top

Ženski tekaški čevlji

Ženski tekaški copati so osnova športne garderobe, ne glede na vrsto dejavnosti, ki jo opravljate. Pri nas boste nenehno dosegali boljše rezultate in uživali v tehnični podpori.
View as Grid List

287 Izdelki

  1. -4%
    Ženski tekaški čevlji La Sportiva Akyra - ink/rouge

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

287 Izdelki

Počisti

Ženski tekaški copati - konstrukcija

Vzlic vrsti orodja, ki ga uporabljate, je pomembno izbrati prave čevlje. Tek je drugačen na skalnati gorski poti in drugačen na zbiti podlagi, kjer ni nevarnosti, da bi vas poškodovali kamni. Tudi mestni trening se bistveno razlikuje od posebnosti dejavnosti v gozdu. Pravilno izbrani ženski tekaški čevlji bodo izboljšali dinamiko teka. Najsodobnejše rešitve, kot so The North Face VECTIV™, bodo nenehno omogočale doseganje boljših rezultatov.

Membrana in trpežen zgornji del ženskih tekaških copat

Ženski tekaški copati z membrano GORE-TEX® so nenadomestljivi, ko je gorska aura nepredvidljiva. Poleg tega se med mestnimi treningi in izleti na nižinske poti ta tehnologija izkaže za izjemno uporabno. Membrano GORE-TEX® odlikuje največja odpornost proti vodi, brez katere ne morete, ko dežuje in so na poti luže ali pa prečkate gorski potok. Ženski tekaški copati s to rešitvijo ne bodo povzročili popolne premočenosti, kar vam bo pomagalo učinkovito preteči več kilometrov. Poleg tega je za membrano GORE-TEX® značilna optimalna stopnja zračnosti. Ta lastnost pomeni, da bo odvečna vlaga, ki nastane med vadbo, ustrezno odstranjena. To pa zmanjšuje tveganje pregrevanja, zaradi katerega je tek izjemno otežen. Prav tako poskrbi, da ženski tekaški copati dolgo časa ostanejo prijetno suhi.

Zgornji del tekaške obutve mora biti dovolj trden, da prenese obremenitve, ki jih povzročajo napori. Zato proizvajalci, kot so Dynafit, On Running, Salomon, Merrell, La Sportiva, Arcteryx in drugi, najpogosteje uporabljajo poliamidne materiale. To pomeni, da vam ni treba skrbeti za lahke poškodbe zgornjega dela, ženski tekaški copati pa bodo ostali funkcionalni tudi v naslednjih sezonah. V ta element čevljev so pogosto vključene tudi plošče iz zračne mrežice. Ta podpira zračnost membrane GORE-TEX® in znatno zmanjša občutek pregrevanja. S tem je zagotovljena učinkovitost teka in se ne utrudite tako hitro. V zgornjem delu konstrukcije, ki je ženska tekaška obutev, so pogosto uporabljene stabilizacijske rešitve. Njihov cilj je obdržati stopalo v pravem položaju, tako da se ne premika samovoljno. S tem se poveča varnost gorskega teka, kar omogoča učinkovitejše premagovanje kilometrov.

Sistem zavezovanja ženskih tekaških copat

Na mestu klasičnih vezalk se pogosto uporablja sistem hitrega vezanja, ki zagotavlja stabilnost čevljev. Tako se obutev zelo hitro prilagodi stopalu. Hkrati boste, ko vam v čevelj pade kamenček, ženske tekaške copate hitro slekli in ga odstranili, ne da bi izgubili dragocene sekunde. Cilj sistema zavezovanja, bodisi v obliki vezalk bodisi njegove hitre različice, je pravilno pritisniti zgornji del in jezik ob stopalo. To pomeni, da čevlji med tekom ne drsijo, kar zagotavlja ustrezno podlago za premagovanje kilometrov.

Ženski tekaški copati - oprijemljiv podplat in vmesni podplat

Vmesni podplat v tekaških copatih služi kot blažilec udarcev. Glede na vrsto čevljev in specifičnost vaše dejavnosti je debelejši ali tanjši in izdelan iz različnih materialov. Najpogosteje se uporablja pena EVA. Zaradi nje so ženski tekaški copati učinkoviti pri blaženju udarcev, ki nastanejo pri gorskem teku. Zato so stopala in sklepi razbremenjeni, kar zagotavlja optimalno dinamiko na vsakem naslednjem kilometru. Takšna rešitev tudi pomeni, da se noge ne utrudijo tako hitro, zato boste ohranili moč za naslednji tek, medtem ko bodo manj napredni modeli dolgo časa odpadali.

Podplat tekaškega čevlja mora predvsem zagotavljati pravo dinamiko. Stabilizirati mora stopalo, da se izognemo nenamernim spotikam na neravni gorski poti. Hkrati je za podplat ženskih tekaških copat značilen tudi visok oprijem. To pomeni, da bo tveganje zdrsa zelo zmanjšano tudi na vlažnih tleh. Ni treba posebej poudarjati, da to bistveno poveča varnost gorskega teka in teka po stezi.