top

Mestni nahrbtniki

Mestni nahrbtniki morajo združevati udobje in funkcionalnost. Naši mestni nahrbtniki z anatomskim prileganjem, trpežnimi materiali, trajnimi zadrgami in predalom za prenosni računalnik zagotavljajo udobno celodnevno uporabo.
View as Grid List

201 Izdelki

 1. -11%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Roaming Street Cruise - army

  Seznam želja

 2. -10%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Macaroon - almond/nautical

  Seznam želja

 3. -10%
  Mestni nahrbtnik Doughnut Macaroon - charcoal

  Seznam želja

 4. -15%
  Mestni nahrbtnik The North Face Borealis - berry/red

  Seznam želja

 5. -10%
  Mestni nahrbtnik Oakley Enduro 20L 3.0 - carafe

  Seznam želja

 6. -16%
  Mestni nahrbtnik Gregory Rhune 22 - coyote brown

  Seznam želja

 7. -15%
  Mestni nahrbtnik Gregory Nano 24 - ocn teal

  Seznam želja

 8. -21%
  Mestni nahrbtnik XD Design Bizz Backpack - black

  Seznam želja

 9. -21%
  Mestni nahrbtnik XD Design Bizz Backpack - navy

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

201 Izdelki

Počisti

Mestski nahrbtniki - nujni, ko se odpravljate v mesto

Se po mestu pogosto vozite s kolesom ali javnim prevozom? Ali imate s seboj vedno veliko stvari, ki jih boste potrebovali v službi, na fakulteti ali v šoli? mestni nahrbtnik bo najbolj udobna možnost. Seveda lahko uporabite tudi torbo za na ramo, če nosite le nekaj manjših predmetov. Za nekoliko težji tovor pa se bo dobro zasnovan mestni nahrbtnik izkazal za nepogrešljivega. Skoraj vse blagovne znamke, ki proizvajajo nahrbtnike za pohodništvo, kolesarjenje ali plezanje, so ugotovile povpraševanje po takšnih modelih.

Pravzaprav vsak proizvajalec pohodniške opreme ima v svoji ponudbi vsaj nekaj modelov, namenjenih uporabi v mestih. Včasih gre za celotne kolekcije, namenjene vsakodnevni uporabi v mestnem okolju. Mestni nahrbtniki se oblikovno bistveno razlikujejo od klasičnih modelov za pohodništvo na prostem. Čeprav se v veliki meri opirajo na materiale in oblikovne rešitve, ki se uporabljajo pri pohodniških nahrbtnikih, so bili posamezni sestavni deli zasnovani tako, da najbolje delujejo v mestu.

Mestni nahrbtnik - modeli, optimizirani za vsakodnevno uporabo

Čeprav mestne nahrbtnike izdelujejo strokovnjaki za pohodniško opremo, se njihova konstrukcija bistveno razlikuje od gorskih in treking modelov. Prvič, mestnemu nahrbtniku ni treba imeti tako velike prostornine. Najpogostejši so modeli, ki lahko sprejmejo do 30 litrov tovora. To je običajno dovolj prostornine za celoten aktiven dan - ne glede na to, ali ga preživite v službi ali na univerzi. Na voljo so tudi večji mestni nahrbtniki s prostornino do 40 litrov. Seveda si lahko brez težav priskrbite tudi manjši 20-litrski mestni nahrbtnik ali celo manjši nahrbtnik, v katerega boste spravili najnujnejše stvari. Edinstvena kategorija so zviti mestni nahrbtniki, ki jih lahko prazne zložite do kompaktne velikosti in pospravite na primer v žep. To je odlična rešitev za nepričakovane nakupe ali kadar morate prenesti več stvari, kot ste načrtovali. Glede na to, katere predmete morate imeti čez dan pri roki, boste zagotovo našli pravi nahrbtnik za mesto.

Sodobni mestni nahrbtniki so izdelani na podlagi bogatih izkušenj, ki so jih proizvajalci pridobili pri izdelavi pohodniških modelov. Posledično ima večina izdelkov zdaj veliko boljše podporne sisteme, kot so jih imeli pred nekaj ali nekaj deset leti. Predvsem so pri številnih modelih uvedene profilirane naramnice. Dodatno so podložene z mehko peno. mestni nahrbtnik, opremljen s takšnimi naramnicami, lahko nosite ves dan brez kakršnega koli neudobja. Na podoben način so bile oblikovane tudi plošče, ki se dotikajo hrbta. Običajno so posebej oblikovane, da omogočajo boljše kroženje zraka. Mehka pena in uporabljeno oblazinjenje odlično ločujeta hrbet od prtljage. To je še posebej pomembno, kadar prenašate trde ali obsežne predmete. Najnaprednejši mestni nahrbtniki so odlični tudi za krajša potovanja, saj omogočajo, da s seboj vzamete jakno, nekaj hrane in nekaj najnujnejših stvari. Če se ne odpravljate na daljše pohode po poti, je dober mestni nahrbtnik lahko vsestranska rešitev. Uporabljali ga boste namreč tudi za druge dejavnosti.

