top

Scarpa

Scarpa je italijansko podjetje, ki je eno izmed vodilnih v proizvodnji visokokakovostne gorske, plezalne in turno smučarske obutve. Izdelki Scarpa, ki jih najdete v trgovini 8a.si, so sinonim za visoko kakovost.
View as Grid List

302 Izdelki

 1. -33%
  Pohodniški čevlji Scarpa Mojito Trail - brown/rust/rust

  Seznam želja

 2. -15%
  Pohodniški čevlji Scarpa Mojito Trail - birch/jade/jade

  Seznam želja

 3. -22%
  Pristopni čevlji Scarpa Mescalito - ocean/gray

  Seznam želja

 4. -22%
  Ženski pristopni čevlji Scarpa Mescalito - conifer/gray

  Seznam želja

 5. -16%
  Japonke Scarpa Tegu - black
  Japonke Scarpa Tegu - black
  49,99 € 59,99 €

  Seznam želja

 6. -15%
  Plezalni čevlji Scarpa Generator Mid - orange rust

  Seznam želja

 7. -15%
  Plezalni čevlji Scarpa Vapor S - smoke/yellow

  Seznam želja

 8. -16%
  Pristopni čevlji Scarpa Gecko LT - petrol/mustard

  Seznam želja

 9. -24%
  Pristopni čevlji Scarpa Crux GTX - petrol/mustard

  Seznam želja

 10. -16%
  Pristopni čevlji Scarpa Gecko LT - anthracite/azure

  Seznam želja

 11. -15%
  Ženski čevlji Scarpa Mojito Wrap - dusty jade

  Seznam želja

 12. -15%
  Outdoor čevlji Scarpa Mojito Wrap - forest

  Seznam želja

 13. -15%
  Outdoor čevlji Scarpa Mojito Wrap - golf green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

302 Izdelki

Počisti

Scarpa je planinska obutev s tradicijo

Znamka Scarpa ostaja eno redkih podjetij na trgu, ki je še vedno ohranilo svoj družinski značaj. Italijanska družina Parisotto, ki jo upravlja, od leta 1956, ko je prevzela blagovno znamko, nenehno skrbi za ohranjanje najboljših čevljarskih tradicij. Hkrati nenehno išče nove rešitve in razvija tehnologijo za izdelavo najboljših gorskih čevljev na svetu. Podjetje Scarpa izvira iz vznožja Alp, iz regij Asolo in Montebelluna. Že od začetka je združevala najbolj nadarjene italijanske čevljarske mojstre iz teh regij, kar je zagotavljalo najvišjo kakovost obutve in bogate izkušnje. Znamka Scarpa je znana po odličnem poznavanju trga obutve. To je bilo podjetje, ki je v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja prvo opazilo naraščajoče povpraševanje po gorskih in pohodniških čevljih. S ponudbo vrhunskih izdelkov za ljubitelje gora je hitro zaslovela - najprej v Italiji in nato po vsem svetu. Danes je Scarpa eden vodilnih proizvajalcev na trgu obutve. Njene izdelke uporabljajo najbolj izkušeni alpinisti po vsem svetu.

Scarpa gorska obutev za poletje in vse leto - modeli za pohodništvo in pristop

Velik del kolekcije te italijanske blagovne znamke je pohodniška obutev, pripravljena za celoletno uporabo. Klasični pohodniški čevlji Scarpa so kot nalašč za daljše pohode po gorskih poteh. Usnjeni zgornji del z videzom, ki spominja na tradicionalno gorsko obutev, ima odlične lastnosti obrabe. Zlahka so vodotesni in imajo visoko odpornost proti poškodbam. Usnjena obutev zagotavlja tudi optimalno klimo za stopala med pohodom. Za zaščito pred vodo so Treking čevlji Scarpa zelo pogosto opremljeni z membrano GORE-TEX®. To je dodatna nepremočljiva plast, ki zagotavlja, da voda ne pride v notranjost čevlja tudi med dolgim pohodom v dežju ali snegu. Hkrati celotna konstrukcija ohranja zračnost, tako da lahko odvečno vlago, ki nastane med vadbo, odvede navzven. Visokokakovostni podplati poskrbijo za oprijem na različnih površinah.

