top

Pohodniški nahrbtniki, 40–50 litrov

40- in 50-litrski pohodniški nahrbtniki so moški in ženski modeli, idealni za vikend in večdnevne pohode po gorskih poteh. Izjemno prostorna sta, v njiju pa lahko shranite vse, kar potrebujete za pohod in prenočevanje (v zavetišču, šotoru ali na prostem). 40-litrski nahrbtnik je skoraj enakovreden švicarskemu nožu, saj bo deloval praktično vedno!
View as Grid List

88 Izdelki

 1. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Tatonka Pyrox 45+10 - blue

  Seznam želja

 2. -24%
  Pohodniški nahrbtnik Tatonka Pyrox 45+10 - black

  Seznam želja

 3. -24%
  Pohodniški nahrbtnik Tatonka Akela 45 - black/black

  Seznam želja

 4. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Mammut Trion 50 - marine/black

  Seznam želja

 5. -15%
  Gorski nahrbtnik Mammut Trion 50 - hot red/marine

  Seznam želja

 6. -20%
  Ženski nahrbtnik Gregory Jade 53 - mist grey

  Seznam želja

 7. -20%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Zulu 40 - volcanic black

  Seznam želja

 8. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Zulu 55 - halo blue

  Seznam želja

 9. -11%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Zulu 40 - halo blue

  Seznam želja

 10. -20%
  Gorski nahrbtnik Gregory Alpinisto 50 - lava black

  Seznam želja

 11. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Ortovox Traverse 40 - petrol blue

  Seznam želja

 12. -10%
  Nahrbtnik Ortovox Traverse 40 - clay orange

  Seznam želja

 13. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Ortovox Traverse 40 - black raven

  Seznam želja

 14. -40%
  Nahrbtnik The North Face Evolution 50 - green/grey

  Seznam želja

 15. -10%
  Gorski nahrbtnik Vaude Asymmetric 52+8 - eclipse

  Seznam želja

 16. -20%
  Gorski nahrbtnik Vaude Brenta 44+6 - blue sapphire

  Seznam želja

 17. -10%
  Gorski nahrbtnik Vaude Brenta 44+6 - cedar wood

  Seznam želja

 18. -20%
  Gorski nahrbtnik Vaude Asymmetric 42+8 - black

  Seznam želja

 19. -20%
  Gorski nahrbtnik Deuter Durascent 44+10 - wave/ink

  Seznam želja

 20. -20%
  Nahrbtnik Haglofs VYN 55 - seaweed green/olive green

  Seznam želja

 21. -20%
  Nahrbtnik Haglofs VYN 55 - magnetite/true black

  Seznam želja

 22. -11%
  Pohodniški nahrbtnik Thule Topio 40l - black

  Seznam želja

 23. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Focal 48 RC - ozone black

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

88 Izdelki

Počisti

Turistični nahrbtniki 40-50 litrov za vikend izlete in več

Pohodniški nahrbtniki s prostornino 40-50 litrov so že srednje veliki modeli. Odlično se obnesejo na izletih z eno ali dvema nočitvama na terenu ali v hostlu. V dodaten prostor boste spravili vse najnujnejše, kot so spalna vreča, samonapihljiva podloga, pohodniški kuhalnik ali dodatna oblačila. Nahrbtnik s prostornino 40 l bo priljubljena izbira tudi za vse, ki se odpravljate na enodnevni izlet, vendar nosite oblačila ali vodo za druge družinske člane. Možnost enostavnega pakiranja osnovne opreme bo neprecenljiva za družinska potovanja. 50-litrski nahrbtniki ponujajo še več prostora in jih je mogoče brez težav uporabljati več dni na poti. Če imate kompaktno opremo in lahko spakirate le najnujnejše, bo 50-litrski treking nahrbtnik zadostoval tudi za teden dni trajajoče pohodništvo.