Mestni nahrbtniki omogočajo zelo dober dostop do vseh drobnih predmetov

Modeli, ki jih uporabljate v mestnem okolju, imajo tudi drugačno postavitev žepov. Večje število predalčkov vam omogoča, da svoje stvari organizirate bolj priročno in hitreje dostopate do določenih prostorov. Mestski nahrbtnik je pogosto opremljen s funkcionalnimi organizatorji, ki poskrbijo za red v vseh vaših majhnih predmetih. Ločen predel za pisala, ključe, denarnico in druge manjše predmete pomeni, da vam jih ni treba iskati po celotnem nahrbtniku, poleg tega pa je predal lažje vzdrževati urejen. Glavni predel nahrbtnika je običajno dostopen prek široke zadrge. Tako je vstavljanje in odstranjevanje tudi večjih predmetov, kot so mape z dokumenti, zelo enostavno. Ločen predal za prenosni računalnik je skorajda standard, ki smo ga spoznali pri mestnih nahrbtnikih vrhunskih blagovnih znamk. Zelo priljubljeni so tudi predali in žepi za tablični računalnik ali pametni telefon. Tako bo vsa vsebina nahrbtnika v njem udobno razporejena in se ne bo pomešala niti takrat, ko bo treba sprintati za pobeglim avtobusom.

Večina mestnih nahrbtnikov ima kompaktno zunanjost brez številnih dodatnih trakov ali zunanjih žepov. To je namenjeno lažjemu gibanju v natrpanih prostorih in z javnimi prevoznimi sredstvi. Z zmanjšanjem izstopajočih elementov se lahko z nahrbtnikom v gneči vsekakor hitreje premikate. Zmanjša se tudi tveganje, da bi se dodatni trakovi ali žepi ujeli v štrleče ograje, kljuke vrat ali druge ovire, s katerimi se vsak dan srečujemo pri gibanju po mestu in v stavbah. Če so mestni nahrbtniki z njimi že opremljeni, so dodatni žepi običajno nameščeni ob straneh in so odličen prostor za plastenko vode ali manjši prigrizek, ki ga moramo imeti pri roki. Priljubljeni so tudi žepi z zadrgo, ki so dostopni od zunaj - v njih lahko na primer shranimo denarnico ali pametni telefon.

Popolni mestni nahrbtnik za vsakega gorskega navdušenca

Temeljka vse vrhunske gorske blagovne znamke imajo v svoji ponudbi nahrbtnike, namenjene mestni uporabi. Med temi modeli še posebej izstopajo tisti z elementi gorskih ali plezalnih nahrbtnikov. To nam omogoča vsakodnevno uporabo preizkušenih in na pogled odličnih pripomočkov. Mestne nahrbtnike izdelujejo Black Diamond, Marmot, The North Face in Patagonia ponujajo maksimalno udobje in videz, ki spominja na tipične plezalne modele. Vendar pa ni samo njihov slog tisti, ki spominja na bolj specializirane izdelke. Pogosto jih odlikujejo tudi izjemno trpežni materiali, ki so nujni v skalnatem okolju, kjer so nahrbtniki izpostavljeni pogostim odrgninam. Ti materiali se bodo dobro obnesli tudi v mestu, kjer se pogosto vozimo z javnimi prevoznimi sredstvi ali pa nahrbtnike vsak dan polagamo na tla. Mestni nahrbtnik, ki ga je navdihnilo planinarjenje ali pohodništvo, je odlična izbira za vse navdušence nad vrhunsko opremo.

Moški ali ženski nahrbtnik?

Med mestnimi nahrbtniki lahko najdete modele, ki so zasnovani posebej za ženske. Ženski nahrbtniki se pogosto odlikujejo s celo vrsto funkcij. Na prvi pogled boste zagotovo opazili drugačne barvne kombinacije, namenjene ženskam, ali nekoliko spremenjen slog ali kroj nahrbtnikov. Vendar imajo številni ženski modeli še veliko več funkcij, ki mestni nahrbtnik prilagodijo zahtevam žensk, kar zagotavlja še več udobja med vsakodnevnimi dejavnostmi na univerzi ali v službi. Ti modeli so zasnovani iz nič za dame.

Moški mestni nahrbtniki so običajno modeli unisex, ki se dobro obnesejo tako pri moških kot pri ženskah. To so izjemno vsestranski modeli, v katere boste spravili vse svoje vsakodnevne potrebščine. Večina mestnih nahrbtnikov za moške in ženske ima ločene predale za prenosni računalnik ali tablični računalnik. Poleg tega so pogosto opremljeni z organizatorjem za manjše predmete in celim kupom žepov. Tudi kaj odlikuje ženski mestni nahrbtnik?

