top

Plezanje in alpinizem

Alpinizem in plezanje sta disciplini, ki zahtevata veliko znanja in izkušenj. Za njihovo izvajanje potrebujete tudi vrhunsko plezalno opremo, na katero se lahko zanesete v vseh razmerah.
View as Grid List

3381 Izdelki

 1. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Ra
  Plezalni čevlji Tenaya Ra
  112,99 € 119,99 €

  Seznam želja

 2. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Iati
  Plezalni čevlji Tenaya Iati
  133,99 € 141,99 €

  Seznam želja

 3. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Tanta
  Plezalni čevlji Tenaya Tanta
  82,99 € 87,99 €

  Seznam želja

 4. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Oasi
  Plezalni čevlji Tenaya Oasi
  129,99 € 137,99 €

  Seznam želja

 5. -5%
  Ženski plezalni čevlji Tenaya Ra Woman

  Seznam želja

 6. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Mastia
  Plezalni čevlji Tenaya Mastia
  145,99 € 154,99 €

  Seznam želja

 7. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Arai
  Plezalni čevlji Tenaya Arai
  98,99 € 104,99 €

  Seznam želja

 8. -15%
  Torba Petzl Octo
  Torba Petzl Octo
  26,99 € 31,99 €

  Seznam želja

 9. -13%
  Sistem vponk Petzl Spirit Expres 25

  Seznam želja

 10. -14%
  Samovarovalni komplet Petzl Tooleash

  Seznam želja

 11. -10%
  Majica Edelrid Rope T-Shirt II - iceaxe

  Seznam želja

 12. -10%
  Majica Edelrid Onset T-Shirt - ecru

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

3381 Izdelki

Počisti

Plezanje je dejavnost, ki zahteva ustrezno pripravo

Če se želite podati na plezalno avanturo, sta za zagotavljanje ustrezne ravni varnosti pri tej dejavnosti bistvena dva elementa. Prvič, nedvomno morate vedeti, kako uporabljati plezalno opremo, vrvi in kako varno plezati. To znanje je najbolje pridobiti na ustreznih tečajih, ki jih vodijo usposobljeni inštruktorji. Prve korake običajno naredite na umetnih stenah, čeprav je možno, da se boste s plezanjem prvič srečali tudi v skalah ali celo v gorah na ustreznih tečajih. Najpomembneje je, da ustrezno znanje pridobite pod vodstvom izkušenih posameznikov. Drugi bistven element pri plezanju je ustrezna oprema. To so vsi karabini, vrvi, pripomočki, čelade, pasovi in še marsikaj drugega, zaradi česar je plezanje veliko bolj varno in predvidljivo kot brez njih. To so nujni pripomočki, brez katerih se noben razumen plezalni navdušenec ne bi lotil plezanja.

V trgovini 8a.si je na voljo potrebna oprema za plezanje v gorah in skalah ter dela na višini. Zaradi široke ponudbe izdelkov, ki so na voljo na spletu, lahko hitro dopolnite svojo opremo ali pa izdelate celoten komplet iz nič, takoj ko plezanje postane vaš hobi. To področje ne zahteva le obsežnega znanja, temveč tudi opremo, ki je optimalno izbrana in ustreza ustreznim standardom. Ponujamo najboljšo plezalno opremo - trgovina 8a.si zagotavlja vrhunske blagovne znamke in najvišjo kakovost. Prefinjeni karabini, pasovi in čelade zagotavljajo največjo varnost med gorskim bojem. Oprema za delo na višini, ki mora izpolnjevati posebne varnostne standarde in tehnične zahteve, je ločena kategorija. Popolni delovni pasovi, zaponke in vrvice vam bodo omogočili delo v različnih okoljih.

Skalno in gorsko plezanje - trgovina 8a.si ponuja široko paleto opreme

Nudimo celovito ponudbo opreme za plezalce ne glede na njihove izkušnje in dejavnost. Ponujamo široko paleto opreme vrhunskih plezalnih blagovnih znamk. Z razpoložljivimi izdelki lahko sestavite ustrezen komplet - bodisi za začetnike, ki delajo prve korake na plošči ali v skalah, bodisi za izkušene plezalne navdušence, ki so popolnoma sposobni plezati najtežje gorske smeri. Ne glede na to, ali plezate le na plošči ali pa imate raje poletne izlete v skale ali osvajate najvišje gore na svetu, boste v naši ponudbi izdelkov našli vso opremo, ki jo potrebujete za plezanje v vseh razmerah.

Pestra plezalna oprema vključuje različne modele. Plezalni navdušenci bodo cenili lahke pasove, dinamične vrvi in odlično pripravljene plezalne hitre oprimke. Pomagali vam bodo pri osvajanju najtežjih smeri ali pa zagotovili največje udobje med rekreativnim plezanjem. Plezalci začetniki bodo zagotovo cenili široko paleto plezalnih čevljev in pripomočkov za enostavno uporabo, ki bodo primerni za začetek njihove plezalne pustolovščine. Ponujamo tudi opremo za alpinizem in zimsko plezanje. S plezalnimi čeladami, kremplji, sekirami in vrvmi se lahko pripravite na vsak letni čas, tudi na mrzle zimske mesece. Ne glede na obliko, ki jo bo imelo vaše plezanje, vam bo trgovina 8a.si vedno zagotovila vrhunsko opremo in oblačila za plezanje v skali in gorah, vključno z oblačili za plezanje v najvišjih gorah, kot so The North Face AMK serije.

Specializirana oprema za delo na višini

Specializirani opremi za delo na višini smo namenili posebno poglavje. Vključuje večino opreme, ki je potrebna za najrazličnejša gorniška dela, od najnujnejše, kot so delovni pasovi in čelade za delo na višini, do najmanjših kosov. Industrijsko plezanje pogosto zahteva nekoliko drugačno opremo kot alpinizem ali plezanje v skali, zato je velik del ponudbe namenjen izključno opremi za delo na višini. Veliko orodij je prilagojenih tudi za posebne oblike dela - na primer za arboristiko, viseče delo ali delo na območju nevarnosti padca. Da bi zagotovili celovit izbor opreme, ki zagotavlja visoko raven varnosti, ponujamo tudi vrvi za oprijemanje, zapore, naprave za spuščanje po vrvi in vpenjanje ter opremo za samoreševanje.

Plezanje po poteh tipa via ferrata

Čeprav prečenje poti via ferrata ni ravno plezanje, ima veliko enakih značilnosti in oprema, ki se uporablja za to dejavnost, se na več mestih prekriva s plezalno opremo. V naši trgovini je na voljo vrhunska oprema za vse gorske navdušence, ne glede na dejavnost, s katero se ukvarjajo. Za ljubitelje via ferrate ponujamo celotne komplete, ki jih sestavljajo opasač, pas in čelada, pa tudi primerna obutev in oblačila.