top

Čelade za smučanje in turno smučanje

Smučarske in turnosmučarske čelade so eden od bistvenih delov opreme vsakega smučarja. Smučarske čelade za urejene proge zagotavljajo visoko raven zaščite pri hitrih spustih in odlično toplotno zaščito pred mrazom. Smučarska čelada za turno smučanje pa mora zagotavljati tudi varnost pri vzponu ali pri plezanju po strmem gorskem terenu.
View as Grid List

27 Izdelki

 1. -37%
  Smučarska čelada Smith Scout - matte carnelian

  Seznam želja

 2. -36%
  Smučarska čelada Smith Maze MIPS - matte sangria

  Seznam želja

 3. -29%
  Smučarska čelada POC Fornix - uranium black matt

  Seznam želja

 4. -45%
  Smučarska čelada POC Fornix - hydrogen white matt

  Seznam želja

 5. -34%
  Smučarska čelada POC Obex BC MIPS - purple matt

  Seznam želja

 6. -35%
  Smučarska čelada Marker Squad - coral

  Seznam želja

 7. -34%
  Smučarska čelada Marker Ampire 2 MIPS - white

  Seznam želja

 8. -35%
  Smučarska čelada Marker Squad - white

  Seznam želja

 9. -29%
  Čelada za turno smučanje Salewa Vert Helmet - white

  Seznam želja

 10. -25%
  Smučarska čelada Marker Ampire 2 MIPS - grey/green

  Seznam želja

 11. -28%
  Smučarska čelada Marker Phoenix2 MIPS - white

  Seznam želja

 12. -20%
  Smučarska čelada Marker Phoenix2 MIPS - black

  Seznam želja

 13. -16%
  Čelada za turno smučanje Camp Speed Comp - black

  Seznam želja

 14. -16%
  Čelada za turno smučanje Camp Speed Comp - blue

  Seznam želja

 15. -34%
  Smučarska čelada Oakley MOD3 - white

  Seznam želja

 16. -25%
  Plezalna čelada Grivel Duetto Helmet - blue

  Seznam želja

 17. -25%
  Plezalna čelada Grivel Duetto - grey

  Seznam želja

 18. -40%
  Čelada za smučanje Smith Mission - matte black

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

27 Izdelki

Počisti

Smučarske čelade - nepogrešljiv del opreme

Dandanes se vsak smučarski navdušenec dobro zaveda, da je smučarska čelada nujen pripomoček V preteklosti, ko smučanje še ni bilo tako priljubljeno kot danes, je zadostovala debela kapa. Smučarske čelade so uporabljali le alpinisti, ki so se gibali po zahtevnih gorskih terenih zunaj označenih poti. Z naraščajočo priljubljenostjo alpskega smučanja pa se je močno povečalo tudi število ljudi na smučiščih. Poleg tega je napredek pri oblikovanju opreme omogočil, da je mogoče na smučeh doseči veliko večje hitrosti. Zaradi vseh teh dejavnikov so smučarske čelade postale nujne za čim večjo varnost v primeru padca ali trka. Zaščita glave je najpomembnejša, vendar ne edina funkcija smučarske čelade za spust. Modeli vrhunskih blagovnih znamk zagotavljajo tudi učinkovito izolacijo pred mrazom. Čelade z vizirjem lahko uspešno nadomestijo tudi smučarska očala.

Kako izbrati smučarsko čelado?

Smučarske čelade so na voljo v različnih oblikah, zato je treba upoštevati, na kakšnih smučeh boste smučali in v kakšnem vremenu boste čelado uporabljali. Prva in najpomembnejša lastnost vsake smučarske čelade je njena velikost. Pravilno prileganje glavi je predpogoj za njeno pravilno delovanje. Zato morate pred nakupom čelade izmeriti obseg glave. Najpogosteje so smučarske čelade izdelane v več velikostih, zato izbira prave ne bi smela predstavljati težav. Za najmlajše smučarske navdušence ponujamo deške smučarske čelade To so ustrezno manjši modeli, ki so običajno izdelani tudi v posebnih barvnih različicah.