Največja razlika je v sistemu prenašanja. Sistem, prilagojen ženski postavi, ima posebej oblikovane naramnice. Zato zagotavljajo večje udobje, tudi ko je celoten nahrbtnik napolnjen do roba. Poleg tega je dolžina plošče, ki se stika s hrbtom, pogosto posebej skrajšana, da se prilagodi manjši višini žensk. Ženski mestni nahrbtniki odlično združujejo udobje pri uporabi in odličen slog. Majhni modeli, ki lahko nadomestijo torbico, so med damami zelo priljubljeni. To je odlična rešitev za aktivne ženske, ki si želijo čim več udobja med hitrim gibanjem po mestu. Ne glede na to, ali boste izbrali moški ali ženski mestni nahrbtnik, bo zagotovo zagotovil dovolj prostora za vse vaše najnujnejše stvari.

Nahrbtniki za vsakogar - široka ponudba v trgovini 8a.si

V dobrem mestnem nahrbtniku boste lahko shranili opremo, ki jo potrebujete za delo ali študij. V njem lahko prenašate knjige, dokumente, tablični računalnik in številne druge stvari, ne da bi vas skrbelo, da jih boste poškodovali. Če nahrbtniku dodate dežno prevleko, postane tudi skoraj odporen na vremenske vplive. Blagovne znamke mestnih nahrbtnikov so izjemno vsestranski modeli in to so najpogosteje uporabljeni nahrbtniki. Uporabljate jih lahko za vožnjo na delo, v šolo ali za večerno vadbo. Številni modeli se bodo izkazali za uporabne tudi na kratkih pohodniških izletih, saj zagotavljajo nujen prostor za termos, topla oblačila in nekaj manjših predmetov. gorska trgovina 8a.si ponuja širok izbor modelov, vključno z ženskimi in moškimi nahrbtniki, ki bodo všeč tako odraslim kot najstnikom. Ponujamo kultni nahrbtnik Fjällräven Kanken, ki je idealen za mesto, ter široko paleto modelov, oblikovanih specifično za prenašanje prenosnega računalnika.

Pogosto zastavljena vprašanja

Kateri mestni nahrbtnik naj izberem?

Ko iščete mestni nahrbtnik, morate najprej določiti, za kaj ga boste uporabljali in katere elemente mora nahrbtnik imeti. Če boste nahrbtnik uporabljali za vožnjo v službo ali na univerzo, bosta predal za prenosni računalnik in vgrajen organizator za pisala in druge manjše predmete bistvena. Če boste s seboj vzeli obleko za večerno vadbo, je potreben ločen predal, da se ne bo pomešala z drugimi stvarmi. Za vse, ki pogosto posegajo po plastenki vode ali robčkih, so izhodni žepi nujni. Morda boste želeli biti pozorni tudi na prostornino. Prostornina majhnih mestnih nahrbtnikov se začne pri približno ducatu litrov. Najbolj priljubljeni mestni nahrbtniki so modeli s prostornino od 20 do 30 litrov.

Ali bo mestni nahrbtnik uporaben v gorah?

Kot pove že ime, so mestni nahrbtniki zasnovani za vsakodnevno uporabo v urbanem okolju. So optimalna izbira za vožnjo v službo in šolo, nakupovanje in druge obveznosti. Zato se njihova zasnova bistveno razlikuje od nahrbtnikov za gorske pohode. Enostavnejši nosilni sistem, manj žepov na zunanji strani in zelo pravilna oblika omogočajo lažje gibanje po prenatrpanih mestnih ulicah. Nedvomno mestni nahrbtniki niso primerni za dolge pohode v gore, plezanje ali druge specializirane dejavnosti. Vendar pa lahko večino mestnih nahrbtnikov uspešno uporabljate za krajše pohode po lažjem terenu.

Kaj odlikuje mestne nahrbtnike?

Mestni nahrbtniki imajo številne funkcije, ki zagotavljajo udobje v mestu. Večina jih je čim bolj preproste oblike, brez pretiranih zunanjih žepov ali trakov. Tako se na javnem prevoznem sredstvu ali med hojo v gneči ne zataknejo za nič. Izbrani modeli imajo ločene oddelke za prenosni računalnik ali drugo elektronsko opremo. Pogosto so zaščiteni s peno proti udarcem. Mestni nahrbtnik je lahko opremljen tudi s funkcionalnimi organizatorji za pisarniške potrebščine. Enostaven sistem nošenja brez obsežnega pasnega pasu pomeni, da lahko nahrbtnik v hipu oblečete in slečete. Nahrbtniki za mesto pomenijo tudi odličen in izjemen dizajn.