top

Kolesarska očala

Kolesarska očala so nujen pripomoček pri hitri vožnji po terenu, cesti ali celo v mestu. V ponudbi so očala za kolesa, ki odlično ščitijo pred škodljivimi UV-žarki, vetrom in žuželkami.
View as Grid List

82 Izdelki

 1. -25%
  Sončna očala Julbo Density - Spectron 3 - crystal/blue

  Seznam želja

 2. -26%
  Kolesarska očala POC Do Blade - fluo orange translucent

  Seznam želja

 3. -30%
  Kolesarska očala GOG Orion - grey/red mirror

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

82 Izdelki

Počisti

Kolesarska očala - katera izbrati?

Očala so nepogrešljiv del opreme vsakega kolesarja. Ne glede na to, ali se vozimo po avtocesti ali po gorskih poteh, moramo svoje oči zaščititi pred navalom zraka, žuželkami, vejicami ali žarečim soncem. Le vrhunska kolesarska očala zagotavljajo kombinacijo visokokakovostnih leč, odlično oblikovanih okvirjev in udobnega nošenja. Ko med njimi izbirate model zase, velja biti pozoren na več lastnosti.

Kolesarska očala morajo biti precej velika, da med hitro vožnjo učinkovito ščitijo pred zračnim navalom in žuželkami. Pri vožnji po cesti bodo odlično delo opravljala poenostavljena kolesarska očala, ki zagotavljajo odlično učinkovitost tudi pri zelo visokih hitrostih. Pri očalih za MTB ali turistična kolesa bo oblika nekoliko manj pomembna. Bolj pomembna bo robustnost okvirjev, ki morajo v naravi ali na dolgih potovanjih preživeti veliko več nepričakovanih dogodkov. Pri izbiri kolesarskih očal se morate odločiti tudi, v kakšnih razmerah jih boste uporabljali. Običajno so na voljo tri različne vrste stekel - običajno so to stekla za zaščito pred soncem, prozorna in rumena ali oranžna stekla. Prva so nujna izbira v sončnih dneh. Druga so odlična za vožnjo ponoči ali ob mraku, ne da bi dodatno zakrivala sliko. Rumena ali oranžna vetrobranska stekla bodo izboljšala vidljivost v meglenem ali sivem vremenu. Ponudba vključuje tudi dve dodatni možnosti za sončna očala, in sicer fotokromna in polarizirana kolesarska očala.

Fotokromna kolesarska očala

Fotokromna očala postajajo vse bolj priljubljena med športniki, tudi kolesarji. To so modeli z vetrobranskimi stekli iz najnovejših materialov, ki se odzivajo na spremembe intenzivnosti svetlobe. Bolj ko je svetloba svetla, bolj se očala zatemnijo. Zaradi tega se prilagodijo razmeram na poti. Fotohromna kolesarska očala bodo na prostem zagotavljala boljšo zaščito pred ostrim soncem, ko pa bo pot v senčnem gozdu daljša, se bodo sama od sebe zbistrila. To je izjemno priročna rešitev, saj vam ni treba menjati leč v očalih.

Polarizirana kolesarska očala

Polarizirana očala so optimalna pri zelo močni sončni svetlobi, ko so obrisi okolja zabrisani. Zaradi posebne zasnove stekel očala učinkovito izostrijo sliko. Hkrati zmanjšujejo bleščanje in zmanjšujejo nevarnost nenadnega bleščanja. Polarizirana kolesarska očala so najboljša za sončne dni. Z njimi se lahko še bolje osredotočite na cesto ali stezo in zmanjšate moteče bleščanje. Kakovostna polarizirana kolesarska očala se bodo dobro obnesla tudi pri številnih drugih uporabah, vključno z vodnimi športi in pohodništvom.

V spletni trgovini 8a.si najdete široko izbiro očal za kolesarjenje

V naši trgovini boste našli samo kolesarska in MTB očala blagovne znamke, ki učinkovito ščitijo pred škodljivimi UV-žarki in odlično ščitijo vaše oči pred navalom zraka. V ponudbi so na voljo modeli za vse vremenske razmere. Vsestranska kolesarska očala za sonce, noč in težke vremenske razmere. Zelo priljubljena so kolesarska očala z zamenljivimi lečami, ki vam bodo omogočila, da prilagodite stopnjo zatemnitve glede na vreme. Najzahtevnejši kolesarji bodo z veseljem izbrali fotohromna kolesarska očala, ki se bodo sama, brez vašega posredovanja, prilagodila osvetlitvi. Oglejte si kolesarska očala, ki se odlično obnesejo s čelado!