top

Ženske softshell jakne

Ženske softshell jakne so vsestranski dodatek k vaši gorski garderobi, ki ga boste uporabljali v prehodnih obdobjih in zgodnjih zimskih dneh. Ščitile vas bodo pred hladilnim učinkom vetra, kar boste cenili na gorski poti, med vadbo v parku ali med kolesarjenjem. Udobna ženska softshell jakna je odlična izbira za vetrovno vreme.
View as Grid List

147 Izdelki

 1. -6%
  Ženska jakna Patagonia R2 TechFace Jkt - night plum

  Seznam želja

 2. -40%
  Ženski softshell Houdini Daybreak Jacket - hazel

  Seznam želja

 3. -27%
  Softshell jakna Vaude Moab Jacket IV - wave

  Seznam želja

 4. -23%
  Ženski plašč Arcteryx Solano Coat - expanse

  Seznam želja

 5. -27%
  Ženska softshell jakna Marmot ROM Hoody - kiwi

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

147 Izdelki

Počisti

Ženske softshell jakne za različne gorske aktivnosti

Obstajata dve vrsti oblikovanja ženskih softshell jaken - tiste, ki so po kroju podobne jopicam, in običajne jakne. Ne glede na to, kateri model boste izbrali, boste dobili podporo, ki jo potrebujete in brez katere v prehodnem obdobju nikakor ne boste mogli učinkovito izpolniti svojih planinskih načrtov. Ženske softshell jakne lahko nosite pri različnih dejavnostih: od klasičnega trekinga, rekreativnega pohodništva, gorskega teka do plezanja. Tako bo vsaka aktivna dama v trgovini 8a.si našla popolno softshell jakno zase. Obvezno si oglejte tudi ponudbo moških softshell jaken

Ustavite veter! Oblecite žensko softshell jakno!

Modeli, ki jih ponujamo v naši trgovini, vključujejo modele, ki vključujejo različne softshell rešitve. Nekatere ženske softshell jakne uporabljajo rešitve lastnih blagovnih znamk, nekatere pa so podprte z izdelkom GORE-TEX® INFINIUM™ s tehnologijo WINDSTOPPER®. Ne glede na to, kaj uporabljate, boste naleteli na faktor prepustnosti vetra CFM. Na primer, običajna volna je prepustna za veter pri stopnji 200 CFM, zato vas pred njim sploh ne ščiti. Softshell jakne s patentiranimi rešitvami blagovnih znamk imajo prepustnost za veter med 6 in 40 CFM. Izdelek GORE-TEX® INFINIUM™ s tehnologijo WINDSTOPPER® se ponaša s tem faktorjem 0 CFM. Ženska softshell jakna iz tega materiala ne prepušča vetra Ne glede na to, katero od rešitev, ki jih ponuja trgovina 8a.si, boste izbrali, boste dobili učinkovito zaščito pred hladilnim učinkom vetra. Vrednost CFM, ki jo potrebujete, bo drugačna na pohodu ob koncu tedna, za tek in v skalah, ko plezate. Softshell jakno morate vedno prilagoditi dejavnosti, ki jo opravljate, da boste dobili največjo podporo.

Ženske softshell jakne zagotavljajo odlično zračnost

Membrane v modelih softshell niso nepremočljive, vendar omogočajo delno ohranitev zračnosti kože. To pomeni, da bo odvečna vlaga, ki nastane med vadbo, učinkovito izhlapela. To bo zmanjšalo tveganje pregrevanja in olajšalo daljše ohranjanje prijetnega občutka suhosti ob koži. Zaradi tega so ženske softshell jakne popolna rešitev za gorske dejavnosti Pomagajo namreč ohranjati toplotno ravnovesje telesa. Posledično ste zaščiteni tako pred pregrevanjem kot tudi pred ohladitvijo. To vam omogoča tudi uporabo vmesne plasti gorskih oblačil, saj bodo softshell jakne z nje zajemale vlago.

