top

Pohodniške spalne vreče

Spalne vreče so temelj vsakega plezanja, pohodništva ali kampiranja. Glede na letni čas in pričakovane razmere morate izbrati ustrezno napolnjen in prilagojen model.
View as Grid List

410 Izdelki

 1. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 200 700 cuin (180 cm) - petunia

  Seznam želja

 2. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 300 700 cuin (180 cm) - petunia

  Seznam želja

 3. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 400 700 cuin (180 cm) - petunia

  Seznam želja

 4. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 300 700 cuin (195 cm) - petunia

  Seznam želja

 5. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 400 700 cuin (195 cm) - petunia

  Seznam želja

 6. -10%
  Spalna vreča Aura Nom 200 700 cuin (195 cm) - petunia

  Seznam želja

 7. -14%
  Ponjava Małachowski Ultralight - navy

  Seznam želja

 8. -11%
  Spalna vreča Pajak Core 250 (180 cm) - blue

  Seznam želja

 9. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 950 (205 cm) - blue

  Seznam želja

 10. -11%
  Spalna vreča Pajak Core 550 (165 cm) - blue

  Seznam želja

 11. -11%
  Spalna vreča Pajak Core 550 (205 cm) - blue

  Seznam želja

 12. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 250 (165 cm) - blue

  Seznam želja

 13. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 400 (165 cm) - blue

  Seznam želja

 14. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 950 (165 cm) - blue

  Seznam želja

 15. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 550 (180 cm) - blue

  Seznam želja

 16. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 950 (180 cm) - blue

  Seznam želja

 17. -10%
  Spalna vreča Pajak Core 400 (205 cm) - blue

  Seznam želja

 18. -6%
  Ponjava Samaya Nano Bivy - white
  Ponjava Samaya Nano Bivy - white
  469,99 € 499,99 €

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

410 Izdelki

Počisti

Različne vrste spalnih vreč za pohodništvo

Pohodniške spalne vreče so zelo raznolika skupina izdelkov. Ko izbirate spalno vrečo za pohodništvo, morate odgovoriti na nekaj vprašanj, ki vam bodo omogočila, da izberete takšno, ki bo popolnoma ustrezala vašim potrebam. Kje bomo prespali? Kakšne temperature pričakujemo med prenočevanjem? Kako jo bomo prenašali - v nahrbtniku ali v avtomobilu? V katerih letnih časih in v kakšnem vremenu ga bomo uporabljali? Ali bomo spali večinoma v šotoru ali v gorski koči? Odgovori na vsa ta vprašanja nakazujejo specifične parametre spalnih vreč, s katerimi lahko izberete najboljši model. Primerna spalna vreča je zagotovilo za dober počitek po aktivnem dnevu na gorski poti Če ne zagotavlja dovolj izolacije, vas lahko zlahka zebe. Spalna vreča, ki je pretesna, bo preprosto neprijetna. Udobje spanja je izjemno pomembno za popolno regeneracijo, zato poskrbite za najbolj udobno ležišče, preden se odpravite na pot. Zato vam ponujamo različne spalne vreče za pohodništvo, treking, kampiranje in visokogorske odprave.

Katero spalno vrečo naj izberem?

Spalne vreče so zelo raznolika skupina izdelkov, zato se pred nakupom prepričajte, kateri model iščete. Ključni dejavnik bodo temperature, pri katerih se bo spalna vreča uporabljala. Vsi vodilni proizvajalci zagotavljajo predlagane temperature za uporabo. Poleg tega se morate odločiti o vrsti polnila - naravno puhasto ali sintetično? Pomembna je tudi oblika spalne vreče. Pravokotne so udobnejše, vendar so spalne vreče tipa mumija tiste, ki ohranjajo boljše toplotne lastnosti in so manjše, ko so zložene. Trgovina 8a.si ponuja širok izbor spalnih vreč najvišje kakovosti. Tako tiste naših domačih proizvajalcev, kot sta Pajak in Małachowski, kot tudi modele priznanih tujih blagovnih znamk, vključno z: The North Face in Rab

Spalna vreča mora biti prilagojena obliki vašega telesa

Tako kot samonapihljive podloge in ležišča so tudi pohodniške spalne vreče na voljo v različnih oblikah in velikostih. Z njihovim popolnim prilagajanjem človekovi postavi boste zagotovili učinkovitejše izolacijske lastnosti. Spalno vrečo boste lahko veliko hitreje ogreli, ponoči pa bo manj izgub toplote. Vrhunski proizvajalci običajno delijo spalne vreče na univerzalne in ženske različice. Slednje so nekoliko krajše po dolžini in optimalno prilagojene ženski postavi. Posamezni modeli so lahko različnih oblik z različnimi prednostmi. Spalne vreče tipa mumija so najbolj priljubljena izbira za trekinge in gorske odprave. Zagotavlja optimalno prileganje in s tem fantastično toplotno učinkovitost. Zaradi možnosti pokrivanja glave in povlečenja ovratnika celota odlično vzdržuje visoko telesno temperaturo, pri čemer je še manj možnosti za vdor hladnega zraka.

V skupini spalnih vreč, namenjenih predvsem kampiranju, je mogoče najti zelo širok nabor modelov. Spalne vreče tipa Duvet, običajno pravokotne oblike, so najbolj priljubljene v kampih, kjer je največje udobje prednostna naloga. Na voljo so tudi modeli za dve osebi, ki so idealni za daljše kampiranje, ko želite maksimalno udobje pri spanju. Pohodniške spalne vreče za otroke so izjemno priljubljene tudi na družinskih izletih. Ta vrsta spalne vreče bo najmlajšim uporabnikom nudila visoko udobje pri spanju.

