top

Ženski visoki treking čevlji

Ženski visoki pohodniški škornji so osnovni pripomoček za pohodništvo v gorah, brez katerega ni mogoče izvesti učinkovite odprave. Trgovina 8a.si ponuja obutev vrhunskih proizvajalcev, kot so Salewa, Hanwag in Zamberlan. Ženski treking škornji z visokim vrhom so najboljša izbira za pohode na dolge razdalje in pohodništvo s težkim nahrbtnikom, saj zagotavljajo največjo podporo gleženjskemu sklepu.
View as Grid List

140 Izdelki

 1. -25%
  Treking čevlji Zamberlan Rando GTX - black/blue

  Seznam želja

 2. -23%
  Ženski treking čevlji Meindl Kansas Lady GTX - brown

  Seznam želja

 3. -21%
  Ženski treking čevlji Meindl Jersey Lady PRO - brown

  Seznam želja

 4. -23%
  Ženski treking čevlji Meindl Vakuum Lady GTX - brown

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

140 Izdelki

Počisti

Ženski visoki pohodniški škornji nudijo odlično oporo med gorskim pohodom

Različne oblike gorskega pohodništva vedno zahtevajo tehnično podporo, da je pohod varnejši in učinkovitejši. Proizvajalci, kot so Salewa, Hanwag, Zamberlan, La Sportiva in drugi, vedno vključujejo najsodobnejše rešitve. Tako se boste lahko odpravili tako na visoke vrhove pozimi kot na klasične večdnevne poletne odprave. Ponudba izdelkov trgovine 8a.si tako vključuje ženske visoke pohodne čevlje za vse vrste poti. Ženska treking obutev z visokim zgornjim delom odlično ščiti gleženj pred poškodbami in v veliki meri stabilizira stopalo, kar je odlično, ko nosite težak nahrbtnik. Na večino modelov, ki jih ponuja trgovina 8a.si, lahko namestite tudi kremplje, tako da lahko v njih poskusite plezalne izzive in treking po ledeniku.

Ženski visoki pohodniški škornji so kot nalašč za vse gorske dejavnosti. Ne le, da odlično stabilizirajo gleženjski sklep, temveč zagotavljajo tudi optimalen oprijem in zaščito pred vlago. Sodobni modeli zagotavljajo tudi visoko raven udobne zračnosti.

Vodoodporna membrana v ženskih pohodniških škornjih z visokim vrhom

Uporaba membran v gorski obutvi je izjemno praktična zamisel. Rešitve, kot so GORE-TEX®, in membrane, ki so lastne blagovnim znamkam obutve, namreč zagotavljajo odlično vodotesnost. To vas bo obvarovalo pred zmočenjem, ko boste hodili v snegu, dežju ali prečkali gorski potok. Ženski visoki pohodniški čevlji, ki vključujejo to rešitev, vas bodo zaščitili pred spremenljivim vremenom, zato vam tudi v primeru razpok ne bo treba prekiniti pohodništva. Hkrati so membrana GORE-TEX® in druge podobne rešitve v veliki meri odgovorne tudi za ohranjanje zračnosti kože. To zagotavlja učinkovito odvajanje odvečne vlage, ki nastane med vašimi pohodniškimi napori. To bo zmanjšalo pregrevanje in pozitivno vplivalo na ohranjanje prijetne suhe klime okoli vaše kože. Ženski visoki pohodniški čevlji s to tehnologijo se bodo hitreje posušili, ko boste počivali. Vse, kar morate storiti, je, da si sezujete čevlje in pustite stopala, da se sprostijo.

Zgornji del in struktura ženskih pohodnih čevljev z visokim vrhom

Zgornji del ženskih gorskih čevljev mora zagotavljati visoko raven vzdržljivosti. Zato proizvajalci običajno uporabljajo naravno usnje ali sintetične materiale iz skupine poliamidov. To je pogosto podprto s plastičnimi ploščami TPU, gumijasto ojačitvijo okoli podplata in utrjenimi konicami. S to rešitvijo lahko ženski visoki pohodniški čevlji pogumno prenesejo obremenitve zgornjega dela med pohodom. To pomeni, da obutev ne bo razpadla ravno takrat, ko boste na 2.000 metrih nadmorske višine, in da bo ostala funkcionalna tudi v prihodnjih sezonah. Ta skupina rešitev tudi zagotavlja, da naključni zatik ob skalo ali korenino, ki štrli s poti, ne bo zlahka poškodoval vašega stopala. To bi seveda lahko privedlo do neprijetnih poškodb. Ženski visoki treking čevlji, kot so Salewa in druge blagovne znamke, imajo tudi sistem notranjega okvirja Njegova funkcija je stabilizirati visoko stopalo, da se na tehničnih poteh izognete naključnim zvinom.

Ženski pohodniški čevlji z visokim vrhom nudijo učinkovito blaženje

Gorska pot je pogosto posuta s skalami in kamni, hoja po njih povzroča bolečine. Zato so ženski pohodniški čevlji z visokim vrhom podprti z naprednimi tehničnimi vmesnimi podplati. Njihova funkcija je blaženje udarcev, ki nastanejo med pohodom, kar vam omogoča, da učinkoviteje prehodite več kilometrov. Takšna podpora razbremeni pritisk na sklepe, ki zagotavlja maksimalno udobje Zaradi tega je vsak naslednji korak bolj odbit, zato boste s temi pohodnimi čevlji prišli dlje in se bolj zabavali. Poleg tega sistem vmesnega podplata poskrbi za enakomerno porazdelitev obremenitev, ki nastanejo med pohodom. To zagotavlja, da bodo ženski treking čevlji ščitili vaša stopala pred hitro utrujenostjo. Njihovi podplati odlično ločujejo stopala od tal, zaradi njihove togosti pa lahko pri večini modelov uporabljate rake.

Ženski pohodniški čevlji z visokim podplatom z visokim oprijemom

Podplat je osnova za gorske pohode. Proizvajalci večinoma uporabljajo rešitveVibram®, Michelin® in lastne blagovne znamke. Zaradi tega ženske pohodne čevlje z visokim podplatom odlikuje visok oprijem, ki zmanjšuje tveganje zdrsa na poti. S to rešitvijo se ohranja tudi naravno kotaljenje stopala, kar neposredno prispeva k varnosti v gorah. Glede na izbrani model lahko izbirate med različnimi vrstami podplatov. Nekateri se bolje obnesejo v suhih razmerah, drugi pa v blatu ali globokem snegu.

Široka ponudba obutve v spletni trgovini 8a.si

Naša spletna trgovina ponuja veliko izbiro trekking čevlji za ženske Kolekcije proizvajalcev so polne tako nizkih kot visokih modelov, ki so kot nalašč za pohodniške poti. Bolj izkušeni uporabniki in ljubitelji lahkega potovanja lahko posežejo po modelih z nizkim vrhom. Če pa se po gorah gibljete s težkim nahrbtnikom in načrtujete večdnevne izlete, vam svetujemo, da izberete pohodniške čevlje z visokim vrhom. Zagotavljajo odlično podporo gleženjskemu sklepu in učinkovito zmanjšujejo tveganje za morebitne poškodbe.