top

Jamarska oprema

Oglejte si jamarsko opremo najboljših svetovnih blagovnih znamk. V naši trgovini boste našli jamarsko opremo za raziskovanje jam. V ponudbi so jamarski pasovi, vrvi, orodje in torbe.
View as Grid List

57 Izdelki

 1. -35%
  Naglavna svetilka Ledlenser MH7 - black/blue

  Seznam želja

 2. -20%
  Vponka Petzl Omni Triact-Lock - gray

  Seznam želja

 3. -21%
  Zavora Petzl Simple - red
  Zavora Petzl Simple - red
  62,99 € 79,99 €

  Seznam želja

 4. -10%
  Ročna prižema Kong Duck - turquoise/grey

  Seznam želja

 5. -10%
  Statična vrv Tendon Static 10,5 mm - blk

  Seznam želja

 6. -10%
  Statična vrv Tendon Speleo 10,5 mm

  Seznam želja

 7. -15%
  Naglavna svetilka Ledlenser MH7 - grey

  Seznam želja

 8. -20%
  Polstatična vrv Beal Contract 10,5 mm 100m

  Seznam želja

 9. -20%
  Polstatična vrv Beal Contract 10,5 mm 200 m

  Seznam želja

 10. -14%
  Naglavna svetilka Ledlenser H14R.2
  Naglavna svetilka Ledlenser H14R.2
  155,99 € 182,99 €

  Seznam želja

 11. -10%
  Ročna prižema Petzl Tibloc - orange

  Seznam želja

 12. -15%
  Ročna prižema Petzl Pantin - yellow

  Seznam želja

 13. -19%
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 3R
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 3R
  97,99 € 121,99 €

  Seznam želja

 14. -15%
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 3
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 3
  73,99 € 86,99 €

  Seznam želja

 15. -15%
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 1
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 1
  37,99 € 44,99 €

  Seznam želja

 16. -19%
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 2
  Naglavna svetilka Petzl Pixa 2
  52,49 € 64,99 €

  Seznam želja

 17. -14%
  Ročna prižema Petzl Basic
  Ročna prižema Petzl Basic
  52,99 € 61,99 €

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

57 Izdelki

Počisti

Obdelovalna oprema zagotavlja maksimalno vzdržljivost in zanesljivost

So si vedno želeli raziskati nedostopne prostore, ki so nastali pod površjem Zemlje? Se radi prebijate skozi najožje razpoke? Zagotovo ste ljubitelj jamarstva, dejavnosti, ki je sestavljena iz raziskovanja jam. V nasprotju z vsem videzom je to zelo zahtevna dejavnost. Zahteva ne le ustrezno telesno pripravljenost, močno miselnost, temveč tudi ustrezno opremo. Jamarski pas, vrv, naprave za vzpenjanje in spuščanje, jamarska torba za prenašanje opreme - vse to so osnove. Takšno jamarsko opremo najvišje kakovosti boste našli pri 8a.si. Ponujamo široko paleto modelov najboljših znamk jamarske opreme.

Spletna oprema, čeprav je zelo podobna plezalni, mora pogosto ustrezati povsem drugačnim potrebam. Čeprav so nekatera orodja skupna tako za plezanje kot za jamarstvo, pa slednje od svoje opreme zahteva veliko bolj ekstremne pogoje. Najprej jo mora zaznamovati večja življenjska doba. Drugič, mora imeti visoko odpornost proti umazaniji in blatu. Običajno prebijanje skozi napol poplavljene hodnike povzroči, da je orodje, ki se uporablja za jamarstvo, veliko bolj izpostavljeno kot podobni modeli, ki se uporabljajo za plezanje. Da bi olajšali izbiro ustrezne opreme, smo jamarsko opremo združili na enem mestu, tako da lahko vsak navdušenec nad to disciplino hitro najde najnujnejše izdelke.

Spletni postroj - maksimalna vzdržljivost in zanesljivost v težkih razmerah

Speleološki pasovi imajo najpreprostejšo možno konstrukcijo. Običajno so izdelani iz debelih trakov, ki zagotavljajo največjo zanesljivost. Poleg tega so elementi, ki so najbolj izpostavljeni obrabi, zaščiteni z močnim materialom, da se zmanjša tveganje, da se poškodujejo ob skale. Zaradi tega se lahko prebijamo skozi najbolj ozke razpoke, ne da bi nas skrbelo, da bomo poškodovali svojo novo opremo.

Obveza za jamarstvo - nujna orodja

Pri raziskovanju jam je pogosto treba premagati velike višinske razlike v vertikalnem smislu. Edini način premikanja skozi kamine in vodnjake je uporaba ustreznih alpinističnih tehnik. Da bi olajšali in zavarovali vzpone po vrvi in spustih, so strokovnjaki za jamarsko opremo razvili številna orodja, ki se odlično obnesejo na pogosto ozkih mestih. Za hiter abzajl lahko uporabimo sestopalnik za jamarstvo, ki ga pogosto kombiniramo s priljubljenim rezervnim pripomočkom Petzl Shunt. Zahvaljujoč tem orodjem se lahko učinkovito in varno spustimo. Vzpenjanje po vrvi je prav tako pomembno in zahteva veliko večji napor. Premišljeno zasnovani pripomočki za vzpenjanje nam omogočajo učinkovito vlečenje še dlje navzgor. Širok izbor pripomočkov za roke, prsi in noge bo vsakemu jamarju omogočil, da si sestavi izjemno udoben komplet. Ergonomske konstrukcije olajšajo njihovo uporabo v zahtevnih razmerah. Jamarska oprema ne bi bila popolna brez široke palete karabinov, ki jih odlikujeta visoka zanesljivost in vzdržljivost.

Čelade so nepogrešljiv del jamarske opreme

Posamezni pasovi in čelada so osnovna oprema vsakega jamarskega novinca. Učinkovita zaščita glave je nujna tako pri hoji po ozkih hodnikih kot pri spuščanju po vrvi ali vzpenjanju po njej. Zaščita glave pred padajočimi skalnimi odlomki je prednostna naloga vsakega jamarja.

Skavniške vrvi - največja vzdržljivost

Pri raziskovanju jam se najpogosteje uporabljajo statične vrvi. Zaradi majhne raztegljivosti so idealne za spuščanje po vrvi in vzpenjanje po vrvi. V naši ponudbi so vzdržljive vrvi, ki so kot nalašč za delo v jamah. Ponujamo fiksne dolžine in možnost naročila statičnih vrvi na meter. Tako se lahko brez težav pripravite na raziskovanje vsake jame.

Spletna oprema v trgovini 8a.si - kupite speleološke pasove, vrvi in drugo nujno orodje tukaj.

Nudimo široko paleto jamarske opreme najboljših blagovnih znamk. Preverjeni modeli zagotavljajo visoko zanesljivost in vzdržljivost. Zaradi tega lahko posamezne elemente opreme uporabljate še dlje. To je še posebej pomembno, kadar opremo uporabljamo v jami s tako zahtevnimi razmerami, da povzročijo njeno hitrejšo poškodbo. Ponujamo opremo tako za začetnike kot za izkušene jamarje. Za prve ponujamo primerne jamarske pasove, karabine za raziskovanje jam, vrvi, čelade in drugo nujno opremo. Za slednje smo pripravili možnost, da svojo opremo dopolnijo z izdelki najboljših blagovnih znamk, ki ponujajo jamarsko opremo.