Turistični nahrbtnik 40l za nočna potovanja

Nahrbtniki s prostornino 40 l so kot nalašč za dvodnevne pohode. To je optimalna izbira, če se v gorah ali na drugih poteh pojavljate le ob koncih tedna. Med razpoložljivimi modeli vrhunskih blagovnih znamk je mogoče opaziti dva trenda. Prvi je čim bolj zmanjšati težo. Pohodniški nahrbtnik s prostornino 40 l iz te skupine je sestavljen iz zelo lahkih in tankih materialov. Tudi nosilni sistem je čim bolj minimalističen, vendar z ustreznim udobjem. Rezultat tega je znatno zmanjšanje skupne teže. To je odlična izbira za krajša popotovanja po poteh z minimalno opremo. Drugi trend je 40-litrski nahrbtnik, ki spominja na večje pohodniške nahrbtnike (40-50-litrski pohodniški nahrbtniki so srednje veliki modeli!). To so nekoliko bolj zapletene konstrukcije, izdelane iz trdnih in debelih materialov. Številni žepi in trakovi vam omogočajo optimalno organizacijo prtljage. Ne glede na to, katera rešitev vam bolj ustreza, je 40l nahrbtnik učinkovita izbira.

50l pohodniški nahrbtnik

Petdesetlitrski nahrbtniki so pogosto že pohodniški modeli, pripravljeni za nadaljnje pohode. Zato so opremljeni z vsemi mogočimi dodatki in pripomočki, ki so potrebni pri nošenju nekoliko več prtljage. Temelj, ki odlikuje dober 50-litrski pohodniški nahrbtnik, je sistem nošenja. Velik del tovora mora ležati na bokih, zato sta pomembna podaljšani pas za boke in možnost nastavitve dolžine naramnic. Debele pene ne le odvajajo vlago, temveč tudi preprečujejo odrgnine. 50-litrski nahrbtniki so pogosto opremljeni z razdeljenim glavnim prostorom, kar olajša organizacijo prtljage. K temu pripomorejo tudi številni žepi, ki so nameščeni tako v klopi nahrbtnika kot na zunanji strani. Hiter dostop do opreme omogoča udobno uporabo nahrbtnika na poti. Treking nahrbtnik s prostornino 50 l je znan med damami za daljše pohode, saj ponuja optimalen kompromis med pakljivostjo in skupno težo.

Kateri 40l ali 50l nahrbtnik izbrati?

Razlika v prostornini 10 litrov je precej veliko prostora. Vendar je vredno razmisliti, ali ga potrebujemo. Staro pravilo vsakega navdušenca nad pohodništvom, da večji kot je nahrbtnik, več nepotrebnih stvari boste vzeli s seboj na odpravo, tu popolnoma velja. Če se raje odpravljamo na izlete, ki ne trajajo več kot 2-3 dni, bi moral zadostovati 40-litrski pohodniški nahrbtnik. Poleg tega lahko večje predmete opreme vedno pritrdimo na zunanjo stran. Če je tak model za vas premajhen, so dobra rešitev 45-litrski nahrbtniki, pri katerih dodatno zmogljivost pridobimo s širitvijo dimnika. Ta zasnova je idealna, če želite en nahrbtnik uporabljati tako za enodnevne izlete kot za pobege ob koncu tedna. Takrat lahko nahrbtnik idealno prilagodite, da vanj spravite manjšo količino prtljage, ali pa ga razširite.

Če se želite odpraviti na daljša potovanja in potrebujete precej več prostora, potem je priporočljivo izbrati 50l pohodniške nahrbtnike, ki ne bodo tako omejevali vaše prtljage. V nasprotju s tem, kar si morda mislite, je razlika med 40l in 50l modelom nahrbtnika ogromna in je lahko ključnega pomena pri pakiranju za potovanje, daljše od enega vikenda. V ponudbi spletne trgovine 8a.si boste našli 40-50-litrske pohodniške nahrbtnike najbolj priznanih blagovnih znamk na trgu. Konstrukcije znamk Deuter, Fjallraven, Gregory, Osprey ali The North Face bodo praktične in vzdržljive. Novo nabavljeni nahrbtnik vam bo tako služil več pohodniških sezon.