer je pomembna moč, boljša bo lahka čelada za MTB. Bolj ko se usmerjate v hitre spuste, bolj grajeno čelado za enduro morate izbrati. Ta bo kot nalašč za vijugaste poti, polne kamenja in korenin. Seveda moramo za ekstremne spuste razmisliti, ali ne bi bila za nas že boljša izbira čelada za spust.

Kupi čelade za gorsko kolo na spletu na 8a.si

Naša ponudba vključuje čelade MTB enduro najbolj znanih blagovnih znamk. To je zagotovilo ne le za najvišjo kakovost izdelave, temveč tudi za najnovejše tehnološke rešitve. To neposredno vpliva na varnost in udobje, ki ju ponujajo. Najbolj izkušeni gorski kolesarji na dveh kolesih dobro vedo, da je dobra čelada MTB ali enduro obvezna za vsako potovanje, ne glede na to, ali se odpravljate na celodnevno turo po razgibani poti ali nameravate opraviti le nekaj hitrih spustov po enoslednicah.