top

Šotori za 2 osebi

Dvojni šotori so lahki in zelo vsestranski. Zlahka jih lahko prevažate z enega kraja na drugega, njihova preprosta zasnova pa pomeni, da za postavitev potrebujete le nekaj sekund. Tukaj boste našli lahek dvoposteljni šotor za treking in pohodništvo!
View as Grid List

37 Izdelki

 1. -4%
  Šotor za 2 osebi Samaya 2.0 - blue/blue
  Šotor za 2 osebi Samaya 2.0 - blue/blue
  1.139,99 € 1.195,99 €

  Seznam želja

 2. -9%
  Šotor za 2 osebi Terra Nova Panacea - green

  Seznam želja

 3. -7%
  Treking šotor Samaya Inspire 2 - pink

  Seznam želja

 4. -7%
  Šotor za 2 osebi Samaya Inspire 2 - blue

  Seznam želja

 5. -7%
  Šotor za 2 osebi Samaya Opti 1,5 - white

  Seznam želja

 6. -16%
  Šotor za 2 osebi Nemo Dragonfly OSMO 2P

  Seznam želja

 7. -25%
  Šotor za 2 osebi Coleman Darwin 2 - grey

  Seznam želja

 8. -23%
  Šotor za 2 osebe Coleman Darwin 2 plus - grey

  Seznam želja

 9. -18%
  Šotor za 2 osebi Coleman Galiano 2 - blue

  Seznam želja

 10. -25%
  Šotor za 2 osebi Robens Arch 2 - blue

  Seznam želja

 11. -25%
  Šotor za 2 osebi Robens Boulder 2 - blue

  Seznam želja

 12. -25%
  Šotor za 2 osebi Robens Pioneer 2EX - blue

  Seznam želja

 13. -40%
  Šotor za dve osebi Hannah Falcon 2 - treetop II

  Seznam želja

 14. -26%
  Šotor za 2 osebi Sea To Summit Alto TR2 PLUS - green

  Seznam želja

 15. -22%
  Šotor za 2 osebi MSR Elixir 2 Tent V2 - grey

  Seznam želja

 16. -8%
  Šotor za 2 osebi Samaya 2.0 - pink
  Šotor za 2 osebi Samaya 2.0 - pink
  1.149,99 € 1.249,99 €

  Seznam želja

 17. -25%
  Šotor za 2 osebi Outwell Earth 2
  Šotor za 2 osebi Outwell Earth 2
  105,99 € 142,99 €

  Seznam želja

 18. -25%
  Šotor za 2 osebi Outwell Cloud 2
  Šotor za 2 osebi Outwell Cloud 2
  134,99 € 181,99 €

  Seznam želja

 19. -31%
  Šotor za 2 osebi Robens Chaser 2
  Šotor za 2 osebi Robens Chaser 2
  365,99 € 529,99 €

  Seznam želja

 20. -22%
  Šotor za 2 osebi Camp Minima 2 EVO

  Seznam želja

 21. -21%
  Šotor za 2 osebi Fjallraven Abisko Shape 2 - sand

  Seznam želja

 22. -20%
  Šotor za 2 osebi Nemo Hornet Elite OSMO 2P - grey

  Seznam želja

 23. -27%
  Šotor za 2 osebi Easy Camp Meteor 200 - rustic green

  Seznam želja

 24. -21%
  Šotor za 2 osebi Terra Nova Hoolie Compact 2 - green

  Seznam želja

 25. -27%
  Šotor za 2 osebi Terra Nova Coshee 2 V2 - green

  Seznam želja

 26. -30%
  Šotor za 2 osebi Robens Voyager 2 EX

  Seznam želja

 27. -29%
  Pohodniški šotor Robens Lodge 2
  Pohodniški šotor Robens Lodge 2
  255,99 € 364,99 €

  Seznam želja

 28. -31%
  Pohodniški šotor Robens Challenger 2

  Seznam želja

 29. -29%
  Šotor za 2 osebi Robens Starlight 2

  Seznam želja

 30. -28%
  Pohodniški šotor Robens Buck Creek 2

  Seznam želja

 31. -22%
  Šotor za 2 osebi Coleman Cortes 2 - blue

  Seznam želja

 32. -12%
  Šotor za 2 osebi Fjord Nansen Veig II

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

37 Izdelki

Počisti

Lahak dvosobni šotor za treking, planinarjenje in pohodništvo

Dvoosebni šotori, ki so na voljo v naši ponudbi, so raznoliki modeli, ki se zelo dobro obnesejo pri številnih dejavnostih. Izjemno lahki dvoposteljni šotori so najpogosteje izbrani za pohodniške in kolesarske odprave, ko sta njihova teža in velikost pri pakiranju ključnega pomena. Najnaprednejši modeli se zlahka namestijo v turistični nahrbtnik ali kolesarsko torbo, da vam ob prihodu na cilj nudijo udoben počitek. Dvojni šotori MSR so odličen primer najlažjih modelov. Ti sodobni modeli so v svetovnem vrhu po teži in dimenzijah, ko so zapakirani. Večina uporabnikov, ki se ne podaja na ekstremne poti, bo zadovoljna z dvojnim pohodniškim šotorom s klasično strukturo. Lahki dvojni šotor je idealen za kanuiziranje, kampiranje in pohodništvo. Colemanovi dvojni šotori ponujajo široko paleto modelov za vse vrste odprav. Ponujamo tudi specializirane ekspedicijske šotore z visoko odpornostjo proti težkim vremenskim razmeram, kot so močan veter, dež ali sneženje.

