top

Fjallraven

Blagovna znamka Fjallraven se je rodila na Švedskem že pred več kot pol stoletja. Danes je to kultna blagovna znamka outroor oblačil in zanesljivih nahrbtnikov. Značilen logotip Fjallraven poznajo pohodniki s celega sveta.
View as Grid List

634 Izdelki

 1. -10%
  Puhast plašč Fjallraven Snow Flake Parka - deep sea

  Seznam želja

 2. -10%
  Flis Fjallraven Vardag Pile Fleece - navy/autumn leaf

  Seznam želja

 3. -10%
  Zimska jakna Fjallraven Nuuk Lite Parka - dark navy

  Seznam želja

 4. -10%
  Podkapa Fjallraven Keb Fleece Balaclava - black

  Seznam želja

 5. -10%
  Zimska kapa Fjallraven Keb Fleece Hat - deep forest

  Seznam želja

 6. -10%
  Ženska jopica Fjallraven Keb Fleece Hoodie - mesa purple

  Seznam želja

 7. -10%
  Jopica Fjallraven Keb Fleece Hoodie - dark navy

  Seznam želja

 8. -13%
  Hlače Fjallraven Nils Trousers - laurel green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

634 Izdelki

Počisti

Fjallraven - proizvajalec s poslanstvom

Znamka Fjallraven je bila ustvarjena kot odgovor na vizijo enega človeka - Akeja Nordina Njegovo poslanstvo je bilo, da bi bivanje v naravnem okolju omogočil še širšemu krogu ljudi. Ake, ki se je rodil leta 1936 na Švedskem, je že od zgodnjega otroštva doživljal številne pustolovščine. V letih, ko je Ake začel s svojimi pohodniškimi odpravami, je bila oprema za tovrstne dejavnosti zelo omejena ali pa je sploh ni bilo. Tako se je pojavila potreba po udobnem pohodniškem nahrbtniku, ki bi mu omogočal prenašanje vse opreme za kampiranje na daljših odpravah. Rezultat dela Akeja Nordina je bil lastnoročno izdelan nahrbtnik z lesenim okvirjem. To je bil prvi znak tega, kar se je uresničilo šele nekaj časa pozneje.

10 let pozneje, leta 1960, se Ake odloči ustanoviti podjetje za proizvodnjo pohodniške opreme. Tako se rodi Fjallraven Kateri je bil njen prvi izdelek? Seveda pohodniški nahrbtnik, čeprav tokrat z aluminijastim okvirjem. Vztrajnost Akeja Nordina in njegovo prepričanje, da je oprema, ki jo izdeluje, kot nalašč za preživljanje prostega časa na prostem, sta privedla do hitre rasti blagovne znamke. Kmalu so se nahrbtnikom pridružili še Fjallravenovi šotori, spalne vreče, jakne in hlače. Po kratkem času je skoraj vsak Šved dobro poznal novo blagovno znamko in uporabljal njene izdelke pri svojih dejavnostih. V osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je blagovna znamka razširila prek švedskih meja. Najprej v skandinavske države in nato v preostalo Evropo. Vendar pa za Akeja Nordina razpoložljivost potovalnih izdelkov ni bila končni cilj. To je bila le ena faza. Ustanovitelj znamke je namreč želel spodbuditi ljudi, da se v večjem številu odpravijo na neokrnjene poti in iz narave potegnejo najboljše. Tako je leta 2005 potekal prvi dolgi pohod Fjallraven Classic, ki je meril 110 km.

Znamka Fjallraven danes in v prihodnosti

Okolje in njegova zaščita sta za švedsko blagovno znamko Fjallraven vedno bolj pomembna tema. Ravno zato je trajnost danes tako pomembna. Po eni strani je treba zagotoviti izdelke, ki omogočajo raziskovanje območij divjine, po drugi strani pa postopek njihove izdelave ne sme imeti uničujočega vpliva na naravo. Zato Fjallraven sodeluje pri številnih projektih, ki prispevajo k zmanjševanju lastnega negativnega vpliva na okolje ter k sprožanju in podpiranju pobud za ohranitev čim bolj nespremenjene narave.

