top

Moške treking nogavice

Moške pohodniške nogavice so odlična izbira za daljša potovanja. Visoka vzdržljivost, odlično odvajanje vlage in ustrezna toplotna zaščita bodo zagotovili največje udobje za vaša stopala. Ponujamo nogavice za poletje in zimo za treking v vseh vremenskih razmerah.
View as Grid List

44 Izdelki

 1. -15%
  Pohodne nogavice Stance Alpinist - teal

  Seznam želja

 2. -16%
  Pohodne nogavice Stance Off Trail - darkolive

  Seznam želja

 3. -9%
  Moške nogavice Icebreaker Snow Liner OTC - black

  Seznam želja

 4. -22%
  Nogavice Teko Merino Boot Crew Height - black

  Seznam želja

 5. -22%
  Nogavice Teko Merino Boot Crew Height - green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

44 Izdelki

Počisti

Moške pohodniške nogavice

Za vsakega navdušenca nad pohodništvom in dolgimi potovanji so najpomembnejši element oblačil. Nogavice za treking morajo biti pravilno izbrane, da zagotavljajo udobje pri številnih kilometrih hoje, ščitijo pred otiščanci, pregrevanjem stopala in tudi zmrzovanjem. Moške treking nogavice, ki so jih oblikovale najbolj znane blagovne znamke, so napredne konstrukcije, pri katerih niso pomembna le uporabljena vlakna, temveč tudi način njihovega kombiniranja. Poletne in zimske pohodniške nogavice se med seboj močno razlikujejo. Odlikujeta jih ne le različna debelina in višina, temveč tudi drugi materiali, ki bodo v prvem primeru zasnovani tako, da bodo zagotavljali čim bolj učinkovito zračenje, v drugem pa tako, da bodo zagotavljali najboljše možne izolacijske lastnosti.

Najboljše moške pohodniške nogavice za poletje in zimo so osnova vsake pustolovščine

Za dobro opravljanje funkcije pohodniških čevljev je treba na komplet namestiti ustrezne nogavice, ki jih odlikujeta ustrezna zračnost in trpežnost. Glede na uporabljena vlakna bodo imeli posamezni modeli različne lastnosti. Pogosto uporabljen najlon je znan po svoji visoki trpežnosti, kar pomeni zelo dolgo življenjsko dobo nogavic. Zelo priljubljena je volna, ki je odgovorna za odlične izolacijske lastnosti. To je odlična rešitev ne le za zimsko sezono. Poseben primer so moške treking nogavice merino, ki se glede na debelino z veseljem uporabljajo vse leto. Odlično se obnesejo tako v mrazu kot tudi pri zmernih temperaturah. Poleg tega zaradi naravnih lastnosti te volne nogavice počasneje prevzamejo neprijeten vonj. Moške treking nogavice Coolmax® so kot nalašč za najtoplejše dni v letu. To sintetično vlakno odvaja vlago iz nogavice in tako poskrbi za udobje vašega stopala tudi pri višjih temperaturah.

Nogavice blagovne znamke za pohodne čevlje lahko kupite pri 8a.si.

Osredotočamo se na preverjene proizvajalce pohodniških nogavic. Zato ponujamo blagovne znamke, kot so Bridgedale, Smartwool, Icebreaker ali X-Socks. Ne glede na razmere v gorah boste našli pravi model, ki se bo odlično obnesel v treking in gorski obutvi. Nizke poletne treking nogavice se bodo odlično obnesle v lažjih čevljih, visoke podkolenske nogavice z veliko debelino pa so zimske treking nogavice, v katerih boste dosegli najvišje vrhove.