top

Jakne za tekače

Tekaške jakne so različnih stilov in so del ponudbe številnih blagovnih znamk. Širok izbor modelov in krojev vam omogoča, da izberete oblačila, ki so popolnoma prilagojena vašim zahtevam.
View as Grid List

162 Izdelki

 1. -10%
  Jakna za tek Inov-8 Venturelite Jacket FZ - green

  Seznam želja

 2. -16%
  Tekaška jakna SCOTT SCO RC Run Waterproof - black/yellow

  Seznam želja

 3. -9%
  Ženska jakna za tek Inov-8 Stormshell FZ V2 - black

  Seznam želja

 4. -9%
  Jakna za tek Inov-8 Stormshell FZ V2 - black

  Seznam želja

 5. -26%
  Jakna za tek On Running Zero Jacket - black

  Seznam želja

 6. -25%
  Ženska vetrovka On Running Active Jacket - navy

  Seznam želja

 7. -26%
  Moška jakna On Running Active Jacket - navy

  Seznam želja

 8. -25%
  Softshell jakna Maloja Beifuss - midnight

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

162 Izdelki

Počisti

Funkcionalne jakne za tekače so bistven element športne opreme

Kdor se v slabem vremenu ne odreka aktivnostim, ve, kako pomembno je imeti ustrezne plasti vrhnjih oblačil. Jakne za tekače so bile ustvarjene prav zato, da služijo kot dodatni tekaški element obleke. So predlagana rešitev za dneve, ko so temperature nizke, avra pa oblačna in deževna. Izpit opravijo odlično, saj so oblikovane ob upoštevanju različnih, pogosto inovativnih tehničnih rešitev. Oblikovalci opravijo temeljito analizo procesov, ki potekajo v telesu med hitrim premagovanjem razdalj, in pripravijo predloge, ki ustrezajo potrebam telesa. Med različnimi blagovnimi znamkami se pojavljajo različna imena tehnologij, vendar je mehanizem njihovega delovanja običajno zelo podoben.

Ženske in moške tekaške jakne

Učinkovite tekaške jakne se morajo spopasti z zaščito pred močnim vetrom, močnim dežjem in nizkimi temperaturami zraka. Odpravljanje neželenega vpliva neprijetne avre na telo je namen tako moških kot ženskih modelov. Glede funkcionalnosti in tehničnih parametrov tkanin se predlogi, namenjeni ženskam, ne razlikujejo bistveno od tistih, ki bi vas morali zanimati. Oblikovalci uporabljajo membrane, sintetično ali naravno izolacijo ali dodatne prevleke tkanin, ne glede na spol, ki mu namenijo določen model. Razlike so opazne pri kroju in oblikovanju. Ženski modeli so običajno bolj izoblikovani in poudarjajo oblike ženske postave. Hkrati pa so oblikovani tako, da ne omejujejo gibanja ter omogočajo udobno premagovanje razdalj in prosto izvajanje dejavnosti. Pogosto so na voljo tudi v številnih barvah in manj minimalističnem dizajnu. Navsezadnje ni skrivnost, da večina žensk enako ceni funkcionalnost kot vizualno učinkovitost.

Dežju in vetru odporne jakne za tekače

Dinamično premagovanje dolgih razdalj lahko poteka v stalnem vremenu, vendar se boste morda morali odzvati na spreminjajočo se avro. Še posebej, če premagujete dolge razdalje in se usposabljanje ne konča po nekaj četrt ure. Ko sonce zamenja hladen veter in vas na terenu preseneti dež, je rešitev ta, da oblečete tekaško jakno, odporno na dež. Ponudbo številnih proizvajalcev, primerno za slabo vreme, poleg visokih tehničnih parametrov odlikujeta tudi lahkotnost in kompaktnost. Njihovo nameščanje v tekaški nahrbtnik bi zato moralo postati navada vsakega ljubitelja teka, ki se odpravi na teren in ne želi tvegati, da bi se zmočil. Majhen paket bo brez težav našel svoje mesto v predelu nahrbtnika ali v žepu torbe za kolke. Tako se boste lahko v trenutku odzvali, ko vas bo ujel dež ali pa se bodo okrepili sunki vetra. Kar zadeva tkanine, je membrana najpogostejši način za izolacijo telesa. Zagotavlja, da v telo ne vstopata ne tekočina ne mraz. Hkrati zagotavlja ustrezno zračnost.

Izolirani modeli tekaških jaken za hladnejše dni

V primeru dežja ali za zaščito telesa pred vetrom bodo dežne jakne za tekače zagotavljale zadostno zaščito. Vendar pa pri nižjih temperaturah toplota, ki jo telo ustvari med naporom, morda sama po sebi ne bo dovolj. Da bi dosegli optimalno toplotno udobje, je vredno uporabiti takšen model jakne za tekače, ki je obogaten z ogrevalno plastjo. Lahka izolacija bo pomagala ohranjati toplotno ravnovesje med dinamičnim tekom. Pri tem je pomembna porazdelitev toplotne izolacije. Stranice in mesta, ki se hitreje pregrevajo, so narejene iz lahkih in bolj zračnih tkanin. Hladilni izolacijski polnilo je nameščeno predvsem na sprednjih delih in ramenih, torej tam, kjer so temperaturne izgube najpogosteje največje.

V spletni trgovini je na voljo široka ponudba jaken za ljubitelje teka.

Množica različnih stilov in vzorcev, vključno s tekaškimi jaknami, ne govori v prid hitri izbiri. Vendar pa vam omogoča, da izberete popoln model. t ga je veliko lažje najti v spletni trgovini. Ponudba 8a.si vključuje predloge vodilnih proizvajalcev, kot so Dynafit, La Sportiva ali na primer Salomon. Med široko ponudbo bodo nekaj zase našli tako tekači začetniki kot profesionalci, ki so pozorni na podrobnosti.