top

Oblačila za turno smučanje

Oblačila za turno smučanje so kategorija, v kateri boste dobili pravo turnosmučarsko opremo, ki vam bo pomagala pri smučanju. Turnosmučarska oblačila v ponudbi 8a.si: V ponudbi: Dynafit, La Sportiva, Salewa, Icebreaker, Bridgedale!
Filter (1)
Filtri
 1. La Sportiva
View as Grid List

51 Izdelki

 1. -11%
  Softshell La Sportiva Macnas Softshell Jkt - black

  Seznam želja

 2. -24%
  GORE-TEX jakna La Sportiva Revel GTX Jacket - black/moss

  Seznam želja

 3. -33%
  Puhovka La Sportiva Deimos Down Jacket - sangria/crystal

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

51 Izdelki

Počisti

Smučarska oblačila za ljubitelje smučarskih vrhov

Vsi ljubitelji smučanja v gorah vedo, da so dobro izbrana turnosmučarska oblačila osnova udobja. Med turnosmučarskimi izleti imamo opravka z dvema skrajnima vrstama naporov. Pri vzponu telo deluje s povečano hitrostjo, pri čemer se ustvarjajo velike količine toplote. V takšnih razmerah morajo turnosmučarska oblačila zagotavljati ustrezno zračenje in odvajanje odvečne vlage navzven. Uporaba najnovejših materialov in konstrukcijskih rešitev omogoča zagotavljanje optimalne klime. Ko dosežemo vrh, se moramo pogosto zaščititi pred mrzlimi sunki vetra, ki nas bodo spremljali tudi pri spustu. V takšnih razmerah morajo biti oblačila za turno smučanje dobro zaščitena pred snegom in vetrom. Hkrati pa morajo nuditi veliko svobode gibanja.

Ski touring oblačila se podražijo

Za dosego vrha na smučeh je treba vložiti veliko truda. Na strmem terenu se telo hitro ogreje, tudi če je zunanja temperatura precej pod nič stopinj. Da bi ohranili optimalne razmere ob koži, je treba vzdrževati popolno ravnovesje med hladnim zrakom zunaj jakne ali hlač in toploto, ki jo ustvarja telo. Specializirana oblačila za turno smučanje so bila pripravljena tako, da zagotavljajo učinkovito izolacijo pred mrazom, po drugi strani pa omogočajo hitro odvajanje vlage navzven. Najpogosteje so takšni parametri doseženi na dva načina: z uporabo ustreznih materialov in z uporabo optimalne konstrukcije.

Ski touring oblačila so izdelana iz sodobnih materialov

Večina vrhunskih proizvajalcev jaken, bluz in hlač uporablja najnovejše dosežke na področju umetne in naravne izolacije ter sintetičnih materialov s termoaktivnimi lastnostmi. Med izolacijskimi materiali je naravni puh še vedno najboljši. Pri oblačilih za turno smučanje se pogosto uporablja impregnirana različica puha, da je še bolje zaščiten pred spreminjajočimi se vremenskimi razmerami in vlago, ki jo proizvaja telo. Zelo priljubljena je tudi sintetična izolacija PrimaLoft®. Odporna je na vlago in se odlično obnese med intenzivnimi napori. Poleg tega zagotavljajo odlično zračnost. Med materiali, ki se uporabljajo pri jopicah in hlačah, se najpogosteje uporabljajo različne softshell tkanine. Ta material precej učinkovito ščiti pred sunki vetra in hkrati zagotavlja osnovno toplotno zaščito. Dodatno je lahko opremljen z nekoliko debelejšo podlogo, ki še dodatno zmanjša tveganje ohladitve pri nizkih temperaturah. Za izolacijski sloj se najpogosteje uporabljajo raztegljive jopice, prijetne na otip. So razmeroma tanke in zanje je značilna visoka raztegljivost, zato se v vsakem trenutku popolnoma prilegajo postavi.

Sodobna oblačila za turno smučanje - napredni kroji

Za optimalne pogoje na hitrem terenu pri vzponu in optimalno izolacijo na hitrem terenu pri spustu smučarsko turno oblačilo združuje sposobnost hitrega odvajanja vlage z učinkovito izolacijo. To je jasno razvidno na primeru lahkih turnosmučarskih jaken. Večina teh je hibridnih rešitev. Nekatere jakne imajo plošče iz lahkega raztegljivega materiala, druge pa so napolnjene s sintetično izolacijo. Prve so odgovorne za zagotavljanje ustrezne ravni prezračevanja pri vzponu. Drugi pa povečujejo toplotno izolacijo pri spuščanju in med bivanjem na vrhu. Modeli, ki so odporni na veter, imajo pod pazduho pogosto odprtino z zadrgo. Lažja oblačila za turno smučanje, kot so bluze, imajo na hrbtu pogosto mrežaste plošče, ki ne omejujejo parjenja.

Ski touring oblačila učinkovito ščitijo pred vetrom in snegom pri spustu.

Na vrhu in pri spustu morajo oblačila za turno smučanje ščititi pred težkim snegom in hladnim vetrom. Membranske hlače in jakne so kot nalašč za to. Modeli, pripravljeni posebej za turno smučanje, so lahki in jih je mogoče obleči in sleči skoraj kadar koli. Zaradi tega imamo med hitrim in dinamičnim spustom udobne razmere. Za hude zmrzali so bile pripravljene močno izolirane jakne. Zagotavljajo zelo učinkovito izolacijo.

Vrhunska oblačila za turno smučanje v trgovini 8a.si

Nudimo širok izbor turnosmučarskih oblačil vrhunskih gorskih blagovnih znamk. Ženska in moška oblačila znamk Dynafit, La Sportiva, Arcteryx, The North Face ali Salewa so modeli, posebej prilagojeni potrebam vseh ljubiteljev turnega smučanja. Med njimi so oblačila, namenjena tekmovalcem in ljudem, ki pravočasno dosegajo vrhove, pa tudi tista, ki bodo kot nalašč za celodnevne pohode po različnih terenih. Natančen namen vsakega modela je omogočil uporabo optimalnega kroja. Ta zagotavlja svobodo gibanja s palicami pri vzponu, hkrati pa ne omejuje gibanja pri spustu v težkih razmerah. Strokovnjaki za izdelavo turnosmučarskih oblačil nenehno uvajajo nove in nove materiale ter konstrukcijske rešitve. Če se odločite za jakno ali hlače blagovne znamke, povezane s turnim smučanjem, ste lahko prepričani, da je njihova zmogljivost na najvišji ravni in da bo celota med naslednjim turnim smučanjem odlično delovala.