Oblačila Fjallraven so simbol vzdržljivosti in odlične zmogljivosti

Švedski vremenski pogoji se v veliki meri odražajo v oblikovanih oblačilih te blagovne znamke. Zaradi ostrega podnebja so Fjallravenove hlače in jakiceodlikujejo izjemen slog, vzdržljivost in visoka funkcionalnost na prostem. Proizvajalčev zaščitni znak je zbirka oblačil iz voskanega materiala G-1000, katerih lastnosti je mogoče zelo preprosto spreminjati glede na potrebe ali sezono. Če z vlaken odstranite večino voska, se poveča zračnost in zračnost materiala. Z nanosom dodatnega sloja posebnega voska Fjallraven, ki ga lahko nanesete sami, boste izboljšali vodoodbojnost in zaščito pred vremenskimi vplivi. Material G-1000 je odlična rešitev za izdelavo turnih oblačil, ki so popolnoma pripravljena na vremenske razmere in določeno sezono. Iz nje so izdelane jakne Fjallraven, hlače ter celo nahrbtniki in dodatki. Kroj oblačil zagotavlja visoko stopnjo svobode gibanja med izleti in trekingom.

Paketki in oprema švedskega proizvajalca

Znamka ponuja tako šotore kot treking nahrbtnike in pohodniške nahrbtnike. Značilnost nahrbtnikov je uporaba zelo močnih materialov Fjallraven. Zato jih odlikuje neprimerljiva vzdržljivost pri uporabi na prostem. Debele tkanine se ne trgajo tako hitro. Primerni so za gorske in gozdne poti ter vse, kamor nameravate priti sami. Prav tako značilna je uporaba klasičnih in ekoloških rešitev. Fjallraven je eden redkih proizvajalcev, ki ponuja nahrbtnik z lesenim notranjim okvirjem. Nahrbtniki te blagovne znamke so priljubljeni tako pri pohodnikih, ki se prvič podajajo na pohod, kot pri izkušenih popotnikih, ki iščejo klasično pohodniško opremo.

Pomen modela nahrbtnika Kanken

Če bi morali izbrati najbolj priljubljen model švedskega proizvajalca, je to nedvomno Fjallraven Kanken Ta neopazen nahrbtnik je zaradi svoje odlične zmogljivosti in prepoznavnega dizajna osvojil srca milijonov uporabnikov. Razvit je bil kot odgovor na potrebe švedskih otrok, ki so morali v šolo nositi veliko knjig. Udoben nahrbtnik, zasnovan z mislijo na mlade uporabnike, je hitro postal izjemno priljubljen. Kljub zelo preprosti zasnovi so Nahrbtniki Fjallraven Kanken zelo vsestranski in udobni za uporabo. Zaman je iskati napredne sisteme za prenašanje, večplastne pene ali zapletene naramnice.

Raztovornik Fjallraven Kanken je v skoraj nespremenjeni obliki na voljo že več desetletij, zanimanje zanj pa ne upada, pravzaprav nenehno narašča! Kanken je nahrbtnik iz zelo močnega materiala, za katerega je značilna preprosta konstrukcija. Poleg glavnega predala je opremljen z dodatnim, nekoliko manjšim žepom. Dostop do notranjosti je zelo hiter in enostaven, tako da lahko najpomembnejše predmete hitro vzamete ven. Preproste naramnice in udoben ročaj za prenašanje omogočajo enostavno prenašanje. Ta model je najpogosteje izbran za vsakodnevno uporabo, ko se obrestuje s svojo izjemno vzdržljivostjo.

Široka izbira izdelkov Fjallraven na spletu - trgovina 8a.si!

Vabljeni vsi, ki vas navdušuje blagovna znamka Fjallraven - v trgovini 8a.si boste našli popolne izdelke za svoje potrebe. Tu boste našli zanesljive jakne, mikice, majice in hlače tega švedskega proizvajalca ter osnovne dodatke, kot so klobuki, kape in še veliko več. V ponudbi so ženska in moška oblačila, ki so pripravljena na vse razmere. Izolirane jakne vas bodo izolirale v hladnem vremenu, Fjallravenove voščene tkanine so odlične za dež, trpežno platno pa zagotavlja potrebno vzdržljivost za pohodniške hlače. Različni modeli so odlični za pohodništvo, planinarjenje in številne druge dejavnosti na prostem. V naši Fjällrävenovi spletni trgovini so na voljo tudi visokokakovostni nahrbtniki, s katerimi lahko udobno prenašate vse, kar potrebujete. Modele z različnimi zmogljivostmi lahko optimalno izberete glede na naravo vaše odprave in njeno dolžino. Oglejte si visokokakovostne izdelke švedske blagovne znamke Fjallraven in uživajte v njihovi zanesljivosti na vsaki odpravi na prostem, ne glede na letni čas ali vreme.