top

Športne tekaške jope

Tekaške majice so odlične. Tehnična majica z dolgimi rokavi morda ne bo dovolj, če temperature zraka niso visoke. Takrat se splača zagotoviti dodatno toploto z uporabo majice.
View as Grid List

99 Izdelki

 1. -14%
  Jopica na zadrgo Salomon Essential Ltwarm Fz - rubber

  Seznam želja

 2. -35%
  Tekaška jopica Arcteryx Taema Hoody - sprint heather

  Seznam želja

 3. -15%
  Tekaška jopica Norrona Senja Warm1 Hood - arednalin

  Seznam želja

Page
na stran
View as Grid List

99 Izdelki

Počisti

Dresi za rekreativni in tekmovalni tek

Da bi uporabnikom omogočili učinkovito izvajanje njihovega najljubšega športa tudi pri nekoliko nižjih temperaturah, proizvajalci ponujajo vrhnja oblačila za določeno vrsto dejavnosti, vključno z jopicami za tek. Ta pokrivala naj izberejo tako začetniki kot naprednejši tekači. Modeli so pripravljeni tako, da ohranijo lastnosti, ki jih cenijo ljudje, ki vadijo tek na različnih ravneh intenzivnosti. Udobje je enako pomembno med šprintom kot med rekreativno vožnjo v počasnejšem tempu. Seveda mora stopnja intenzivnosti vadbe vplivati na to, kakšne konkretne športne jopice za tek bo izbral določen uporabnik. Modeli iz osnovnih kolekcij bodo zadovoljili amaterje, modeli iz serij izdelkov višjega razreda pa bodo primerni za profesionalce.

Moške in ženske športne majice za tek

V ponudbi spletne trgovine 8a.si bodo kupci našli majice za tek, s katerimi se ukvarjajo tako moški kot ženske. Ponudba je tako široka, da izbira modelov, ki izpolnjujejo različna pričakovanja, ne bo težka. Ne glede na to, ali je določen izdelek različica, namenjena moškim, ali tipičen ženski kroj, bo imel najpomembnejše tehnične lastnosti. Predvsem kroj in zasnova sta lastnosti, ki se lahko razlikujejo pri ženskih in moških modelih. Ženske običajno cenijo tako funkcionalnost kot vizualne značilnosti. Zato podjetja ustvarjajo kolekcije, ki so pogosto zelo barvite in uporabljajo izvirno oblikovanje. Tudi barvna paleta pogosto vključuje več barv. Kar zadeva kroj, stili za ženske poudarjajo prednosti postave in imajo strukturo, ki se odlično prilega ženskemu telesu.

Tekmovalne majice kot dodatek k športni obleki

Športne majice za tek se uporabljajo zlasti za izolacijo telesa v dneh, ko so temperature nekoliko nižje. So enako funkcionalne kot drugi elementi športne opreme in imajo podobne lastnosti. Običajno proizvajalci posegajo po rešitvah, ki zagotavljajo podobne rezultate, kot jih ponujajo tehnične majice in funkcionalne tekaške hlače. Zato so športne tekaške majice izdelane iz lahkih materialov, ki so zasnovani tako, da zagotavljajo ustrezno raven zračnosti in zmanjšujejo tveganje ohlajanja in pregrevanja. To pa ne pomeni, da so tanke in ne bodo zagotavljale pričakovane toplote. Vse to je posledica pravilno sestavljenih materialov. Vlakna, ki učinkovito odstranjujejo vlago s površine kože, so metoda za ohranjanje prijetne, suhe klime s telesom. Dobro počutje se neposredno odraža v večji učinkovitosti opravljenih dejavnosti.

Športne jopice za tek in vsakdanjo uporabo.

V široki ponudbi številnih proizvajalcev športnih oblačil lahko brez težav izberete športne jopice za tek, toda ali bodo primerne tudi za vsakodnevno nošenje v mestu? Nič ne preprečuje, da bi tehnične modele oblekli tako na treningu kot ob dnevih počitka. Vse pogosteje se pojavljajo športne jopice, katerih zasnova je primerna za vsestransko uporabo. Zato lahko boljše tehnične lastnosti uporabljate tudi na rekreativnem dopustu ali na izletu s prijatelji.

Tekmovalne majice v sistemu večplastnih oblačil

Športnikom in ljudem, ki radi izkoristijo priložnost za dejavnosti na prostem, je dobro znan sistem večplastnih oblačil. Element, ki se pri tem uporablja, so lahko tudi športne jopice za tek. Kot eden od slojev se bodo odlično obnesle, saj so njihov kroj in materiali ugodni za nošenje v kombinaciji z drugimi deli športnih stajlingov. Običajno imajo ti modeli ploske šive ali pa so popolnoma brez njih, zato so odlični za nošenje na tehničnih majicah in pod membransko jakno. Tudi tkanine so izbrane tako, da se dobro kombinirajo z osnovnimi in zgornjimi sloji.