top

Moški pohodniški čevlji

Moški pohodniški čevlji so primerni za pohodništvo po manj zahtevnih poteh in stezah. Prav tako so priljubljena izbira za vsakodnevno uporabo. Blagovne znamke lahkih pohodniških čevljev za pohodništvo zagotavljajo največje udobje.
View as Grid List

543 Izdelki

 1. -15%
  Pohodniški čevlji Merrell Moab 3 Mid WP - beluga

  Seznam želja

 2. -15%
  Pohodniški čevlji Merrell MQM 3 - black/exuberance

  Seznam želja

 3. -19%
  GORE TEX čevlji Asolo Supertrek GTX - wool/deepteal

  Seznam želja

 4. -16%
  Pohodniški čevlji AKU Rocket DFS GTX - black/orange

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

543 Izdelki

Počisti

Moški čevlji za pohodništvo in vsakodnevno uporabo

Iščeš udobne moške pohodniške čevlje, ki se dobro obnesejo tudi na lažjem terenu in ne le v gorah? Želite ohraniti udobje, ki ga tako dobro poznate pri pohodniških čevljih blagovne znamke, vendar še vedno ne potrebujete visokih gorskih čevljev? Skoraj vse blagovne znamke, kot so Salomon, The North Face, Salewa ali Columbia, so za vas pripravile celo vrsto ponudb. Lažji moški treking čevlji so si izposodili cel kup rešitev in materialov, ki se uporabljajo v veliko naprednejši gorski obutvi. Hkrati so bistveno lažji in zagotavljajo večje udobje. So odlična izbira za vsakodnevno uporabo za vse ljubitelje blagovnih znamk, ki se ukvarjajo s športom na prostem. Oblika te vrste obutve pogosto spominja na klasične treking ali pristopne čevlje, zato bo večina modelov všeč ljubiteljem gorskega pohodništva.

Lahki in nizki pohodniški čevlji za moške pomenijo udobje

Glavna prednost moških pohodniških čevljev pred težkimi in visokimi pohodniškimi čevlji je, da so lahki in zagotavljajo boljše zračenje. Zaradi tega je ta vrsta obutve odlična tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za potovanja ali pohodništvo. Ta vrsta obutve ne bo preveč obremenila vaših stopal. Številni modeli so brez gumijaste ojačitve okoli podplata ali zaščite prstov - ali pa so izdelani iz tanjših materialov. Prav tako je lahko zgornji material moških pohodniških čevljev nekoliko tanjši, saj ni izpostavljen tolikšnim obremenitvam kot pri gorskih čevljih. Vse te spremembe prispevajo k znatnemu zmanjšanju teže. Ker se vsakodnevno gibljete po gladkih površinah, se vam ni treba pretirano osredotočati na stabilizacijo vsakega koraka. Namesto da bi podplate še dodatno utrdili, bi lahko v čevlje vgradili še več blaženja za stopalo. Vsi ti dejavniki so pozitivno vplivali na večje udobje, ki ga boste občutili na potovanjih in med vsakodnevno uporabo te vrste obutve.

Moški pohodniški čevlji za vsako vreme

Najlažji nizki pohodniški čevlji so priljubljena izbira v toplejšem delu leta, zlasti če ne potrebujete dodatne stabilnosti zaradi nošenja težkega trekking nahrbtnika Dobre pohodniške čevlje, izdelane večinoma iz zračne mreže, je najbolje izbrati za poletne pohode. Z ustreznimi tkaninami in usnjenimi ali sintetičnimi ojačitvenimi ploščami je celotna konstrukcija zelo močna in vzdržljiva, hkrati pa zagotavlja ustrezno zračenje in odvajanje vlage iz notranjosti. To vam omogoča dinamično premagovanje dodatnih kilometrov poti, stez ali mestnih pločnikov. Moški treking čevlji se dobro obnesejo v poletnem kompletu oblačil, saj se odlično dopolnjujejo z lahkotno majico, moškimi kratkimi hlačami in baseballsko kapo.

Če pričakujete deževje, priporočamo moške pohodniške čevlje z membrano GORE-TEX® ali drugo vrsto membrane. Z njo opremljeni zgornji deli bodo poleg tega, da bodo vodoodporni, zagotavljali tudi visoko raven zračnosti čevlja. Tako bodo vašim stopalom zagotovljeni optimalni pogoji, odvečna vlaga pa se bo lahko učinkovito odvajala stran. Treking čevlji z membrano so še posebej priljubljeni v prehodnih letnih časih, ko je vreme zelo spremenljivo in morate biti pripravljeni na vse razmere. Številni modeli čevljev z membrano so pripravljeni z mislijo na najhladnejše letne čase. Zimski škornji so visoki in običajno dodatno izolirani modeli, ki vašim nogam zagotavljajo udobje pri nizkih temperaturah. Membrana pa bo zgornji del škornjev zaščitila pred hitrim premočenjem.

Moški lahki pohodni čevlji so zasnovani za najrazličnejše terene. Na eni strani so čevlji, namenjeni utrjenim in gladkim površinam. To so večinoma čevlji, namenjeni vsakodnevni uporabi na ulicah in pločnikih. Gladek podplat zagotavlja vzdržljivost in oprijem, ki ga potrebujete v mestu. Nasprotno pa bodo moški pohodni čevlji, namenjeni lahkim terenom, bolj podobni svojim težjim pohodnim vrstnikom. Zaradi primernega podplata ponujajo odličen oprijem tal. Globok, večsmerni tekalni profil pomeni, da boste imeli maksimalen oprijem ne glede na podlago.

Moški pohodniški čevlji za pohodništvo

Gorska trgovina 8a.si ponuja široko paleto moških pohodniških čevljev za ljubitelje aktivnega načina življenja. Če ste zaradi zanesljivosti, vzdržljivosti in odličnega sloga vzljubili dobre pohodniške ali visokogorske čevlje, vas bodo njihove lažji različice v obliki pohodniških čevljev zagotovo pritegnile. Vedno je dobro, da izberete priznane proizvajalce. Blagovne znamke, kot so The North Face, Merrell, Scarpa, Columbia, Salomon, Salewa in Aku, zagotavljajo, da so njihovi čevlji dobra izbira. Med njimi so tako nizki kot visoki čevlji, ki so kos lažjim potem in stezam, pa tudi modeli, ki se dobro obnesejo pri vsakodnevni uporabi. Moški treking čevlji za lažje pohodništvo so vedno namenjeni visokemu udobju in zanesljivosti, ne glede na to, kje jih boste uporabljali.