top

Turno smučanje

Turno smučanje je vrsta smučanja, ki je vse bolj priljubljena po vsem svetu. Priložnosti, da se lahko podate v hrib in se spustite po deviškem pobočju, ni mogoče primerjati z ničemer drugim. Potrebna oblačila in opremo za to zagotavlja trgovina za turno smučanje 8a.si!
View as Grid List

1587 Izdelki

 1. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 30L - shrub green

  Seznam želja

 2. -6%
  Nahrbtnik Patagonia SnowDrifter Pack 20L - shrub green

  Seznam želja

 3. -16%
  Palice za turno smučanje Komperdell Free Touring Ti

  Seznam želja

 4. -15%
  Naglavna svetilka Silva Trail Speed 5XT

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1587 Izdelki

Počisti

Ski touring - za začetnike in izkušene ljubitelje izletov izven poti

Smučanje zunaj označenih prog in turno smučanje je povsem nova izkušnja v primerjavi s klasičnim turnim smučanjem. Predvsem pomeni skoraj neomejeno svobodo pri določanju poti, po kateri se želite spustiti. Edine omejitve so vaše znanje in spretnosti ter nevarnost plazov. To vam omogoča neomejeno izbiro prog za turno smučanje in velikokrat boste prvi, ki boste na določenem pobočju vzpostavili pot. Turno smučanje je tudi priložnost za raziskovanje novih območij in organizacijo daljših odprav. Pri turnem smučanju ste omejeni na smučišče in žičnice, ki jih ima. S turnimi smučmi se lahko brez težav povzpnete na večino smučišč. Tako lahko v enem dnevu opravite veliko napornih vzponov in dih jemajočih spustov. Če želite izkoristiti največje prednosti, ki jih ponuja turno smučanje, potrebujete zanesljivo opremo in oblačila, ki se optimalno obnesejo v zahtevnih razmerah. Vsa potrebna oprema za turno smučanje je na voljo v trgovini za turno smučanje 8a.si. Imamo tudi predlog za vse, ki želijo na smučeh premagovati lažje terene. Gre za par trekking smuči, ki jih lahko obujete na običajne čevlje in vam omogočajo udobno premagovanje zasneženih poti.

Osnovna oprema za turno smučanje in freeride

Turistične smuči so daleč najpomembnejši kos opreme za vsakega navdušenca nad to dejavnostjo. Od njih je odvisno, kako udobno se boste počutili v različnih snežnih razmerah. Da bi vrsto smuči optimalno prilagodili potrebam vsakega smučarja, naša trgovina ponuja modele za uporabnike na vseh ravneh. Ponujamo tako turne smuči za začetnike po dostopnih cenah kot vrhunske modele za tekmovalce in ljudi, ki želijo najlažje smuči, ki so na voljo na trgu. Pri naprednih modelih v kategoriji turnih smuči so uporabljene najboljše vrste lesa, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo opreme in njeno odpornost. Poleg tega se pogosto uporabljajo karbonske plasti in elementi za povečanje togosti, ki hkrati zmanjšujejo težo celotne konstrukcije. Naša ponudba izdelkov vključuje ozke tekmovalne smuči in širše modele za freeride, ki se odlično obnesejo tudi v najglobljem snegu. Gladek spust in popoln nadzor tudi na strmih pobočjih pomenita največje zadovoljstvo pri vsakem spustu.
Ko pa so smuči brez ustreznih vezi, s katerimi smuči pritrdite na čevlje? Edinstvena zasnova kleščnih (čepnih) turnih smučarskih vezi vam omogoča, da med hojo odklenete peto. To vam omogoča vzpenjanje tudi na strmih pobočjih. Seveda pa je pri vzponu obvezno, da imate prilepljene smučarske kože. To so posebni trakovi iz blaga, ki preprečujejo zdrs smuči med vzponom. Ko so te zaklenjene, poskrbijo, da se smučarski čevelj drži na mestu, tako da pri spustu ohranite popoln nadzor nad smučmi.

Ski touring - sodobne tehnologije

Smučarska oprema, ki jo ponujamo, vključuje najnovejše rešitve in materiale, da bo vaša oprema še lažja. Ponujamo celotno paleto smučarskih čevljev za vsakega smučarja. Izjemno lahki čevlji za profesionalce in tiste, ki želijo doseči najboljše možne čase na vzponih, so kot nalašč za tekmovanja in hitre ture na vrhove. Po drugi strani imamo tudi zelo močne in toge konstrukcije, ki jih izberejo tisti, ki so bolj osredotočeni na freeride in spuste po najtežjih pobočjih. Ne pozabljamo niti na začetnike. Zanje ponujamo popolne turnosmučarske čevlje, s katerimi se bodo lahko podali na to vrsto smučarske pustolovščine. Vsi čevlji za turno smučanje imajo zasnovo, ki omogoča preklop z vzpona na spust, kar vam omogoča svobodo gibanja ali ustrezno utrditev noge.

Našem oddelku za turno smučanje so na voljo tudi drugi pomembni deli opreme za turno smučanje. Zagotavljamo smučarske kože za gladke vzpone, nože za ledene strmine, pa tudi sredstva za mazanje kože in vse potrebne pripomočke. Ponujamo tudi komplete za reševanje pred plazovi, lavinske nahrbtnike in pripomočke za smučarski alpinizem, kot so sekire in kremplji. Ne glede na stopnjo znanja in disciplino, ki jo izvajate, bo trgovina 8a.si za turno smučanje vsakemu turnosmučarskemu navdušencu zagotovila popolnoma prilagojeno opremo.

Ženska in moška oblačila za turno smučanje

Klasična oblačila za smučanje na smučeh niso primerna za turno smučanje. Običajno je prevroče in ne omogoča dovolj svobode gibanja. Za turno smučanje priporočamo specializirana turno smučarska oblačila, ki so zasnovana tako, da so lahka in učinkovito združujejo izolacijske lastnosti s sposobnostjo hitrejšega odvajanja vlage. Običajno je turnosmučarska obleka sestavljena iz več tanjših slojev. Tako lahko oblačila optimalno prilagodite obstoječim razmeram. Z rahlo izoliranimi turnosmučarskimi jaknami, prilegajočim se hitro sušečim se spodnjim perilom in softshell ali membranskimi jaknami boste odlično pripravljeni tako na intenziven vzpon kot tudi na hiter spust v mrzlem vetru.