top

Pohodniški nahrbtniki, 60–70 litrov

60- in 70-litrska pohodniška nahrbtnika sta moški in ženski model, ki sta idealna za daljša pohodniška potovanja in daljše pohode. Dva predala sta izjemno prostorna in opremljena s sistemi za nošenje, ki zagotavljajo, da vam tudi najtežji tovor ne bo povzročil neudobja na pohodu.
View as Grid List

41 Izdelki

 1. -14%
  Ženski pohodniški nahrbtnik Vaude Avox 60+10 - black

  Seznam želja

 2. -20%
  Pohodniški nahrbtnik Fjallraven Kajka 65 - blue

  Seznam želja

 3. -40%
  Nahrbtnik The North Face Evolution 65 - green/grey

  Seznam želja

 4. -20%
  Pohodniški nahrbtnik Osprey Kestrel 68 - black

  Seznam želja

 5. -18%
  Gorski nahrbtnik Vaude Avox 65+10 - black

  Seznam želja

 6. -12%
  Pohodniški nahrbtnik Deuter Aircontact X 70+15 - ink

  Seznam želja

 7. -18%
  Pohodniški nahrbtnik Deuter Aircontact X 60+15 - ink

  Seznam želja

 8. -10%
  Pohodniški nahrbtnik Deuter Aircontact 70+10 - reef/ink

  Seznam želja

 9. -20%
  Pohodniški nahrbtnik Osprey Aether Plus 60 - black

  Seznam želja

 10. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Fjallraven Kajka 75 - forest green

  Seznam želja

 11. -15%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Katmai 65 - volcanic black

  Seznam želja

 12. -14%
  Pohodniški nahrbtnik Gregory Stout 70 - phantom blue

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

41 Izdelki

Počisti

Turistični nahrbtniki 60-70l za dolge pohode

Predpostavimo, da nameravate na poti ostati teden ali dva. V tem primeru bo potreben večji nahrbtnik, v katerega boste lahko spravili oblačila, hrano in drugo opremo, potrebno za daljše pohode. Spakirati boste morali spalno vrečo, kuhalnico, samonapihljivo podlogo in številne druge elemente opreme. Nahrbtniki s prostornino 60 l, 65 l, 70 l ali 75 l so najbolj smiselna izbira za ustrezno razporeditev prtljage. Veliki modeli so zasnovani z mislijo na dolge pohode, zato dajejo prednost največjemu udobju pri premagovanju poti s težjo prtljago od običajne.

Katere lastnosti mora imeti primeren 60l ali 70l pohodniški nahrbtnik?

Za večje pohodniške nahrbtnike je osnova ustrezno zasnovan nosilni sistem. Razvoj udobne rešitve, ki učinkovito odvaja vlago s hrbta, je dolgotrajen in zahteva veliko izkušenj. Zato so najbolj znane blagovne znamke, ki izdelujejo 60- ali 70-litrske nahrbtnike, ponosne na svoje nosilne sisteme in materiale. Večina jih je iz debele pene, ki po eni strani odlično blaži in preprečuje pritisk, po drugi pa omogoča učinkovito zračenje. Bistveno je tudi, da nahrbtnik prilagodite tako, da se prilega vaši postavi. To je med drugim omogočeno z nastavitvijo višine naramnic. Tako lahko 60- in 70-litrski treking nahrbtnik popolnoma prilagodite dolžini hrbta.

Večina velikih nahrbtnikov ponuja možnost povečanja zmogljivosti. Na kakšen način? Ti modeli imajo pogosto tako imenovani dimnik. Ta del nahrbtnika je neposredno pod loputo, ki jo lahko napolnite s prtljago. Če je te manj, se zvije pod poklopec. Takšna rešitev bo 60-litrski nahrbtnik spremenila v 65-litrski nahrbtnik, 70-litrski model pa v 75-litrski nahrbtnik ali celo več. Posledično bo nahrbtnik vedno popolnoma zapolnjen, med pohodom pa ne bo praznega prostora, ko bo zmanjkalo zalog hrane.

Pomembna značilnost vsakega nahrbtnika je razporeditev žepov in predelkov. Ti bodo poskrbeli, da bodo tudi najbolj nepomembni predmeti prtljage ustrezno razporejeni. 70- ali 60-litrski treking nahrbtnik mora ponujati najmanj dva glavna predala in dodatne zunanje žepe - na straneh, v klopi, na sprednji strani ali v ledvenem pasu. Zagotavljajo hiter dostop do najnujnejših stvari na poti. Če želimo uporabiti plastenko s pijačo, na hitro pograbiti prigrizek ali obleči mikico, ker je postalo nekoliko hladno, ne bomo brskali po celotnem nahrbtniku in iskali teh stvari. Naj bodo v zunanjih žepih, od koder jih lahko kadar koli izvlečemo z enim samim gibom roke.

Vredno je omeniti še en element dobrega pohodniškega nahrbtnika večje zmogljivosti. To je prevleka za dež. Med trekingom se pogosto soočamo z neugodnim vremenom in dolgotrajnim dežjem. Pohodniški nahrbtnik s prostornino 60 l ali 70 l in ustrezno nameščenim pokrovom bo našo prtljago znatno zaščitil pred hitrim zmočenjem. Če izberete nahrbtnik ene od znanih blagovnih znamk za preživljanje prostega časa, ste lahko prepričani, da je opremljen z večino zgoraj omenjenih funkcij.

60l nahrbtniki za tedenska potovanja

Ta velikost modela je odlična izbira za tedenske izlete v neznano. Takšni modeli so običajno opremljeni z dvema ločenima predaloma, da lahko spalno vrečo ločimo od preostale opreme. Tudi njeno izvlečenje pri pripravi spalnega prostora bo lažje obvladljivo. 60l nahrbtniki imajo najpogosteje lepo število trakov, ki omogočajo, da na zunanjo stran po potrebi pritrdimo dodatno opremo. Tako lahko pod nahrbtnik ali na loputo pritrdimo lažjo podlogo iz pene, šotor, ki se ne prilega več v notranjost, pa lahko pritrdimo na stranico. Vodilni proizvajalci pogosto ponujajo 60-litrske pohodniške nahrbtnike z zelo lahko zasnovo. Zaradi posebne izbire najtanjših možnih materialov in ustreznih prilagoditev okvirja lahko takšni modeli tehtajo bistveno manj kot nahrbtniki s klasičnimi rešitvami. To je odlična izbira za vse, ki zmanjšujejo težo prtljage.

70l nahrbtniki za daljše pohode

Nahrbtnik s prostornino 70 l je odličen za odprave, ki trajajo do ducat dni. Številni modeli se dobro obnesejo tudi kot potovalni nahrbtniki. Vendar je pred takšnim potovanjem vredno preveriti, ali vse stvari, ki jih nameravate vzeti s seboj, ne bodo pretežke. Z nahrbtniki te velikosti lahko zlahka spakiramo toliko prtljage, da bo gibanje po poti z njo predstavljalo resne težave. Zato je v tem primeru ključnega pomena, da nadzorujete težo celote. Po količini prtljage, ki jo lahko vanj pospravimo, mora vsak 70-litrski pohodniški nahrbtnik imeti visoko stopnjo vzdržljivosti. Zato so ti modeli običajno izdelani iz trdnih in debelih materialov. Vrhunske blagovne znamke uporabljajo tudi posebej razvite zaponke in zanke, ki so zasnovane tako, da prenesejo večje obremenitve.