top

Moška obutev

Moška pohodniška in treking obutev za lažje poti in zahtevnejše poti. Dobro izbrana planinska in pohodniška obutev bo vašim nogam zagotovila največje udobje tudi na najdaljših poteh.
View as Grid List

1904 Izdelki

 1. -15%
  Tekaški čevlji Dachstein X-Trail 01 - grey

  Seznam želja

 2. -15%
  Zimska obutev Dachstein Wildcat GTX - black

  Seznam želja

 3. -15%
  Pristopni čevlji Dachstein SF-21 LC GTX - anthracite

  Seznam želja

 4. -16%
  Moški čevlji Dachstein SF-21 MC GTX - hazel

  Seznam želja

 5. -14%
  Čevlji za ferate Dachstein Super Ferrata GTX - black

  Seznam želja

 6. -16%
  Pristopni čevlji Dachstein SF-21 MC GTX - black

  Seznam želja

 7. -20%
  Japonke Gumbies Gumtree Filp Flops - treeva

  Seznam želja

 8. -4%
  Zimska obutev Meindl Solden - brown

  Seznam želja

 9. -15%
  Outdoor čevlji On Running Cloud X 3 - hunter/black

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1904 Izdelki

Počisti

Moška planinska, pohodniška in treking obutev - za vse razmere

Izjemno široka ponudba moške gorske obutve vključuje različne modele, ki se dobro obnesejo v zelo različnih razmerah. Na eni strani ponujamo široko paleto profesionalnih gorskih čevljev, ki so zasnovani tako, da prenesejo tudi najbolj ekstremne vremenske razmere in neugodna okolja. Moški visoki gorski čevlji so nepogrešljivi na najvišjih nadmorskih višinah. Po drugi strani pa vam bo obutev za zunanje aktivnosti in pohodništvo omogočila premagovanje večkilometrskih poti v težkih razmerah. Po drugi strani pa ponujamo modele, ki so kot nalašč za vsakodnevno uporabo v mestu, katerih zasnova pa je neposredno povezana z gorskim duhom njihovega proizvajalca. Ne glede na to, kakšno obutev iščete, ste lahko z izbiro gorskih blagovnih znamk prepričani o vrhunski kakovosti izdelave. Planinski in zunanji čevlji zagotavljajo tako izjemno vzdržljivost kot tudi oprijem v ekstremnih razmerah. Naša ponudba izdelkov vključuje modele, zasnovane za vse letne čase in razmere, ki jih srečamo v najbolj divjih kotičkih sveta.

Gorska in pohodniška obutev, popolnoma prilagojena letnemu času in razmeram

Vsak čevelj, namenjen za uporabo v gorah, je zasnovan v posebnih razmerah in z določenim namenom. To omogoča natančno prilagoditev celotne zasnove. Tudi najmanjše podrobnosti določajo zmogljivost in udobje pri nošenju na večkilometrskih poteh. Prav zaradi vrhunske kakovosti materiala in pozornosti do podrobnosti je moška pohodniška in planinska obutev blagovne znamke izbira vseh ljubiteljev gora, ki zahtevajo največjo zanesljivost.

Vsezonska moška pohodniška obutev

Ti čevlji so večinoma visoko krojeni in so kot nalašč za pot v spremenljivih vremenskih razmerah. Zagotavljajo visoko raven udobja, ko premagujete vedno več kilometrov. Njihova napredna zasnova zagotavlja odlično stabilizacijo in blaženje stopal med dolgotrajnimi pohodi. Celoletni čevlji so običajno opremljeni z membrano, ki še učinkoviteje ščiti vaša stopala pred vlago. Zaradi tega se čevlji zelo dobro obnesejo skozi večino leta. Učinkovito vas zaščitijo pred spomladanskimi in jesenskimi padavinami, z ustreznimi nogavicami pa jih lahko pozimi uporabljate tudi pri zmernih temperaturah. Modeli iz te skupine so najbolj vsestranska izbira za vsakega pohodnika, zato so tudi najbolj priljubljeni.

Moška zimska obutev - za gore in poti

Moški zimski škornji so zelo raznolika skupina obutve. Za najbolj izkušene uporabnike so na voljo gorski škornji, namenjeni uporabi na najvišjih nadmorskih višinah. To so modeli za uporabo v ekstremnih razmerah in pri temperaturah pod ničlo - združljivi z avtomatskimi raki. Za te modele se odločajo le alpinisti in himalajski plezalci. Na povsem nasprotni strani spektra so moški zimski škornji, namenjeni pohodništvu. Ti modeli so zasnovani tako, da zagotavljajo maksimalno zaščito pred mrazom. Odlično se obnesejo na zasneženih poteh, med počitkom po dnevu smučanja ali ko zima udari v mestu. Izolacije, ki se uporabljajo v njih, zagotavljajo odlično zaščito pred zunanjim mrazom. Visok kroj in vodoodporni materiali, uporabljeni v zgornjem delu, učinkovito preprečujejo vdor snega in vode v notranjost čevljev.

