top

Šotori za 1 osebo

Šotori za 1 osebo, ki so na voljo pri 8a.si, so izjemno lahki in zanesljivi modeli. Našli boste izjemno lahek enojni šotor za dolge gorske ekspedicije, pa tudi klasični model za treking za enodnevne izlete izven mesta.
View as Grid List

11 Izdelki

 1. -25%
  Šotor za eno osebo Robens Arrow Head - blue

  Seznam želja

 2. -8%
  Šotor za eno osebo Samaya Radical 1 - white

  Seznam želja

 3. -30%
  Šotor za eno osebo Robens Chaser 1

  Seznam želja

 4. -21%
  Šotor za eno osebo Fjallraven Abisko Lite 1 - pine green

  Seznam želja

 5. -30%
  Šotor za eno osebo Robens Starlight 1

  Seznam želja

 6. -24%
  Šotor za eno osebo MSR Hubba NX - gray

  Seznam želja

 7. -11%
  Šotor za 1 osebo Rockland Soloist - green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

11 Izdelki

Počisti

Samostojni šotori so raznolike strukture

V naši trgovini so na voljo šotori za eno osebo različnih oblik in okvirjev. Minimalistične različice, pri katerih je glavna prednostna naloga teža, pogosto temeljijo na eni glavni palici. Takšen enojni šotor ponuja osnovni prostor za spanje, hkrati pa v nahrbtniku zavzame zelo malo prostora, zato je idealen za samostojne pohode. Izjemno priljubljeni so tudi enojni šotori s tunelsko strukturo Šotor z dvema palicama ponuja nekoliko več prostora v notranjosti, hkrati pa ohranja manjšo težo. Zdi se, da so sodobne hibridne strukture najboljši kompromis med velikostjo spalnice in težo, s čimer je mogoče doseči najbolj zaželene oblike šotorov. Tako kot drugi pohodniški šotori se tudi najmanjše različice - enojni šotori - ponašajo z enostavnim postavljanjem in odličnimi uporabnimi lastnostmi.

Enojni šotor je idealna izbira za samostojne pohodnike

Ednoosebni šotori se običajno izbirajo za samostojne pohodniške in treking odprave. Pri pakiranju zagotavljajo zavetje z minimalnimi dimenzijami, zato jih brez težav spravite v pohodniški nahrbtnik poleg druge opreme. Na voljo so različni modeli, od ultra lahkega enojnega šotora za profesionalce, pri katerem so bili vsi elementi zasnovani tako, da je teža čim manjša, do modelov za turno kolesarjenje, ki jih odlikujeta trpežnost in večja vsestranskost. Naša trgovina ponuja obsežno ponudbo enoposteljnih šotorov, tako da lahko vsak uporabnik izbere model, ki popolnoma ustreza njegovim potrebam.

Kateri šotor za eno osebo naj izberem?

Tako kot pri večjih strukturah se lahko tudi šotori za eno osebo precej razlikujejo glede uporabljenih materialov, kar pomembno vpliva na skupno težo. Čeprav je vsak posamezni šotor razmeroma lahek, bodo razlike med posameznimi modeli zlahka opazili minimalisti, ki preštejejo vsak gram svoje opreme. Modeli, ki temeljijo na klasičnih materialih, z lepljenimi šivi ali okvirji iz steklenih vlaken, izstopajo po svoji vzdržljivosti. Ta vrsta enosobnega šotora je priljubljena izbira za začetnike, navdušence nad samostojnimi odpravami. Prav tako so odlična izbira za kanuistična potovanja, kjer teža opreme ni tako velika prednostna naloga. Drugače je na dolgih pohodih, ko vsak dodaten gram opreme poveča že tako veliko obremenitev hrbtnika V ta namen so vodilni proizvajalci razvili ultra lahke enosobne šotore, ki vključujejo najnovejše razpoložljive tehnologije. Zelo tanek in lahek material mušnice, prevlečen s silikonom, zmanjša skupno težo do nekaj deset gramov. Podoben učinek na težo enojnega šotora imajo tudi cevi okvirja, ki so izdelane iz senčenega aluminija. Kombinacija sestavnih delov vrhunske kakovosti pomeni, da ta izjemno lahek enojni šotor pogosto ni večji od velike steklenice za vodo in je celo lažji od nje. Vendar pa se morate zavedati, da je pri vrhunskih modelih majhna teža včasih dosežena na račun vodoodpornosti. Zato je pri izbiri šotora za izjemno deževne razmere vedno dobro preveriti stopnjo nepremočljivosti mušnice.

Nakup 1-osebnih šotorov za vsako potovanje na spletu na 8a.si

Nudimo široko paleto pohodniških šotorov Od enojnih šotorov za začetnike, navdušence nad samostojnimi odpravami, po dostopnih cenah do enojnih šotorov za profesionalce, ki pri spopadanju z najtežjimi izzivi potrebujejo najboljšo razpoložljivo opremo. Ponujamo samo modele vrhunskih blagovnih znamk z vidika oblikovanja in proizvodnje pohodniške in gorske opreme. Zato je vsak model izpopolnjen do najmanjše podrobnosti. Ne glede na to, ali potrebujete šotor za eno osebo za kampiranje ali gorsko pohodništvo, boste med našo ponudbo zagotovo našli pravi model.