top

Napihljivi kajaki

Napihljivi kajaki so vse bolj priljubljeni med turisti in aktivnimi ljudmi. Napihljiv kajak je enostaven za prevoz in stabilen na vodi. Ponujamo napihljive kajake za 1 in 2 osebi.
View as Grid List

4 Izdelki

 1. -16%
  Napihljiv kajak Sevylor Tahiti Plus - blue/red
  Napihljiv kajak Sevylor Tahiti Plus - blue/red
  vključno z DDV 284,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 285,99 €
  Proizvajalčeva priporočena cena 339,99 € (-16%)

  Seznam želja

 2. -15%
  Napihljiv kajak Sevylor Yukon - green/black
  Napihljiv kajak Sevylor Yukon - green/black
  vključno z DDV 651,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 543,99 € (+20%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 772,99 € (-15%)

  Seznam želja

 3. -14%
  Napihljiv kajak Sevylor Tahaa - blue
  Napihljiv kajak Sevylor Tahaa - blue
  vključno z DDV 175,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 156,99 € (+13%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 204,99 € (-14%)

  Seznam želja

 4. -10%
  Napihljiv kajak Sevylor Hudson - black/blue
  Napihljiv kajak Sevylor Hudson - black/blue
  vključno z DDV 591,50 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 591,99 €
  Proizvajalčeva priporočena cena 659,99 € (-10%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

4 Izdelki

Počisti

Napihljiv kajak pomeni največje udobje.

Napihljivi kajaki so odlična rešitev za vse, ki nimajo pogojev ali prostora za shranjevanje klasičnih modelov. Napihljiv kajak je mogoče preprosto zložiti v majhno torbo in ga prepeljati v prtljažniku avtomobila. Priprava napihljivega kajaka za uporabo je zelo hitra. Zahvaljujoč posebnim napihovalnikom lahko celotno napravo napihnete v nekaj minutah. Danes vodilni proizvajalci napihljivih kajakov ponujajo številne modele, ki se ne razlikujejo le po velikosti, temveč tudi po konstrukciji in opremi.

Konstrukcija napihljivih kajakov

Večina napihljivih kajakov je opremljena z več neodvisnimi oddelki, tako da se kajak ne bo potopil, tudi če se en oddelek predre. Glede na predvideno uporabo se lahko število predelkov razlikuje. Rekreativni modeli jih bodo imeli manj, medtem ko jih bodo imeli modeli ekspedicijskih ali morskih kajakov zaradi večje varnosti več. Razlikuje se lahko tudi sama zasnova. Napihljivi kajaki, namenjeni za plovbo po rekah, imajo pogosto komore skrite pod dodatno plastjo materiala, ki jih ščiti pred nenamernim odrgnjenjem ali prebodenjem.

Obstaja več vrst napihljivih kajakov, ki se razlikujejo po velikosti, obliki in namenu. Osnovni parameter je seveda velikost kajaka. Manjši kajaki za eno osebo so zelo udobni za manevriranje in lažji. Vendar se veliko ljudi odloči za napihljiv kajak za dve osebi. Ta model je odličen za veslanje v dvoje ali z otroki. Dvoosebni kajaki so priljubljena izbira tudi za daljša potovanja, saj zlahka sprejmejo večjo prtljago. Številni proizvajalci ponujajo celo večje modele, ki lahko sprejmejo do tri osebe. Pri nakupu napihljivega kajaka velja preveriti tudi največjo dovoljeno obremenitev in upoštevati, kje ga boste uporabljali.

Vrste napihljivih kajakov

Obstaja več različnih vrst napihljivih kajakov za različne vodne dejavnosti. Vsi se razlikujejo po obliki, velikosti ali uporabljenih materialih.

Rekreativni napihljivi kajaki

Rekreativni modeli so odlična izbira za začetnike in tiste, ki iščejo kajak za počitniški izlet na jezero. Napihljivi rekreativni kajaki imajo zelo stabilno konstrukcijo, udobne sedeže in so enostavni za manevriranje. So optimalna izbira za tiste, ki iščejo raznolikost med poletnimi počitnicami na vodi.

Napihljivi turistični kajaki

Turistični kajaki so zasnovani za premagovanje daljših razdalj. Odlični so za večdnevno splavarjenje po rekah ali križarjenje po večjih jezerih. Napihljivi turistični kajaki imajo običajno daljši trup, naprednejšo zasnovo in dodatno opremo, kot je prostor za prtljago. Turistični modeli so nekoliko hitrejši in bolje držijo smer vožnje, zato je premagovanje daljših razdalj z njimi veliko bolj udobno.

Napihljivi kajaki za gorske reke

Napihljivi whitewater kajaki so bili razviti za ljudi, ki uživajo v veslanju po brzicah z višjo stopnjo težavnosti. Visoko specializirani modeli te vrste so namenjeni najbolj izkušenim uporabnikom. Napihljivi gorski kajaki imajo robustnejšo konstrukcijo. Ojačane stene in zelo trpežni materiali bodo kajak obvarovali pred raztrganinami na skalah ali kamnih.

Oceanski in morski kajaki

Napihljivi oceanski kajaki so zasnovani z mislijo na plavanje v odprtih vodah. Med vsemi vrstami kajakov so najdaljši. Odlični so za plavanje v valovih in dobro držijo smer, vendar to pomeni slabšo okretnost. Ti modeli se zagotovo ne bodo dobro obnesli na ozkih in zavitih rekah ali celo manjših jezerih.

Kajaki za ribiče

Napihljivi ribiški kajaki so posebej zasnovani za ribiške navdušence. Pogosto imajo držala za palice, udobne sedeže z naslonjali, prostor za shranjevanje ribiške opreme in druge funkcije, ki olajšajo daljše bivanje na vodi.

Napihljivi kajaki v spletni trgovini

V naši trgovini so napihljivi kajaki na voljo v različnih velikostih in konfiguracijah, ki ustrezajo vašim individualnim potrebam. Med njimi boste našli tako rekreativne modele kot tudi napihljive turne kajake, s katerimi se lahko odpravite na večdnevno potovanje. Večini modelov so priložene priročne torbe za prenašanje ali nahrbtniki, ki vam omogočajo, da kajak po izpraznitvi enostavno prepeljete.