top

Tekaški nahrbtniki

Tekaški nahrbtniki so eden od osnovnih pripomočkov za gorske teke na dolge razdalje. Ponudba trgovine 8a.si bo poskrbela, da bo vsak tekač našel model zase. Tekaški nahrbtnik je odličen tako za daljše treninge kot tudi za tekmovanja.
View as Grid List

71 Izdelki

 1. -18%
  Tekaški nahrbtnik Deuter Ascender 7 - indigo

  Seznam želja

 2. -17%
  Tekaški nahrbtnik Deuter Ascender 7 - black

  Seznam želja

 3. -22%
  Tekaški brezrokavnik Silva Strive Light 5 - black

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

71 Izdelki

Počisti

Tekmovalni nahrbtniki - značilnosti

Računi za tekače so modeli, ki se ne razlikujejo le po drugačni zasnovi, temveč tudi po uporabljenih materialih. Prednostna naloga so najmanjša teža, udobje pri uporabi in čim večja kompresija vsebine, da se med dinamičnim tekom ne premika. Konstrukcije, za katere veljajo te smernice, se popolnoma razlikujejo od tradicionalnih turističnih nahrbtnikov, saj tekačem ponujajo odlično zmogljivost. Tekmovalni nahrbtniki so najpogosteje v obliki tekaških jopičev brez kolčnega pasu, ki zagotavljajo svobodo in dinamičen tek na zahtevnem terenu. S telesom usklajena zasnova vam omogoča premikanje vseh najnujnejših elementov vaše opreme. Elastični materiali tekaškega nahrbtnika poskrbijo, da se elementi v njem ne premikajo.

Konstrukcija in materiali, ki se uporabljajo pri tekaških nahrbtnikih

Tekmovalni nahrbtnik je izdelan iz najlažjih razpoložljivih materialov, zato ne predstavlja dodatne obremenitve. Ultralahke najlonske tkanine in močna mreža so najpogosteje osnova za njihovo izdelavo. Izjemno pomembno je tudi ohranjanje največje zračnosti, da se telo med tekom ustrezno prezračuje. Zato so številne plošče, ki povečujejo pretok zraka. Poleg tega so tekaški nahrbtniki popolnoma prilagojeni postavi, kar zagotavlja največjo stabilnost prenašane vsebine. Zato ne smete iskati okvirjev ali ojačitev, ki jih poznamo iz nahrbtnikov za pohodništvo ali turizem. Tekaški nahrbtniki naj bi bili dodatna plast oblačil, ki je bila opremljena s številnimi žepi in velikim predalom na hrbtu. Zaradi dejstva, da tekaški nahrbtnik spominja na telovnik, se odlično prilega prsnemu košu. Posebni sistemi vrvic ali elastični trakovi zagotavljajo, da celota ostane na mestu tudi med najbolj dinamičnim tekom. Večina nahrbtnikov za tekače ima všite tudi prilagodljive plošče, ki celoto sproti prilagajajo tekaču.

Kateri žepi in predali so na voljo za tekaške nahrbtnike?

Za dobro delovanje nahrbtnika med tekom je treba vsebino urediti tako, da ne ovira dinamične hoje. Zato so vsi žepi in predali izdelani iz zelo prožnih materialov ali opremljeni s posebnimi vrvicami. Njihova naloga je, da se tovor čim bolj približa telesu in prepreči, da bi se v tekaškem nahrbtniku sam od sebe premaknil. Zaradi tega se celoten tekaški nahrbtnik in njegova vsebina gibljeta skupaj s tekačem v enakem ritmu. Nahrbtniki za tekače na naramnicah imajo navadno žepe z mehkimi poklopci in energetskimi geli. Na ta način so kalorije in voda v sili vedno na dosegu roke. Nekoliko večje žepe z zadrgo lahko uporabite za shranjevanje telefona. Vsi predali za shranjevanje so nameščeni tako, da je dostop do njihove vsebine čim lažji.

Veliki tekaški nahrbtniki imajo pogosto velik predal, v katerega zlahka spravite različne vrečke za boto<2 To je dobra rešitev na najdaljših poteh, kjer ni možnosti pogostega dopolnjevanja zalog vode. Poleg tega bo v predalu dovolj prostora za dodatna oblačila, vodilni rob in drugo opremo, potrebno za najdaljše treninge in tekmovanja. Na sprednji plošči pogosto najdemo intuitivna pritrdišča za tekaške palice in vrvice, s katerimi lahko hitro pritrdimo na primer dežno jakno. Zelo priljubljeni so tudi kompleti - nahrbtnik za tek s plastenko, tako da se lahko takoj po nakupu odpravimo na pot, ne da bi nam bilo treba dopolnjevati posamezne elemente.

Nahrbtniki za tek na ultramaratonih in dolge treninge - samo na 8a.si

Nudimo izjemno široko izbiro tekaških nahrbtnikov za vse ljubitelje hitrega gibanja. Ponujamo izdelke vodilnih blagovnih znamk, ki so v številnih primerih že postali legendarni. Nahrbtnik Salomon, Dynafit ali Silva odlično prepoznajo vsi gorski tekači. Najboljši proizvajalci na svetu zagotavljajo najvišjo kakovost zmogljivosti. Modeli, ki jih ponujamo, so odlični tako za gorske teke kot tudi za vsakodnevni trening. Potrebujete ultralahek tekaški telovnik za hitro tekmovanje? Ali pa je morda za vas kot nalašč velik tekaški nahrbtnik, v katerega lahko pospravite vse potrebne stvari za ultramaraton ali za tekaški izlet s prenočevanjem v gorah? Celotno ponudbo tekaških nahrbtnikov najdete v naši trgovini. Najnovejše oblikovalske rešitve bodo poskrbele, da bo vsebina odlično sledila vsakemu vašemu gibu. Kakovosten tekaški nahrbtnik je popolna izbira, ne glede na to, kakšni so vaši načrti.