Ženske softshell jakne zagotavljajo največjo svobodo gibanja

Zaradi vsestranskega alpskega značaja teh modelov vam morajo zagotavljati največjo možno svobodo. Brez nje, kot vemo, ni govora o učinkovitem plezanju, teku ali pohodu na desetine kilometrov. Ženske softshell jakne imajo vedno udoben kroj, ki ne ustvarja upora pri horizontalnem ali vertikalnem gibanju. K temu običajno pripomoreta dodatek elastana in dvo- ali štirismerna raztegljivost v strukturi tkanine. Zaradi tega vam bo ženska softshell jakna omogočila učinkovito upravljanje pohodnih ali tekaških palic in lažje doseganje naslednjih držal v skalah.

Ženske nepremočljive softshell jakne

Čeprav ženske softshellke same po sebi niso vodoodporne, so pogosto podprte z vodoodpornostjo. Običajno je to DWR, katerega vodoodbojne lastnosti se bodo izkazale za praktične med kratkimi padavinami. To pomeni, da se ženske softshell jakne s to rešitvijo lahko pohvalijo s počasnejšim namakanjem. To vam omogoča, da nadaljujete z dejavnostjo tudi v blažjem dežju.

Pogosto zastavljena vprašanja

Im naj izberem žensko softshell jakno z vodotesnostjo ali brez nje?

Čeprav glavna funkcija ženskih softshell jaken ni zaščita pred dežjem, jih je veliko opremljenih s hidroizolacijsko obdelavo zunanje tkanine. Zaradi tega se tkanina veliko počasneje prepoji, kar se dobro obnese v spremenljivih vremenskih razmerah v gorah. Ko vas pričaka kratkotrajno deževje, si lahko poiščete zavetje v bolj udobnih razmerah. Čeprav vas nepremočljiva prevleka ne zaščiti pred dolgotrajnimi padavinami, pa zagotavlja, da se vaša softshell jakna v nekaj trenutkih dežja ne bo tako hitro namočila. Ženske softshell jakne z nepremočljivo prevleko so najboljša izbira za hladnejši del leta, ko je vreme lahko še posebej nepredvidljivo. Pri lahkih poletnih modelih nepremočljivost ni tako pomembna.

Kako izbrati softshell jakno?

Ko iščete žensko softshell jakno, morate upoštevati več lastnosti. Prvič, ali naj ima jakna membrano ali ne? Membrana običajno zagotavlja popolno zaščito pred vetrom, tako da noben sunek ne prehaja skozi tkanino. Po drugi strani pa ženske softshell jakne brez membrane zagotavljajo večjo zračnost. Drugič, izbrati boste morali debelino softshell jakne. Najtanjše bodo dobro delovale pri višjih temperaturah. Debele softshell jakne z mehko podlogo so odlična izbira za hladno zimsko vreme. Tretjič, bistveno je, da veste, za katero dejavnost boste jakno uporabljali. Večina modelov se bo dobro obnesla pri pohodništvu, namenski modeli pa bodo boljši za plezanje ali turno smučanje.

Katero žensko softshell jakno naj izberem za gore?

Gorska softshell jakna mora biti predvsem maksimalno funkcionalna. Ugotovili boste, da je kroj nekaj, na kar morate biti pozorni. Zagotavljati mora optimalno prileganje, tako da vas ne bo oviral, ko se boste premikali po zahtevnem terenu. Hkrati pa mora ženska softshell jakna zagotavljati kar največjo svobodo gibanja. To je pogosto mogoče doseči z uporabo elastičnih materialov. Morda boste želeli biti pozorni tudi na razporeditev žepov. Če so nameščeni nekoliko višje, jih boste lahko brez težav uporabljali tudi pri zapetem trebušnem pasu nahrbtnika. Pomembni elementi gorskih softshell jaken so tudi kapuce in visoki ovratniki. Zagotavljajo boljšo zaščito pred mrzlim vetrom.