top

Cepini za turno smučanje

Ski touring ledne osi so najlažji modeli, ki ljubiteljem turnega smučanja in alpskega smučanja omogočajo varno plezanje. So kompaktni, minimalistični in hkrati skladni s standardi EN za ledne sekire tipa 1 in 2.
View as Grid List

19 Izdelki

 1. -10%
  Pohodniški cepin Blue Ice Akila Hammer - patrol red

  Seznam želja

 2. -10%
  Pohodniški cepin Blue Ice Falk Ice Axe - dark grey

  Seznam želja

 3. -10%
  Pohodniški cepin Blue Ice Bluebird Ice Axe - blue

  Seznam želja

 4. -10%
  Pohodniški cepin Blue Ice Akila Adze - patrol red

  Seznam želja

 5. -30%
  Turno smučarski cepin Grivel Ghost - green

  Seznam želja

 6. -20%
  Cepin Petzl Glacier Literide
  Cepin Petzl Glacier Literide
  75,49 € 94,99 €

  Seznam želja

 7. -10%
  Cepin Climbing Technology Agile Plus - orange

  Seznam želja

 8. -18%
  Cepin Petzl Gully Adze
  Cepin Petzl Gully Adze
  117,99 € 144,99 €

  Seznam želja

 9. -15%
  Cepin Petzl Gully Hammer
  Cepin Petzl Gully Hammer
  121,99 € 144,99 €

  Seznam želja

 10. -14%
  Cepin Petzl Ride
  Cepin Petzl Ride
  91,99 € 107,99 €

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

19 Izdelki

Počisti

Ski touring ledne osi za plezanje v ledu in snegu.

Smučarske turne sekire za led so predvsem varnost pri gibanju po snegu in ledu. So lažje, običajno krajše od večine alpskih turnih modelov in brez jeklenega trna ali široke zapestne zanke. Kljub temu izpolnjujejo varnostne zahteve evropskih standardov za "ledno orodje" in so bile preizkušene na različne načine, da so pridobile oznako CE in zaupanje alpskih smučarjev.

Visoka, lahka

Tako je, da pohodnik pogosteje uporablja sekiro za led kot smučar. Ljubitelji turnega smučanja se pri gibanju po tjulnju zanašajo predvsem na palice. Po ledni sekiri posežejo le na najvišjih delih pobočja ali na mestih, kjer struktura snega ne zagotavlja učinkovitosti tesnilne kože in je udobneje, da za nekaj časa preidejo na komplet raki ledna sekira. Večino časa boste turno smučarsko ledno sekiro uporabljali pritrjeno na nahrbtnik. Najprej je pomembno, da je dovolj lahka, da ne obremenjuje smučarja, ki maršira navzgor. Turno smučanje kot vzdržljivostni šport je že samo po sebi zadostno breme za telo - prej se nikomur ne mudi, da bi si oteževal gorske izlete z mega prtljago na hrbtu. Pozornost, posvečena minimalistični opremi, je pri tem ključnega pomena! Drugič, prav tako pomembno je, da ledna sekira ne ovira pri sestopu. Ročaj, ki ni daljši od samega nahrbtnika, se ne bo zatikal za veje, skale ali telo intenzivno delajočega smučarja. Zato je tej opremi namenjeno toliko pozornosti, da se zmanjša teža in zmanjšajo dimenzije.

Udobje je seveda pomembno, vendar mora turnosmučarska sekira za led zagotoviti varnost kot osebna zaščitna oprema. Zato zanjo veljajo strogi standardi EN in kot taka mora izpolnjevati minimalne zahteve glede trdnosti. Glede na uporabo na snegu in ledu bo velika večina turnosmučarskih ledenih sekir izpolnjevala zahteve za tip 1 Če želite večjo trdnost v skali, je treba lahko zlitino rezila nadomestiti z jeklom, sama konstrukcija pa mora biti še za nekaj deset odstotkov močnejša. Tehnične ledne sekire, tip 2, so v kategoriji turnega smučanja redke (teža, teža in še enkrat teža), vendar se včasih uporabljajo. Prepoznali jih boste po oznaki T na ročaju.

Materiali, ki jih običajno najdete v turnosmučarskih ledenih oseh, združujejo zadostno trdnost in lahkotnost. Običajno gre za lahke aluminijeve zlitine, ki se dobro obnesejo v zimskih razmerah. Poleg tega je tudi odporna proti koroziji, kar je v mokrih zimskih razmerah izjemno pomembno.

Kupite turno smučarsko sekiro za led v trgovini 8a.si

Našo ponudbo sestavljajo turnosmučarske ledne sekire vodilnih proizvajalcev gorniške in plezalne opreme. Odlikuje jih visoka zanesljivost in odlične uporabne lastnosti. Poleg tega so lahke, kar boste večkrat cenili. Odlično se bodo obnesle na zahtevnejših skialpinističnih izletih, ko bo za dosego vrha treba premagati nekoliko zahtevnejše dele.