Moška poletna pohodniška obutev

Pohodniški čevlji so najboljša izbira za potovanja v toplejšem delu leta. Zagotavljajo ustrezen oprijem na neravnih poteh in povečano prezračevanje. Njihov lahek zgornji del s ploščami iz tkanine poskrbi, da so zelo zračni. To zagotavlja učinkovito zračenje stopal tudi v najbolj vročem vremenu. Nizki čevlji so odlična izbira, kadar se naokoli premikate brez prtljage ali z majhnim nahrbtnikom. V najbolj vročem vremenu bodo športni pohodniški sandali in japonke zagotovili najučinkovitejše zračenje. So odlična obutev za poletna počitniška potovanja in kampiranje.

Moško planinsko obutev lahko izberete tudi glede na dejavnost, ki jo opravljate

Katera koli dejavnost v gorah ima svoje posebnosti. Obutev, ki jo uporabljate pri njej, mora biti zanjo ustrezno pripravljena, da zagotavlja optimalno zmogljivost. Zato vodilni proizvajalci ponujajo diferencirane modele, ki so najbolj primerni za določen teren. Lahka pohodniška obutev se bo povsem razlikovala od težkih planinskih čevljev, ki so namenjeni zaščiti pred izgubo toplote in poškodbami na več tisoč metrih nadmorske višine. Ne glede na to, kakšne so vaše potrebe, pa ste lahko prepričani, da vam ponujamo modele, ki bodo primerni za skoraj vse dejavnosti.

Moška visokogorska obutev

Visookogorski čevlji so nedvomno najnaprednejši modeli. Pripravljeni so za najtežje razmere, tako glede vremena kot terena. So nepogrešljiv element opreme pri himalajskem in alpskem plezanju. Zaradi visoke togosti konstrukcije se odlično ujemajo z avtomatskimi gorskimi raki. Poleg tega se celotna struktura dobro obnese na strmih pobočjih. Čevlji te kategorije morajo biti odlično zaščiteni pred izgubo toplote in pred naključnimi poškodbami. Njihov trpežen zgornji del z več ojačitvami bo zlahka prenesel srečanja z ostrimi skalami ali ledom.

Moška pohodniška obutev

Treking škornji zagotavljajo optimalno kombinacijo podpore, ki je bistvena pri pohodih z nahrbtnikom, in udobja za premagovanje številnih kilometrov na prostem. To so običajno najbolj udobni modeli v ponudbi posameznega proizvajalca in se dobro obnesejo ves dan - od zore do mraka. Treking obutev, namenjena najbolj izkušenim pohodnikom, so običajno robustne usnjene izvedbe, ki bodo zdržale več sezon na gorskih poteh. Nekoliko bolj lahki pohodniški čevlji so prav tako zelo priljubljeni. Idealni so za krajše pohode in pri višjih temperaturah. To pa zato, ker nudijo učinkovitejše prezračevanje in so bistveno lažji. Approach čevlji so posebna skupina čevljev, ki združujejo visokogorske in pohodniške značilnosti. Gre za modele, ki so pripravljeni za tehnično zahtevne gorske poti. Po eni strani imajo robustno zasnovo, prilagojeno skalnatemu terenu, po drugi strani pa so bistveno lažji od tipičnih visokogorskih čevljev.

Moški plezalni čevlji

Specializirani moški plezalni čevlji so bistven del opreme vsakega plezalca. Izrazita zasnova plezalcu omogoča učinkovito uporabo tudi majhnih korakov. Moški plezalni čevlji, ki se odlično prilegajo stopalu, zagotavljajo odličen občutek za skalo. Uporaba posebnih gumijastih zmesi poveča trenje in povzroči, da se čevlji skoraj "prilepijo" na steno. Čevlji so zaključeni z gumijastimi ploščami, ki omogočajo zatikanje in oporo v različnih položajih. Plezalni čevlji vključujejo modele za začetnike v tem športu in za izkušene plezalce, ki se spopadajo z najtežjimi plezalnimi smermi.

Obutev za gorski tek

Obutev za gorski tek je popolnoma ločena kategorija. Moški trail čevlji so bili razviti posebej za tek po terenu. Te lahke modele odlikuje neprekosljiv oprijem na spremenljivi podlagi in zelo dobro blaženje. Odlično se obnesejo tako na tekmovanjih kot med vsakodnevnim treningom.