top

Tek na smučeh

Tek na smučeh je zimski šport za vse! Na tekaških smučeh lahko tekmujete, hodite po zasneženih poteh ali se preprosto odpravite na popoldanski sprehod. Zagotavljamo vso opremo za tek na smučeh, ki jo potrebujete za začetek svoje tekaške pustolovščine. Pri nas boste našli smuči, čevlje, palice, maziva in številne druge pripomočke, ki vam bodo prišli prav na tekaških izletih.
View as Grid List

10 Izdelki

 1. -9%
  Smuči Peltonen G-Grip Moveo NIS
  Smuči Peltonen G-Grip Moveo NIS
  215,99 € 238,99 €

  Seznam želja

 2. -9%
  Smuči Peltonen Delta Step Jr - blue

  Seznam želja

 3. -10%
  Smuči Peltonen N-grip Moveo NIS
  Smuči Peltonen N-grip Moveo NIS
  215,99 € 239,99 €

  Seznam želja

 4. -7%
  Mazivo za smuči Swix N3NC 80 ml

  Seznam želja

 5. -6%
  Mazivo za smuči Swix N4C spray 150 ml

  Seznam želja

 6. -9%
  Komplet Peltonen Delta Step - red

  Seznam želja

 7. -10%
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T10 - black/green

  Seznam želja

 8. -5%
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T5 PLUS - black/red

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

10 Izdelki

Počisti

Tek na smučeh

V starih časih je bil pohod s smučmi pogosto edini način za dostop do zasneženih vasi. Danes je dostop do takšnih odrezanih vasi veliko lažji, tek na smučeh pa je postal športna in rekreativna dejavnost. To je odlična alternativa pohodništvu, zlasti ko ceste in poti prekriva debela plast snega. V trgovinah na prostem in gorskih trgovinah je na voljo izredno širša ponudba opreme za tek na smučeh za ljudi vseh stopenj zmogljivosti. V naši ponudbi ne sme manjkati niti oprema za tek na smučeh. Med drugim so na voljo modeli za začetnike, ki so idealni za njihove prve korake v športu. Udobni čevlji in vsestranske tekaške smuči so idealni tudi za rekreativna smučarska potovanja.

Oblika za tek na smučeh

Vrhunske smučarske blagovne znamke ponujajo celoten prerez opreme. Najnaprednejši modeli so izdelani za vrhunske dirkače. To so konstrukcije, ki zelo pogosto uporabljajo ogljikova vlakna in najnovejše rešitve za oblikovanje. Takšna profesionalna oprema za tek na smučeh je ultralahka in pripravljena na največje obremenitve. Na drugi strani so turne in rekreativne tekaške smuči, ki so zasnovane za udobje in vsestranskost. Ali je takšna oprema slabša? Zagotovo ne in za amatersko uporabo v številnih primerih se bo izkazal za veliko bolj primernega za naše potrebe. Tekmovalno opremo je najbolje uporabljati na odlično urejenih tekaških progah. Če se nameravamo ukvarjati s tekom na smučeh na manj urejenih progah ali celo v gozdu na neurejenih cestah, so vsekakor boljše turne smuči ali čevlji za tek na smučeh. Širša konstrukcija vam bo zagotovila večjo stabilnost in vzdržljivost, kar je bistvenega pomena, če naletite na naključne skale ali korenine.

Pripomočki za tek na smučeh pri 8a.si

Nudimo širok izbor izdelkov za ljubitelje teka na smučeh V naši ponudbi ne boste našli le osnovne opreme za tek na smučeh, kot so smuči, čevlji ali palice, temveč tudi veliko manjših elementov opreme. To so na primer lahke jakne, mikice in hlače, tople nogavice, kape ali očala za tek na smučeh. Tek na smučeh je ena od tistih zimskih dejavnosti, ki jo lahko opravlja skoraj vsakdo. Vse, kar potrebujete, je ustrezna oprema (za začetnike običajno smuči klasičnega sloga) in že se lahko odpravite na prve proge!