Dvojni pohodniški šotori - raznolikost modelov

Šotori za dve osebi uporabljajo najrazličnejše oblikovne rešitve. Na voljo so šotori iglu za dve osebi, tunelski šotori in hibridni šotori, ki združujejo funkcije več rešitev. Dvoposteljni šotori iglu so daleč najbolj priljubljeni med vsemi, saj ponujajo zelo visoko stabilnost pri postavljanju. Poleg tega možnost postavitve same spalnice ali plašča, ki je na voljo pri številnih modelih, pomeni znatno povečanje vsestranskosti. Lahki dvojni šotori imajo pogosto hibridno obliko, ki zagotavlja dovolj uporabnega prostora z minimalističnim okvirjem. Šotori so pogosto opremljeni s povečanimi predprostori, ki zagotavljajo večje udobje in dodaten prostor za prtljago med spanjem. Uporaba sodobnih materialov, kot so lahek aluminij, ogljikova ali steklena vlakna, daje okvirjem potrebno trdnost, hkrati pa ohranja zmerno skupno težo. Šotori za dve osebi v trgovini 8a.si so na voljo v veliki izbiri in visoke kakovosti, kar bo zagotovilo zanesljivost med vašimi potovanji.

Katere lastnosti mora imeti dober dvojni šotor?

Kateri koli dober dvosobni šotor se mora zlahka spraviti v majhen kovček, tako da v nahrbtniku ne zavzame preveč prostora. Seveda bo napreden dvoposteljni šotor za treking v tem primeru veliko manjši in lažji od preprostega modela, namenjenega za avtomobilske ture. Razlike med njima običajno ne opazimo od daleč, saj se skriva v uporabljenih materialih. Da bi dosegli kompakten in lahek dvoposteljni šotor, je treba uporabiti najsodobnejše rešitve, kot sta tanek material mušnice ali okvir iz posebne aluminijeve zlitine. Vsi ti elementi prispevajo k celoti, ki jo bo udobno prenašati v nahrbtniku.

Dvojni šotor s preddverjem zagotavlja bistveno več udobja v neugodnih vremenskih razmerah. Ko je zunaj vetrovno in dežuje, bo preddverje dober prostor, kjer lahko pustite mokre čevlje ali nahrbtnik. Čeprav so predprostori v večini dvoposteljnih šotorov zelo majhni, bo en majhen prostor pomagal zaščititi vašo osnovno opremo pred še večjo mokroto. Poleg tega predprostor, ki štrli iz telesa šotora, preprečuje, da bi dež vstopil v spalni prostor, ko vstopate ali izstopate. Dvojni šotor s preddverjem je odlična izbira za prehodne letne čase, ko je vreme negotovo.

Primerno s preddverji je povezano tudi vprašanje števila vhodov. Najpreprostejši modeli imajo samo en vhod. Vendar pa dvojni šotori z dvema vhodoma zagotavljajo veliko večje udobje. Tako lahko vsaka od dveh oseb, ki spita v šotoru, zlahka izstopi iz šotora, ne da bi zbudila drugo osebo. Poleg tega dva vhoda ponujata možnost hitrega zračenja šotora, kar je še posebej koristno v poletni vročini, ko je notranjost po sončnem dnevu zelo segreta.

Kako vodoodporen mora biti šotor za dve osebi?

Pri izbiri šotora za dve osebi velja preveriti, kako vodoodporna je zaščitna folija. Modeli, namenjeni za izjemno mokro vreme, lahko dosežejo 5000-6000 mm H2O. Tako vas bodo zlahka zaščitili tudi pred najhujšim nalivom. V večini primerov ima dvoposteljni pohodniški šotor vodotesnost okoli 3000 mm H2O, kar vas učinkovito zaščiti pred večino padavin. Lahki šotori za dve osebi imajo lahko še nižjo vodotesnost, saj se pri njih uporabljajo zelo tanki in lahki materiali za plašč šotora. Pri tem ne smete pozabiti, da vas bo pred dežjem zaščitila le dobro položena šotorska ponjava. Okvir in vezi morajo pravilno napenjati tkanino, da se voda nikjer ne ustavi in ne pronica v notranjost.