Med Scarpinimi treking čevlji je tudi veliko lažjih modelov, ki bodo optimalno delovali na lažjih poteh. Modeli zmerne višine iz semiša ali nubuka so priljubljena izbira za pohodnike začetnike in za toplejše letne čase, ko je potrebno boljše zračenje stopal. Blagovna znamka ponuja tudi zelo široko paleto čevljev za pristop. Namenjena je izkušenim ljubiteljem gora, ki iščejo obutev, ki zagotavlja največjo natančnost na tehnično zahtevnih poteh. Za Scarpine semi- čevlje in višje čevlje za pristop je značilen izjemen oprijem na skalnatem terenu. Posebno oblikovan podplat omogoča podporo pri zelo majhnih korakih. Ti modeli imajo zelo obsežne gumijaste ojačitve na zgornjem delu. Ti zagotavljajo večjo vzdržljivost obutve pri pogostem stiku s kamni. Gorska obutev tega proizvajalca ne glede na izbiro zagotavlja visoko raven udobja tako na daljših poteh kot na tehnično zahtevnih terenih.

Scarpa planinski čevlji

Obutev, zasnovana za najvišje predele gora, je tudi najnaprednejši model. Spopadati se morajo z ekstremnimi vremenskimi razmerami ter učinkovito ščititi noge pred nizkimi temperaturami in snegom. Vsak večji proizvajalec gorske obutve mora imeti v svoji ponudbi več modelov planinskih in himalajskih škornjev. Sposobnost oblikovanja in izdelave teh čevljev namreč dokazuje obsežne izkušnje in celovito znanje blagovne znamke o gorskih čevljih. Zato v ponudbi Scarpa ne sme manjkati visokogorska obutev. Ti modeli omogočajo vgradnjo avtomatskih ali polavtomatskih rakev, zato so primerni za najnaprednejše gorske rake. Izjemno robustne zasnove se zlahka spopadajo s skalnimi in ledenimi ovirami, na katere naletijo.

Plezalna obutev in obutev za vsakdanjo uporabo

V ponudbi obutve Scarpa so na voljo skoraj vse vrste obutve, povezane z gorskimi dejavnostmi. Eden od teh je plezalni čevlji Modeli so namenjeni ljubiteljem navpičnih sten in so kot nalašč za poletne izlete v skale ter za usposabljanje na plošči. Seveda obstajajo tudi modeli, namenjeni daljšim večraztežajnim plezalnim potem. Za vse ljubitelje znamke Scarpa, ki jim je všeč njena gorska obutev, je na voljo več modelov, ki so primerni za vsakodnevno nošenje. Scarpa Mojito je s svojimi bolj urbanimi značilnostmi idealen za vsakdanjo uporabo.

Zanesljivi smučarski čevlji Scarpa

V zbirki planinske obutve so zelo cenjeni tudi smučarski čevlji. So optimalna izbira tako za začetnike kot tudi za izkušenejše ljubitelje terenskih smuči. Premišljena in lahka zasnova zagotavlja optimalno oprijemanje nog pri spustu in visoko udobje pri vzponu. Najsodobnejši materiali, ki se uporabljajo pri njihovi izdelavi, so zagotovilo za visoko vzdržljivost in odlične zmogljivostne lastnosti.

Kompleksna ponudba ne glede na sezono

Scarpa škornji - trgovina 8a.si ponuja širok izbor številnih vrst škornjev znanega italijanskega proizvajalca. Obutev za pristop, pohodništvo, visokogorje in skoke s padalom bo odlična pri dejavnostih, za katere je bila ustvarjena. Združujejo visoko udobje, najboljše razpoložljive materiale in brezčasno italijansko oblikovanje. Z ženskimi in moškimi škornji italijanskega proizvajalca boste lahko dosegli najbolj oddaljene kotičke sveta, a se bodo izkazali tudi pri vsakodnevnih opravilih. Ne glede na to, ali iščete gorsko obutev za poletje, zimo ali skoke s padalom, jo boste zagotovo našli v ponudbi Scarpa.