top

Plezalni čevlji za začetnike

Plezalni čevlji za začetnike so zasnovani tako, da pomagajo priti na vrh vsem, ki začenjajo svojo pustolovščino s plezanjem po navpični steni. Odlikuje jih nizka asimetrija, zaradi česar so razmeroma udobni.
View as Grid List

51 Izdelki

 1. -5%
  Plezalni čevlji Tenaya Arai
  Plezalni čevlji Tenaya Arai
  98,99 € 104,99 €

  Seznam želja

 2. -17%
  Plezalni čevlji Red Chili Circuit LV II - seaweed

  Seznam želja

 3. -10%
  Plezalni čevlji Ocun Striker LU - rose mesa

  Seznam želja

 4. -10%
  Plezalni čevlji Ocun Striker QC - rose mesa

  Seznam želja

 5. -10%
  Plezalni čevlji Evolv Defy Lace - fog gray/banana

  Seznam želja

 6. -25%
  Plezalni čevlji Red Chili Ventic Air - blue

  Seznam želja

 7. -25%
  Ženski plezalni čevlji Red Chili Charger - turquoise

  Seznam želja

 8. -25%
  Plezalni čevlji Red Chili Charger - inkblue

  Seznam želja

 9. -25%
  Ženski plezalni čevlji Red Chili Spirit LV IV - night

  Seznam želja

 10. -25%
  Plezalni čevlji Red Chili Spirit IV - night

  Seznam želja

 11. -10%
  Otroški plezalni čevlji Ocun Ribbit - pink

  Seznam želja

 12. -10%
  Otroški plezalni čevlji Ocun Ribbit - dark blue

  Seznam želja

 13. -15%
  Plezalni čevlji Scarpa Velocity - black/ottanio

  Seznam želja

 14. -10%
  Otroški plezalni čevlji Ocun Rival - yellow/black

  Seznam želja

 15. -25%
  Plezalni čevlji Black Diamond Method - envy green

  Seznam želja

 16. -27%
  Plezalni čevlji La Sportiva GeckoGym Vegan - olive/neon

  Seznam želja

 17. -27%
  Plezalni čevlji Scarpa Origin - covey/black

  Seznam želja

 18. -21%
  Ženski plezalni čevlji Evolv Kira - teal

  Seznam želja

 19. -21%
  Ženski plezalni čevlji Evolv Elektra - grey/merlot

  Seznam želja

 20. -21%
  Plezalni čevlji Evolv Kronos - black/olive

  Seznam želja

 21. -18%
  Plezalni čevlji Evolv Defy - grey/black

  Seznam želja

 22. -34%
  Plezalni čevlji Ocun Crest QC - orange

  Seznam želja

 23. -33%
  Plezalni čevlji Ocun Strike LU - blue

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

51 Izdelki

Počisti

Plezalni čevlji za začetnike so bili zasnovani tako, da popolnoma izpolnjujejo zahteve tistih, ki nimajo veliko plezalnih izkušenj. Njihova konstrukcija je osredotočena na povečanje učinkovitosti pri plezanju. Uporabljate jih lahko tako za trening na plošči kot tudi med resničnimi skalnimi aktivnostmi. Odlikuje jih vsestranska konstrukcija, ki je v podporo vsem, ki do zdaj niso imeli ničesar opraviti s posebnostmi plezanja po navpičnih stenah.

Plezalni čevlji za začetnike - v čem so drugačni?

