top

Naglavne svetilke za tek

Tekaške čelne svetilke so pripomočki, ki lahko bistveno izboljšajo udobje pri treningu. Zagotavljajo udobno gibanje v temi. Poleg tega vam ne bo treba skrbeti za svojo varnost.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Zvečer so žarometi za vožnjo nenadomestljivi.

Tudi če se zavestno ne odločite za dinamično gibanje po temi, to še ne pomeni, da vam ne bo treba prehoditi delov poti z minimalno vidljivostjo. Intenzivne treninge lahko pogosto podaljšate in jih boste lahko nadaljevali tudi v večernih urah, če boste imeli vrhunske čelne svetilke. Tudi oblačno vreme lahko daje vtis manj svetlega okolja. Vsak tekač, ki ceni udobje pri premagovanju razdalj, bi moral imeti med svojo opremo naglavno svetilko.

Po čem se razlikujejo žarometi za vožnjo?

Specialni tekaški žarometi so posebej zasnovana struktura, ki se razlikuje od turističnih ali pohodniških svetilk. Uravnotežena zasnova je pri tekaških žarometih ključnega pomena. Baterije ali akumulatorske baterije so pogosto nameščene na traku na zadnjem delu glave, kar pomeni ravnovesje med čelno svetilko in baterijo. Takšna struktura ne skače in zagotavlja udobje. Tekaški naglavni žarometi imajo tudi širši vpadni kot svetlobe, ki osvetljuje tako pot kot okolico. Vse te lastnosti imajo Black Diamond tekaški naglavni žarometi ali Petzl tekaški naglavni žarometi ter modeli številnih drugih blagovnih znamk.

Kako izbrati pravo tekaško čelno svetilko?

Pri izbiri modela je treba upoštevati več značilnosti. Vredno je preveriti svetlobni snop - njegovo obliko in jakost. Hitro premikanje po zahtevnejšem terenu zahteva takojšnje odzivanje in pogoste spremembe smeri. Dovolj močan svetlobni snop z velikim dosegom je izjemno pomemben. Pomembna je lahko tudi izbira načinov osvetlitve. Če želite čelno svetilko uporabljati tudi, na primer, v šotoru, je vredno imeti na zalogi šibkejši način. Pomemben bo tudi način namestitve čelne svetilke na glavo. Dodatni trakovi široke širine bodo zagotovo zagotovili ustrezno udobje in stabilnost.

Čelna svetilka za tek z baterijami ali z akumulatorsko baterijo?

Katera od teh dveh rešitev ima svoje prednosti in slabosti. Pri baterijski čelni svetilki lahko hitro zamenjate baterijo, ko je vir napajanja izklopljen. Če model poganjajo priljubljene baterije AAA ali AA, smo lahko prepričani, da jih bomo kupili v skoraj vsaki trgovini, planinskem domu ali bencinski črpalki. Zato bomo med potovanji hitro pripravili čelno svetilko za naslednjo noč. Tekoča čelna svetilka z akumulatorsko baterijo pa zahteva priklop na električno omrežje in občasno polnjenje. To je odlična rešitev med pogostimi večernimi treningi in na krajših izletih, ko lahko čelno svetilko enostavno napolnimo. Vsekakor je to tudi veliko bolj ekološka rešitev.

Visokokakovostni tekaški žarometi

Znani in priznani proizvajalci ponujajo čelne svetilke za tekače v različnih tehnoloških konfiguracijah. Poleg tega lahko uporabnik izbira ne le med modeli, ki se razlikujejo po parametrih, temveč tudi po velikosti, dizajnu in uporabnih rešitvah. Vendar imajo vsi enak cilj - zagotoviti tekaču svetlobo, ki mu pomaga pri premagovanju terena z nezadostno vidljivostjo. V spletni trgovini 8a.si lahko vsakdo najde nekaj zase. Če si ne predstavljate dneva brez treninga, izberite vse pripomočke in oblačila, ki jih potrebujete zanj. S podporo pravih tekaških vodnikov bo vsaka dejavnost na prostem po temi veliko prijetnejša.