top

Plezalni sistem vponk

Hitri oprimki so sestavni del plezalne opreme. Tako začetniki kot najbolj izkušeni plezalci bodo imeli več kompletov teh pripomočkov.
View as Grid List

177 Izdelki

 1. -13%
  Sistem vponk Petzl Spirit Expres 25

  Seznam želja

 2. -10%
  Sistem vponk Climbing Technology Ice Hook 17 cm - blue

  Seznam želja

 3. -10%
  Sistem vponk Climbing Technology Ice Hook 22 cm - grey

  Seznam želja

 4. -26%
  Sistem vponk Camp Photon Express KS 18 cm

  Seznam želja

 5. -10%
  Sistem vponk Camp Photon Wire Express KS Dyneema 18 cm

  Seznam želja

 6. -23%
  Sistem vponk Camp Photon Express KS 11 cm

  Seznam želja

 7. -30%
  Sistem vponk Camp Photon Wire Express KS Dyneema 11 cm

  Seznam želja

 8. -23%
  Sistem vponk Edelrid Bulletproof Set II 12 cm - oasis

  Seznam želja

 9. -20%
  Sistem vponk Edelrid Bulletproof Set II 18 cm - night

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

177 Izdelki

Počisti

Hitri prijemi - vrste in uporaba

Plezalna oprema se razlikuje glede na uporabo in celo glede na usposobljenost uporabnika. Enako velja za hitre oprimke, ki jih je več vrst. Hitri oprimki z večjimi karabini in širokimi pasovi olajšajo hitro plezanje na športnih poteh in plezanje naslednjih metrov brez dodatnega napora. Izberemo jih za najtežje poti, saj omogočajo natančnejše plezanje. Na drugi strani so ultra lahki hitri pasovi z majhnimi karabini, ki pomagajo zmanjšati obremenitev plezalnega pasu ali opasača na velikih in večraztežajnih smereh. Klasični hitri prijemi standardne velikosti se dobro obnesejo za večino primerov uporabe. Posebno povpraševanje je po poceni hitrih vrveh za vadbo plezanja, ki se intenzivno uporabljajo skoraj ves čas. Poleg klasičnih dolžin ponujamo tudi dolge hitre prijeme za uporabo v gorah. Zaradi dolgega traku jih lahko uporabite v številnih nenavadnih situacijah.

Podrobnosti v hitrih risbah

Pripomočke za hitre zapiranje lahko povežete z različnimi vrstami trakov. Izberete lahko zelo močne in debelejše najlonske trakove ali pa zelo lahke trakove iz Dyneema. Poleg tega je pri številnih modelih uporabljen poseben gumijast omejevalnik, tako imenovana vrvica ali fixit. Ta preprečuje neželeno vrtenje spodnjega karabina, kar precej olajša vpenjanje vrvi. Ker so plezalni pasovi, vrvice in karabini na voljo posamično, lahko v naši trgovini vsakdo sestavi svoj sanjski hitri oprimek.

Trgovina 8a.si - Hitri prijemi najboljših proizvajalcev

Nudimo najnaprednejše hitre prijeme vrhunskih blagovnih znamk z vsega sveta. Ameriški Black Diamond, italijanski Climbing Technology, francoski Petzl ali češki Ocun so proizvajalci, ki jih dobro poznajo vsi plezalci. Naša široka ponudba izdelkov vključuje najnovejše kolekcije ter posebne ponudbe in razprodaje.