top

Blazine in vzmetnice

Pohodniške podloge in ležišča so nujni pripomočki za gorsko odpravo in kampiranje. Ponujamo izdelke od izjemno lahke pohodniške žimnice do debele taborniške podloge za spanje v udobnem družinskem šotoru.
View as Grid List

123 Izdelki

 1. -15%
  Samonapihljiva blazina Nemo Flyer Regular (2023)

  Seznam želja

 2. -22%
  Tlačilka za blazine Nemo Vortex Pump Sack

  Seznam želja

 3. -25%
  Vzmetnica Outwell Classic Single - black/grey

  Seznam želja

 4. -22%
  Napihljiva blazina Outwell Classic Double - black/grey

  Seznam želja

 5. -25%
  Napihljiva blazina Robens AirCore 60 - yellow

  Seznam želja

 6. -24%
  Napihljiva blazina Sea To Summit Comfort Light ASC M

  Seznam želja

 7. -10%
  Napihljiva blazina Sea To Summit Comfort Light ASC L

  Seznam želja

 8. -10%
  Sedež Sea To Summit S.I. Seat - olive

  Seznam želja

 9. -20%
  Samonapihljiva blazina Exped SIM Lite 3.8 LW - green

  Seznam želja

 10. -22%
  Samonapihljiva blazina Exped SIM Lite 3.8 M - green

  Seznam želja

 11. -20%
  Samonapihljiva blazina Exped SIM Comfort Duo 5 - red

  Seznam želja

 12. -5%
  Samonapihljiva blazina Exped SIM Comfort 5 M - red

  Seznam želja

 13. -22%
  Napihljiva blazina Exped Ultra 1R LW

  Seznam želja

 14. -22%
  Napihljiva blazina Exped Ultra 1R M Mummy

  Seznam želja

 15. -23%
  Napihljiva blazina Exped Dura R5 M
  Napihljiva blazina Exped Dura R5 M
  137,99 € 178,99 €

  Seznam želja

 16. -27%
  Spalna podloga Trekmates Folding Sleep Mat - black

  Seznam želja

 17. -30%
  Vrečka s tlačilko Robens Pump Sack UL 12.5L

  Seznam želja

 18. -26%
  Spalna podloga Robens Slumber Roll Pro

  Seznam želja

 19. -26%
  Samonapihljiva blazina Robens Sunstone 80

  Seznam želja

 20. -26%
  Samonapihljiva blazina Robens Polarshield 120

  Seznam želja

 21. -25%
  Samonapihljiva blazina Robens Polarshield 80

  Seznam želja

 22. -25%
  Rjuha Therm a Rest Synergy Lite Coupler 20

  Seznam želja

 23. -25%
  Rjuha Therm a Rest Synergy Lite Sheet 20

  Seznam želja

 24. -25%
  Pasovi za vzmetnico Therm a Rest Universal Couple Kit

  Seznam želja

 25. -25%
  Napihljiva blazina Therm a Rest NeoAir Topo Print L

  Seznam želja

 26. -27%
  Vzmetnica Klymit Inertia X Frame - yellow/grey

  Seznam želja

 27. -19%
  Samonapihljiva blazina Nemo Flyer Regular - desert dawn

  Seznam želja

 28. -15%
  Napihljiva blazina Nemo Astro Regular - lumen

  Seznam želja

 29. -20%
  Napihljiva blazina Nemo Quasar 3D Regular - plasma

  Seznam želja

 30. -16%
  Napihljiva blazina Nemo Tensor Regular - elite yellow

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

123 Izdelki

Počisti

Kaj naj izberem - pohodniško ležišče, spalno podlogo ali podlogo za kampiranje?

Ne glede na to, ali se odpravljate na izlet v gore ali tentiranje z družino, je pravilna izbira spalnega prostora ključ do dobrega nočnega počitka. Turistične vzmetnice in spalne podloge zagotavljajo ustrezno izolacijo pred hladnimi tlemi in zagotavljajo visoko raven spalnega udobja. Zaradi številnih rešitev pa je dobro, da se seznanite z vsemi razpoložljivimi možnostmi in izberete model podloge ali ležišča, ki ustreza dejavnosti, ki se je lotevate. Tradicionalne podloge za kampiranje so daleč najlažje med vsemi pohodniškimi podlogami in ležišči. Narejene so iz ene ali več plasti pene, lahko pa so tudi dodatno izolirane s plastjo aluminijaste folije. Ponašajo se z največjo zanesljivostjo, zato so priljubljena izbira za alpinistične odprave in potovanja v najbolj oddaljene kotičke sveta. Vendar pa je raven spalnega udobja, ki jo ponujajo, precej nizka, zato je njihova priljubljenost pri pohodništvu ali kampiranju nekoliko manjša.

