top

Nogavice za tekače

Nogavice za tekače so obvezen element vsake vadbene opreme. Vsak ljubitelj teka ali sprinta mora imeti v svoji omari vsaj nekaj parov. Nogavice so oblikovane tako, da se dobro ujemajo s športnimi copati. V naši ponudbi so nogavice za tek po terenu in asfaltu.
View as Grid List

185 Izdelki

 1. -15%
  Tekaške nogavice Stance Run Wool Tab St - black

  Seznam želja

 2. -15%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Crew ST - black

  Seznam želja

 3. -14%
  Tekaške nogavice Stance Flynn Qtr Ul - black

  Seznam želja

 4. -20%
  Ženske tekaške nogavice Stance Exotic 3 Pack - black

  Seznam želja

 5. -20%
  Tekaške nogavice Stance Quantum Tab 3 Pack - multi

  Seznam želja

 6. -20%
  Tekaške nogavice Stance Deepwood Tab 3 Pack - multi

  Seznam želja

 7. -19%
  Tekaške nogavice Stance Dimensions 3 Pack - multi

  Seznam želja

 8. -15%
  Tekaške nogavice Stance Maliboo Light - darkgreen

  Seznam želja

 9. -11%
  Tekaške nogavice Inov-8 Active Low - black

  Seznam želja

 10. -10%
  Tekaške nogavice Inov-8 Active Mid - black

  Seznam želja

 11. -11%
  Tekaške nogavice Inov-8 Active Low - navy

  Seznam želja

 12. -10%
  Nogavice Inov-8 Active High - navy

  Seznam želja

 13. -11%
  Nogavice Inov-8 Active Merino - grey melange

  Seznam želja

 14. -10%
  Tekaške nogavice Inov-8 Active Mid - navy

  Seznam želja

 15. -8%
  Nogavice Inov-8 Active Merino - navy melange

  Seznam želja

 16. -10%
  Nogavice Inov-8 Active High - black

  Seznam želja

 17. -20%
  Nogavice Maloja Vesuv - glacier milk nordic

  Seznam želja

 18. -19%
  Merino nogavice Maloja Hohneck - midnight multi

  Seznam želja

 19. -31%
  Tekaške nogavice UYN Run Trail Challenge - fluo/red

  Seznam želja

 20. -40%
  Tekaške nogavice UYN Run 2IN Socks - black/turquoise

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

185 Izdelki

Počisti

Nogavice za začetnike in profesionalne tekače

Nepomembno je, ali spadate v skupino naprednih šprinterjev ali ljubiteljev teka na začetku. Ponudba izdelkov svetovnih blagovnih znamk vključuje nogavice za tekače, ki svojo pustolovščino začenjajo s tem športom in so vešči dinamičnega premagovanja razdalj. Ti predlogi se običajno razlikujejo le po stopnji naprednosti tehničnih lastnosti in vrsti materialov. Nogavice za tek v zgornjem segmentu pogosto uporabljajo sodobnejše rešitve in tkanine, vendar je njihov namen enak kot pri amaterskih alternativah. Vse tekaške nogavice so zasnovane tako, da uporabniku pomagajo udobneje pokriti traisl in zmanjšajo tveganje za nelagodje.

Kaj je vredno nositi nogavice za tekače za trening?

Čeprav so modeli na prvi pogled videti neopazni, lahko tekaške nogavice bistveno povečajo ne le udobje treninga, temveč tudi njegovo učinkovitost. Pomagajo namreč vzdrževati prijetno klimo kože stopal. To je mogoče, ker materiali učinkovito odstranjujejo vlago s površine telesa in jo zagotavljajo zunanjim plastem tkanine. Od tam lahko hitro izhlapi. Posledično celoten postopek odpravlja občutek neprijetnega potenja stopal. Ta mehanizem dodatno podpira posebna struktura vlaken, ki ugodno vpliva na zagotavljanje zračnosti. Zasnova tekaških nogavic pogosto vključuje plošče z boljšim prezračevanjem, tako da lahko celota uporabniku zagotovi še več prednosti.

Preden se lotite tekaškega izziva, je treba poskrbeti za ustrezno obleko. Ta mora vključevati tekaške nogavice Te so sešite iz posebnih materialov in temeljijo na natančno razvitih strukturnih oblikah. Vse to je namenjeno zagotavljanju največje možne funkcionalnosti in odpravi tveganja zvijanja ali ščipanja modelov. Zato bodo tudi dolge nogavice med dinamičnimi koraki ostale na svojem mestu. Vsi slogi, namenjeni nošenju med tekaškimi treningi, se odlično ujemajo s čevlji, namenjenimi temu športu. Večkilometrske proge zato ne bodo predstavljale izziva in jih boste premagali brez strahu pred nastalimi otiščanci na stopalih.

Dodatne lastnosti tekaških nogavic

Med prednostmi, ki jih odlikujejo tekaške nogavice, so tudi tiste, ki so posledica uporabe sodobnih tehnologij. Med njimi je na primer sposobnost upočasnitve nastajanja neprijetnih vonjav. Ta učinek je posledica obogatitve vlaken s srebrovimi ioni ali antibakterijskimi premazi. Ljudje z občutljivo kožo morajo biti pozorni tudi na vrsto tkanine. Tekaške nogavice s sintetičnimi vlakni ne bi smele povzročati draženja ali preobčutljivosti. To je zelo pomembno tudi v okviru zadovoljivega treninga.

Nogavice za tekače v številnih modelih in slogih

Tako kot pri vsakem kosu oblačila so tudi pri tekaških nogavicah na voljo različni slogi. Za različne temperature so na voljo daljši in krajši modeli za ljubitelje hitrega gibanja. Proizvajalci ponujajo različice, ki segajo pred gleženj, nekoliko višje in tiste, ki delno obkrožajo tudi teleta. Glede na vaše individualne želje lahko izberete pravo vrsto za vas. Na voljo so tudi različne vrste struktur. Lahke nogavice imajo lahko ohlapnejše pletene plošče za boljše zračenje. tekaške nogavice, namenjene zahtevnejšim razmeram, pa bodo izstopale po prisotnosti dodatnih ojačitev na ključnih delih. Vse to služi zagotavljanju najboljših možnih tehničnih parametrov in izpolnjevanju zahtev uporabnikov z različnimi pričakovanji. Njihovo oblikovanje je zadnji vidik, na katerega ste lahko pozorni, ko posegate po tekaških nogavicah Tudi na tem področju proizvajalci izkazujejo iznajdljivost. Kupci trgovine 8a.si imajo na voljo široko izbiro, ki ponuja vizualno raznolike predloge znanih, svetovnih blagovnih znamk.