top

Tekaške hlače in pajkice

Tekaške hlače in gamaše so obvezna oprema za energično gibanje. Pravilno izbrani kroj se bo zlahka prilagodil posameznikovi telesni zgradbi in povečal učinkovitost napora.
View as Grid List

141 Izdelki

 1. -5%
  Ženske pajkice Smartwool Active 7/8 Legging - black

  Seznam želja

 2. -14%
  Tekaške hlače On Running Running Pants - black

  Seznam želja

 3. -11%
  Ženske tekaške hlače Inov-8 Trailpant - black

  Seznam želja

 4. -20%
  Ženske pajkice Maloja Rauke - moonless alpflower

  Seznam želja

 5. -21%
  Gamaše Maloja Bergell - moonless

  Seznam želja

 6. -25%
  Tekaške pajkice Karpos Lavaredo Tech Tight - black

  Seznam želja

 7. -30%
  Ženske pajkice Smartwool Active 7/8 Legging - carnival

  Seznam želja

 8. -34%
  Tekaške pajkice adidas Own The Run Tights - black

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

141 Izdelki

Počisti

Hlače za tek in gamaše zagotavljajo udobje med športno vadbo.

Ne glede na to, ali vadbo organizirate poleti ali pa se odločite za tek pri nižjih temperaturah - tekaške hlače in gamaše morajo biti v vaši garderobi. Če razmišljate o športnih oblačilih, vam najprej prideta na misel skrb za udobne čevlje in pravi model majice. Vendar ne smemo pozabiti, da jih je treba dopolniti z udobnimi kratkimi hlačami ali hlačami, ki ne omejujejo gibanja. Tiste, ki niso namenjene dejavnosti, ne bodo nujno delovale. Ne bodo tako dobro podpirale uporabnika in zagotavljale ustreznega ravnovesja telesa. Če tega niste opazili že prej, boste prijetno presenečeni, kako veliko razliko naredi na videz majhna sprememba. Pri krojenju, ki se prilega telesu, gre za prednosti - boljše odvajanje vlage, odsotnost nelagodja in večjo svobodo gibanja. Dokazano tehnični material je zagotovilo za zadovoljstvo.

Begalne hlače ali gamaše?

Pred tekaškim treningom poskrbite za ustrezne pripomočke in oblačila. Najprej izberite udobne čevlje, funkcionalno majico in ustrezne hlače. Odločitev o tem, kakšni naj bodo njihovi parametri, je stvar posameznika. Pri izbiri upoštevajte prednosti materiala in udobnost kroja, pa tudi lastne preference. Tekaške hlače in gamaše proizvajajo številna ugledna podjetja in vsako od njih ponuja nekoliko drugačno različico. Podjetja ponujajo modele, podprte s tehnologijami, kot sta Omni-Wick TM ali FlashDryTM, za učinkovitejše odstranjevanje vlage, ki se med naporom nabira na površini telesa. Zaradi tega lahko tekač pri premagovanju vsakega naslednjega kilometra poti uživa v suhi in prijetni klimi na površini kože. K učinkovitosti celotnega procesa bo prispevalo tudi to, ali bo kroj bolj prilegajoč ali ohlapnejši.

Prednosti tekaških hlač in gamaš bodo cenili tako ženske kot moški

Begalne hlače in gamaše so poleg tega, da se šivajo iz različnih tehničnih tkanin in v številnih slogih, oblikovane tudi ob upoštevanju posebnih zahtev določene skupine prejemnikov. To se odraža na ravni njihove funkcionalnosti. Očitno je, da ženske tekaške gamaše upoštevajo, da ženske od oblačil pričakujejo nekoliko drugačne lastnosti. Zaradi razlik v željah in tistih, ki izhajajo iz telesne zgradbe, so modeli optimizirani glede na spol. Moške tekaške gamaše se od predlogov, pripravljenih za ženske, razlikujejo, na primer, po dolžini, barvi, obliki ali stopnji prileganja. Tehnične prednosti tkanin običajno ostanejo nespremenjene.

Zakaj je bolje izbrati tekaške hlače in gamaše namesto običajnih hlač?

Med športnimi in vsakdanjimi modeli obstajajo velike razlike. Tekaške hlače in gamaše so običajno bolj oprijete in so izdelane iz rahlo elastičnih materialov, da so čim bolj udobne. Poleg tega je značilnost, ki jih razlikuje, število žepov in dodatne rešitve oblike. Modeli za tekače nimajo veliko žepov, zlasti tisti z globoko strukturo in ohlapno konstrukcijo. Naloga tekaških hlač je, da čim bolj olajšajo gibanje, in predmeti, ki se premikajo v žepih, so temu vsekakor v prid. Dodatnih oblikovnih različic, okrasnih elementov, nogavic, zadrg, zaponk ali čepov ni mogoče vključiti v takšne modele. Prilagoditev je običajno izvedena z elastičnimi trakovi ali trakovi.