Sintetične in puhaste pohodniške spalne vreče - različne vrste polnjenja

Polnilo, uporabljeno v spalni vreči, je glavna razlika, ki bistveno vpliva na funkcionalnost in ceno spalne vreče. Odgovorno je za ohranjanje ustreznih toplotnih pogojev. S tem, ko zadržujejo zrak, ki ga ogreva uporabnik, v bližini telesa, tvorijo vrhunsko območje, ki uporabnika loči od zunanjega mraza. Učinkovitost izolacije je odvisna od količine uporabljenega polnila in njegove kakovosti. Več zraka kot lahko izolacija shrani, učinkovitejša bo pri uporabi pri nizkih temperaturah. Poleg tega se lahko posamezne vrste polnila precej razlikujejo po teži. Če se v kamp odpravljate z avtomobilom, to ni tako pomembno, za popotnike z nahrbtnikom pa je vsak gram opreme (v tem primeru težja spalna vreča) dodatno breme na poti. Vrsta uporabljenega izolacijskega materiala je v tem primeru zelo pomembna. Med spalnimi vrečami blagovnih znamk lahko ločite dve glavni kategoriji izolacije - naravno (down) in sintetično

Pohodniške spalne vreče iz naravnega puha so zelo lahke in odlično izolirajo pred mrazom. Ti modeli iz debelega puha se dejansko najpogosteje uporabljajo pozimi, v ekstremno nizkih temperaturah. Ti so kot nalašč za zimsko pohodništvo in tudi za visokogorske odprave Obstajajo tudi zelo tanke spalne vreče iz puha za poletje, ki pri pakiranju dosegajo izjemno majhne mere, tako da je spalna vreča med pohodom ali plezanjem v nahrbtniku skoraj neopazna. Da bi zmanjšali občutljivost puhovih spalnih vreč na vlago, številni modeli uporabljajo sodoben, impregniran hidrofobni puh Spalne vreče s sintetičnim polnilom so izjemno priljubljena izbira zaradi svoje visoke vsestranskosti in trpežnosti. Sintetična polnila se dobro obnesejo v vlažnih razmerah in tovrstne spalne vreče se lahko veliko hitreje sušijo. To je dobra izbira za prehodne letne čase. Sintetične modele lahko uporabite za gorske odprave, pohodniška potovanja in družinske počitnice v kampu.

Dodatni elementi, s katerimi je lahko opremljena pohodniška spalna vreča

Poleg osnovnih lastnosti, kot sta oblika in vrsta polnila, imajo lahko pohodniške spalne vreče številne funkcionalne dodatke, ki vplivajo na udobje uporabe in toplotno udobje. Nastavljivo kapuco lahko prilagodite s sistemom vrvic, zaradi česar vas bo spalna vreča še bolje grela. Enako funkcijo opravljajo tudi toplotni trakovi, nameščeni vzdolž zadrge. Dodatni vzdolžni predal s polnilom zmanjšuje količino hladu, ki vstopa skozi zadrgo. Zanke omogočajo obešanje spalne vreče za sušenje ali zračenje - majhen, a zelo praktičen dodatek. Upoštevajte zaključne materiale, uporabljene v spalni vreči. Najboljši proizvajalci uporabljajo izjemno tanke, vendar zelo močne tkanine, ki omogočajo, da celotno stvar zapakirate v kompaktno velikost. Notranjost pa je lahko obdelana s tkanino, ki je mehka na dotik in bolje odvaja vlago. Spanje v spalni vreči iz vrhunskih materialov je pravi užitek.

Katero spalno vrečo naj izberem za šotor?

Izbira spalne vreče za šotor se pravzaprav ne razlikuje od izbire katere koli druge spalne vreče. Ključno vprašanje ostaja, pri kakšnih temperaturah jo boste uporabljali in s kakšnim polnilom je bila izolirana. Najbolj priljubljeni izbiri sta sintetična spalna vreča za poletje in spalna vreča iz puha za zimo. Pomembna je tudi oblika spalne vreče. Spalne vreče tipa mumija so lažje in manjše, ko so zapakirane, medtem ko pravokotne spalne vreče nudijo več udobja med kampiranjem. Zadovoljite se lahko tudi z dvojno spalno vrečo.

Kako oprati spalno vrečo?

Večino spalnih vreč lahko perete ročno in strojno. V slednjem primeru uporabite nizko temperaturo in nežen program. Pri večini modelov ni dovoljeno predenje. Na voljo so posebni izdelki za pranje spalnih vreč, s katerimi jih boste lažje ohranili čiste. Zelo pomembno je vedeti, ali ima spalna vreča sintetično ali naravno polnilo. Naravni puh se suši zelo počasi, zato je treba postopku sušenja spalne vreče posvetiti posebno pozornost, da preprečite zlepljanje izolacije.

Trgovina 8a.si ponuja pohodniške spalne vreče za številne dejavnosti na prostem

Kot spletna gorniška in pohodniška trgovina si prizadevamo zagotoviti celovito ponudbo pohodniških spalnih vreč. To pomeni, da boste zlahka našli toplo zimsko spalno vrečo, vsestranski model za večino dni v letu, pa tudi minimalistične spalne vreče, primerne za uporabo poleti ali v zavetišču. Ponujamo najboljše blagovne znamke, katerih izkušnje s proizvodnjo pohodniških in gorskih spalnih vreč se kažejo v vrhunski kakovosti izdelkov. Proizvajalce, kot so Małachowski, Pajak, The North Face in Marmot, cenijo profesionalci in napredni gorski navdušenci. Po drugi strani so blagovne znamke, kot so Deuter, Hannah, Coleman in Fjord Nansen, najbolj priljubljena izbira med pohodniki.