top

Dereze za turno smučanje

Smučarski turni raki so nujni za alpske smučarje, ki želijo povečati svojo varnost in udobje pri plezanju po težkih, poledenelih pobočjih. Z ultralahkimi kremplji, pritrjenimi na turne smučarske čevlje, lahko dosežete skalni vrh.
View as Grid List

11 Izdelki

 1. -10%
  Avtomatske dereze Blue Ice Harfang Tour Crampon - blue

  Seznam želja

 2. -10%
  Avtomatske dereze Blue Ice Harfang Crampon - blue

  Seznam želja

 3. -10%
  Avtomatske dereze Blue Ice Harfang Enduro Crampon - black

  Seznam želja

 4. -20%
  Dereze Camp Skimo Total Race
  Dereze Camp Skimo Total Race
  126,99 € 159,99 €

  Seznam želja

 5. -19%
  Dereze Petzl Irvis Hybrid
  Dereze Petzl Irvis Hybrid
  139,99 € 173,99 €

  Seznam želja

 6. -22%
  Dereze Dynafit Cramp-In - orange/blue

  Seznam želja

 7. -10%
  Polavtomatske dereze Climbing Technology Snow Flex

  Seznam želja

 8. -10%
  Avtomatske dereze Climbing Technology Snow Flex

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

11 Izdelki

Počisti

Ski touring raki za težje razmere pri vzponu

Lahkoten teren pri vzponu, gotovost korakov na vrhu poti in neomejena svoboda pri spustu so tisto, kar cenijo ljubitelji ambicioznih turnosmučarskih izzivov. Turnosmučarski raki so bili zasnovani tako, da kar najbolje podpirajo uresničevanje tudi izjemno zahtevnih ciljev, hkrati pa ne predstavljajo znatnega balasta, ko mirno ležijo v nahrbtniku. Izdelani so s poudarkom na majhni teži in kompaktnih dimenzijah, z vidika varnosti pa so enaki drugim rakom, namenjenim za hojo po ledenikih in zimskih vrhovih. Izpolnjujejo standarde EN893. Poleg tega imajo, tako kot večina "klasičnih" modelov, vrsto različnih nastavkov, primernih za različne vrste turnosmučarskih čevljev.

Avtomatski ali polavtomatski? To je vprašanje.

Automatski turnosmučarski raki so modeli, zasnovani za čevlje z vdolbino v sprednjem in zadnjem delu lupine. So zelo stabilni in jih je enostavno namestiti - le pritrdite palico na sprednji strani v ustrezen "utor" v podplatu čevlja in zapnite zaponko na zadnji strani. Lahko bi rekli, da je popoln, če ne bi bilo dejstva, da precej velika ponudba turnosmučarskih čevljev nima vdolbine na prstih. Struktura lupine, ki jo je Dynafit nedavno predstavil pod imenom Speed Nose, nima tega pritrdilnega elementa. Ta sprememba je omogočila odmik čevljev (podplat je do 15 % lažji), spremembo osi vrtenja stopala, premaknjenega v čepni vezavi, in približevanje hoje "naravni" hoji. Kaj pa montaža ročajev? Za tovrstno obutev so kot nalašč polavtomatski stroji s prilagodljivo košarico na sprednji strani. Druga možnost je, da na izbrane polavtomatske stroje privijete adapter Dynafit, s čimer se palica spremeni v omejevalnik in vrvico, ki drži čevelj od zgoraj. V vsakem primeru se bodo avtomatski ali polavtomatski turno smučarski čevlji prilegali skoraj vsem sodobnim čevljem za alpsko smučanje.

Ali morda košaraste rake?

Smučarski turni čevlji Basket skoraj popolnoma odpravijo dileme glede prileganja. Prilagodljive košarice spredaj in zadaj se prilagodijo čevljem različnih proizvajalcev, s širšimi in ožjimi lupinami, z vdolbinami in brez njih. Prav tako so dober predlog za ljudi, ki bi radi en škripec uporabljali tudi med pohodništvom, v klasičnih planinskih čevljih. Čeprav niso tako stabilni kot avtomati, jih je ob upoštevanju togosti turnosmučarskih čevljev mogoče tudi zelo varno pritrditi.

Ski touring raki v trgovini 8a.si

Ne glede na vrsto pritrditve morajo turnosmučarski raki izpolnjevati enake zahteve glede trdnosti in preskusne metodologije. Z izbiro modelov iz ponudbe naše trgovine ste lahko prepričani o izvoru, izvirnosti oznak CE in zanesljivem pristopu najboljših proizvajalcev zimske opreme z vidika oblikovanja, varnostnih testov in kakovosti delovanja. Smučarski turni raki Climbing Technology Snow Flex, Grivel, Petzl in Black Diamond so zagotovilo skladnosti z veljavnimi direktivami EU in odgovornega pristopa k poslu.