Samonapihljive pohodniške podloge so zelo priljubljene pri pohodnikih in ljubiteljih pohodništva. Odlično združujejo visoko udobje za spanje z možnostjo hitre priprave prostora za spanje. Modeli, ki so na voljo, se med seboj močno razlikujejo glede na zmogljivost. Od lahkih treking modelov do izjemno velikih in debelih dvojnih kamping podlog, ki so idealne za družinske šotore. Kombinacija posebne samoraztegljive pene in možnosti, da celotno stvar rahlo napihnete, je optimalna kombinacija visokega spalnega udobja in izolacije od tal. Ko izpustite zrak in podlogo zvijete, je kompaktne velikosti, kar pomeni, da jo zlahka spravite v večino pohodniških nahrbtnikov. Enako velja za pohodniške vzmetnice Najlažji modeli se zlahka zapakirajo do velikosti, ki spominja na majhno plastenko za vodo. V nasprotju s tem pa najbolj udobne različice ležišč spominjajo na postelje. Izstopajo po svoji višini in imajo pogosto vgrajene črpalke, tako da jih lahko hitro napolnite z zrakom.

Katera pohodniška vzmetnica je primerna za kampiranje in katera za pohodništvo?

Dolgotrajno bivanje v kampu in dolg pohod po gorski poti predstavljata popolnoma različne zahteve za spalno ležišče. Če več dni kampirate na enem mestu, bo najpomembnejše udobje. V tem primeru je prava izbira debela napihljiva pohodniška vzmetnica, saj zagotavlja skoraj posteljno udobje. Za njegovo debelino je treba za polnjenje uporabiti črpalko, ki se upravlja z nogami, ali električno črpalko. Če imate velik šotor, ga lahko brez težav postavite v spalnico in vsako noč uživate v udobnem spancu. Ultra lahka pohodniška ležišča za treking in druge kraje, kjer šteje vsak gram opreme, so izdelana na povsem drugačen način. Modeli so izdelani iz zelo tankega materiala in so zmerno debeli. Izjemno tanki materiali, uporabljeni v njih, omogočajo, da celotno stvar zvijete do velikosti termovke. Zlahka jih napihnete brez dodatne črpalke, zato za pripravo spalnega prostora potrebujete le nekaj trenutkov. Ti modeli so optimalna rešitev za potovanja z nahrbtnikom ali kolesarjenje, pri katerih je treba čim bolj zmanjšati tako težo kot prostornino opreme.

Katera potovalna podloga je primerna za pohodništvo in katera za kampiranje?

Podobno kot pri vzmetnicah se lahko tudi podloge za spanje zelo razlikujejo po zasnovi. Razlika je predvsem v njihovi debelini. Žal se z večanjem debeline povečujeta tudi teža in dimenzije, ko so zapakirane. Zato se največje pohodniške podloge najpogosteje izberejo za kampiranje in daljše bivanje na enem mestu. Če se odpravljate na treking z nahrbtnikom in šotor postavljate vsak dan na drugem mestu, so najboljša izbira lahke pohodniške podloge, pri katerih je bilo nekaj udobja zamenjano za prihranek pri teži. Ali to pomeni, da so tanjše spalne podloge neudobne? Seveda ne, vendar je plast, ki absorbira pritisk telesa, nekoliko tanjša. Če radi spite na nekoliko bolj trdi postelji, bo tanka pohodniška podloga pogosto boljša izbira kot zelo debela kamping podloga, ki se lahko izkaže za premehko.

Vsa oprema za prenočevanje v šotoru je na voljo na spletni strani 8a.si

Skušamo zagotoviti najširšo možno paleto izdelkov, ki bodo zadovoljili potrebe tako začetnikov kot tudi pravih profesionalcev, ki iščejo najnovejše in najnaprednejše modele, ki so na voljo na trgu. Naše pohodniške podloge, izjemno lahka pohodniška ležišča in zanesljive kamping podloge so kot nalašč za prenočevanje v divjini, saj vam omogočajo, da udobno položite svoje spalne vreče ter noč izkoristite za počitek in regeneracijo.