Drugo, ugotoviti morate, ali iščete čelado za smučanje po hribu ali za turno smučanje Za prve je značilna bolj zaprta oblika. Njihovi osnovni funkciji sta zaščita in zagotavljanje toplotne izolacije. Čelade za turno smučanje so navadno bolj lahke in omogočajo boljše prezračevanje. Navsezadnje jih ne boste uporabljali le pri spustu, temveč tudi na vzponih. Odstranjevanje odvečnega vročega zraka bo torej prednostna naloga. Poleg tega morajo turistične smučarske čelade izpolnjevati dodatne standarde, ki veljajo za gorske čelade.

Tretjič, priporočamo vam, da preverite, kakšne dodatne funkcije imajo zadevne smučarske čelade. Če boste smučali le v sončnem vremenu, boste morda želeli izvedeti, ali ima izbrani model snemljive ušesne blazinice ali odprte zračnike. Na soncu bodo te lastnosti zlata vredne. Zelo pomembna funkcija je tudi možnost izvleka podloge, da jo lahko osvežite. Pri večini smučarskih čelad priznanih blagovnih znamk je ta rešitev standardna.

Četrtič, pomembno je preveriti, ali se smučarska čelada dobro prilega očalom. Če je celoten komplet - čelada in očala - iste blagovne znamke, ne bi smelo biti težav pri prilagajanju. Če pa kombinirate modele dveh blagovnih znamk, lahko preverite, ali ni prostor med čelado in zgornjim robom očal prevelik, ko si jih nadenete, in s tem izpostavite sinuse. Druga pogosta težava je izbira prevelikih očal, ki jih lahko potisnete čez rob čelade na nos. Smučarske čelade in smučarska očala morajo pri nameščanju zagotavljati popolno udobje. Navsezadnje boste v njih na smučiščih preživeli ves dan in vsako, še tako majhno neskladje se bo pomnožilo v več urah smučanja.

Kakšna je zgradba turnosmučarskih čelad?

Sodobne turnosmučarske čelade se ponašajo z izjemno lahkoto, ki jo dosežemo z uporabo ustreznih materialov. Debele plasti, ki absorbirajo udarce, so običajno izdelane iz penastega polistirena, zunanja lupina pa je iz polikarbonata. Ta dva elementa skupaj zagotavljata fantastičen videz in ohranjata izjemno nizko skupno težo. Zagotavljata tudi izjemno visoko raven zaščite. To pa zato, ker turno smučarske čelade izpolnjujejo stroge standarde, določene za plezalne in smučarske čelade. To pomeni, da vašo glavo pred padajočimi skalami na vzponu ščitijo prav tako učinkovito kot pred padci na spustu. Turnosmučarska čelada je nepogrešljiv pripomoček za vsakega smučarja, ki želi z lastnimi močmi osvajati vrhove.

Smučarske čelade - funkcionalnost

Smučarske čelade, ki jih ponujamo v naši trgovini, se lahko razlikujejo v številnih podrobnostih. Prezračevalne odprtine, uporabljene v čeladah, zagotavljajo učinkovito izmenjavo zraka na vzponih in med spusti pri nekoliko višjih temperaturah. Številni modeli ponujajo možnost, da jih pokrijete in tako izolirate glavo v hladnem vremenu. Izbrane čelade vključujejo tudi snemljive tople ščitnike za ušesa. Tako lahko svojo turno smučarsko čelado popolnoma prilagodite vremenskim razmeram. Vsak model ponuja možnost nastavitve obsega, s čimer se smučarska čelada optimalno prilega glavi, tako da na spustu ohranja optimalno stabilnost. Optimalno oblikovan sprednji rob čelade omogoča enostavno namestitev smučarskih očal Vsi modeli blagovnih znamk, kot so CAMP, Dynafit in Grivel, se ponašajo z nizko težo in vrhunskimi materiali. Vse to zagotavlja maksimalno zaščito, ne glede na to, ali iščete turnosmučarsko čelado za tekmovanja ali za pohodništvo.