top

Tekaške ure

Tekaške ure so majhne strukture z največjimi zmogljivostmi. Zato lahko treninge izvajate v gorah in v mestu. Tekaške ure pri 8a.si so podpora, ki si jo zaslužite.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Begalne ure vam pomagajo načrtovati treninge.

Športni modeli Suunto in tudi modeli drugih blagovnih znamk ponujajo številne funkcije za organizacijo treninga. Preden se odpravite na pot, boste doma pred računalnikom načrtovali želeno pot. Zahvaljujoč tehnologiji GPS boste vodilni na naslednjih kilometrih po gorski poti ali poti na polju. To pomeni, da se ne boste nikoli izgubili, poleg tega pa boste na poti, ki ustreza posebnostim športne dejavnosti, kar najbolje izkoristili svoje priložnosti. Tekaške ure pa odlično delujejo tudi brez predhodnega načrtovanja poti, zato so izjemno vsestranske. Pri teku, kolesarjenju ali pohodništvu nenehno beležijo vaš položaj, prehojeno razdaljo, nadmorsko višino, na kateri se nahajate, in tempo.

Vse potrebne parametre najdete v urah za tekače.

Nekatere tekaške ure so opremljene s prsnim pasom za merjenje srčnega utripa ali imajo takšno rešitev v ovojnici. Zahvaljujoč temu se bo telesni utrip nenehno odčitaval, zato boste pridobili zelo dragocene informacije. Izvedeli boste, na katerih delih poti ste bili najbolj utrujeni in koliko kalorij ste pokurili. Tako boste lahko bolje pripravili naslednje treninge, da bodo čim bolj učinkoviti. Tekaške ure zaradi svojih večšportnih funkcij beležijo razdaljo, hitrost teka ali kolesarjenja ter višino, na kateri se gibljete. To pomeni, da boste doma izvedeli podrobnosti o svoji poti. Hkrati tekaške ure zagotavljajo dragocene informacije, kot so zračni tlak, možnost padavin, trenutna temperatura in alarm za nevihto. Zaradi tega vas ne bo nič presenetilo in boste pravočasno našli zavetje, preden se vreme poslabša. Tekaške ure s kompasom in tehnologijo GPS bodo poskrbele, da boste vedno sledili pravi smeri in se nikoli ne boste izgubili.

Ure za tek - večšportne funkcije

Ure, kot so Suunto in ure drugih blagovnih znamk, imajo obsežne večšportne funkcije. V primeru finskega proizvajalca vsak njihov model ponuja približno 80 različnih načinov. To pomeni, da boste svojo tekaško uro vzeli tudi na izlet z gorskim kolesom ali pohodniško pot in izkoristili enake funkcije, ki podpirajo vaš trud. Plavanje, kajakaštvo, triatlon in drugo. Tekaške ure ponujajo tudi možnost priprave lastnega načina in organiziranja intervalnega treninga, tako da boste vedno deležni tehnične podpore za svojo dejavnost. Nekatere tekaške ure pripravijo tudi načrt regeneracije na podlagi opravljenega treninga. To pomeni, da naprava za vas naredi nekaj, česar si ne bi želeli po fizičnem naporu. Kot lahko vidite, je tekaška ura izjemno funkcionalna in uporabna zasnova, zato boste dali še več od sebe.

Begalne ure vas povežejo s svetom

Suunto in druge tekaške ure imajo svoje aplikacije. Delujejo v kombinaciji s pametnim telefonom in računalnikom, njihove funkcije pa so raznolike. Organizirali in načrtovali boste pot, ki jo je treba preteči, ter dobili podrobna poročila o treningu. Poleg tega se ura poveže tudi z drugimi aplikacijami, ki ste jih uporabljali do zdaj. Aplikacija Strava in druge opravljajo enake funkcije kot aplikacije za uro. Vendar se proizvajalci zavedajo, da ima vsakdo svoje navade. Zaradi tega se lahko s temi rešitvami povežete s športno skupnostjo in se lotite virtualnih izzivov z vsemi športniki/športnicami. Po končani vadbi vam aplikacije omogočajo, da rezultate delite v priljubljenih družabnih omrežjih. Tekaške ure vam bodo omogočile tudi prejemanje sporočil SMS ter vas obvestile o prihajajočem telefonskem klicu. To bo med tekom zelo praktično.

Zanesljivost in vzdržljivost tekaških ur

Ker se tekaška ura uporablja na terenu, mora biti dovolj vzdržljiva. Proizvajalci v ta namen uporabljajo zelo trpežne kovine in plastiko, zato bodo zdržale najtežje pogoje. Za drsno uro za tekača je značilna omejena dovzetnost za praske, ki bo delovala tudi v naslednjih sezonah. Vodoodpornost teh struktur je uporabna tudi pri dežju in plavanju v bazenu ali jezeru. Za tekaške ure so značilne tudi prostorne baterije, ki popolnoma zadostujejo za učinkovito dokončanje treninga.