Tisti, ki doslej niso imeli ničesar opraviti s plezanjem, se morajo naučiti, kako pravilno postaviti noge pri vzpenjanju na vrh. Mišična moč je vsekakor zelo pomembna, vendar pa imajo pomembno vlogo tudi čevlji in tehnično delo z nogami. Po eni strani morajo biti čevlji oblikovani tako, da so udobni in ne ubijajo užitka v aktivnem gibanju, po drugi strani pa morajo čevlji stopalo navaditi na pravilno postavitev na stopnicah, ga okrepiti in naučiti, kako vedno bolj obremenjevati samo prste plezalca. Če ste šele na začetku svoje plezalne pustolovščine, torej izberite čevlje iz skupine BEGINNER Plezalne čevlje za začetnike odlikuje predvsem nizka asimetričnost. Kaj to pomeni? To pomeni, da stopalo ni umetno upognjeno proti palcu na nogi, kar dejansko močno izboljša učinkovitost stoje na mikrostopnicah, vendar je na začetku zelo boleče. Čevlji z nizko asimetrijo ne povzročajo velikega nelagodja pri plezanju, hkrati pa podpirajo pravilno postavitev stopala. To poveča učinkovitost plezanja tako med treningom na plošči kot tudi med resničnim plezanjem v skali. Poleg tega oblikovalci veliko pozornosti namenjajo oblikovanju zgornjega dela. Ta je dovolj prožen, da se udobno prilega vašemu stopalu, ali pa je izdelan iz pravega usnja, ki se zlahka raztegne in prilega vašemu stopalu. Nazadnje se čevlji za začetnike razlikujejo po konstrukciji pete in stopnji zategovanja. Ker bo potreba po zategovanju pete zagotovo nastopila pozneje, ni potrebe, da bi bil čevelj v tem delu preveč gumijast. Manj gume pomeni več udobja in boljšo zračnost.

Za začetek - trši in vzdržljivejši podplat

Za najboljše delovanje mora biti guma razmeroma mehka in duktilna. Proizvajalci plezalnih čevljev nenehno iščejo najučinkovitejšo mešanico gume za največji oprijem. Pri tem ni diskusije - mehko pomeni manj vzdržljivo, zato se boj tehnologov osredotoča predvsem na izboljšanje življenjske dobe gume. Plezalni čevlji za začetnike imajo gumo s povečano trpežnostjo in večjo trdoto, zato - a) bolj trda guma pomeni bolj tog podplat, vendar prav ta bolje podpira netrenirano stopalo; b) skoraj vsak plezalni amater žal potegne prst čevlja na ploščo, kar s svetlobno hitrostjo odlušči gumo; c) standardne mešanice gume so cenejše in kot vsi vemo, le malo začetnikov želi veliko vlagati v plezalne čevlje.
Malo več gume na sprednji strani in bolj toga različica vam pomagata upočasniti drgnjenje podplata, vendar je učenje pravilnega gibanja noge in vstavljanja v stopnice (brez vlečenja na ploščo ali skalo) ena od prednostnih nalog.

Different strokes for different folks

Trgovina 8a.si ponuja plezalne čevlje za začetnike z različnimi konstrukcijami: čevlji z vezalkami in trakovi Velcro, ki se hitro zapnejo. Prvi povečajo prileganje obsega zgornjega dela, tudi na spodnjem delu stopala, prav pri prstih. To zagotavlja največjo stabilnost obutve. Modeli z zapenjanjem na velcro omogočajo hitro in brezskrbno obuvanje in snemanje čevljev. To je zelo priročno, saj vam omogoča, da hitro obujete japonke in pustite stopala, da se sprostijo po daljšem pohodu.
Naša trgovina ponuja čevlje najbolj priznanih plezalnih proizvajalcev. La Sportiva ali Scarpa pomeni desetletja izkušenj. OCUN pomeni najboljšo kakovost za najboljšo ceno. Evolv? Prihodnost plezanja in mladostna energija, rojena v ZDA. Vsaka od teh blagovnih znamk ponuja modele, namenjene začetnikom, ki so najbolj prilagojeni njihovim potrebam. S plezalnimi čevlji za začetnike priznanih proizvajalcev ste lahko prepričani, da vam bo njihov dizajn nudil popolno podporo, ki jo potrebujete - ne le na enkratni pustolovščini, temveč tudi na celotni poti vašega plezalnega razvoja.