top

Palice za tek

Tekaške palice za gorske poti in še več! Ultralahke karbonske strukture vam omogočajo hitrejše napredovanje. Tekaške palice lahko kompaktno zložite, ko jih ne uporabljate.
View as Grid List

19 Izdelki

 1. -25%
  Palice za tek SCOTT SCO Trail - silver

  Seznam želja

 2. -29%
  Aluminijeve palice Gabel FR-5 FL Lite XTS - black

  Seznam želja

 3. -29%
  Pohodniške palice Gabel FR-5 FL Lite XTL - black

  Seznam želja

 4. -14%
  Tekaške palice Rockland Distance

  Seznam želja

 5. -31%
  Tekaške palice Rockland Booster
  Tekaške palice Rockland Booster
  72,49 € 104,99 €

  Seznam želja

 6. -20%
  Palice za tek Black Diamond Distance Z Poles - pewter

  Seznam želja

 7. -24%
  Palice za tek Black Diamond Distance FLZ Poles - pewter

  Seznam želja

 8. -30%
  Pohodniške palice Komperdell .FXP Trail

  Seznam želja

 9. -20%
  Tekaške palice Dynafit Vertical Pro Pole - black/cactus

  Seznam želja

 10. -25%
  Aluminijeve palice Gabel XTR Alu EF

  Seznam želja

 11. -13%
  Tekaške palice Gabel XTR Carbon EF

  Seznam želja

 12. -14%
  Aluminijeve palice Grivel Trail Vario

  Seznam želja

 13. -22%
  Pohodniške palice Grivel Trail Three

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

19 Izdelki

Počisti

Tekanje s palicami v gorah in še več

Prednosti palic že dolgo cenijo ljubitelji dolgih pohodov. Ultralahki modeli so kot nalašč tudi za gorske teke, kar dokazuje vedno večje število njihovih uporabnikov. Tekaške palice so posebna podpora pri premagovanju strmih pobočij. Zaradi dodatnega dela rok se premikamo še hitreje in učinkoviteje. Na hitrejših odsekih lahko palice preprosto pritrdimo na pas ali tekaški nahrbtnik. Tekaške palice z veseljem uporabljamo med ultra gorskimi teki, kjer so neprecenljiva podpora na odsekih, ki zahtevajo odlično telesno pripravljenost tekača.

Kaj je značilno za tekaške palice?

Proizvajalci tekaške opreme in oblačil se osredotočajo na zmanjšanje teže posameznih dodatkov. Enako velja za tekaške palice. Zmanjšanje njihove teže ne pomeni le lažje prtljage, temveč tudi manjšo utrujenost rok, zlasti na daljših poteh. Zato so tekaške palice pogosto izdelane iz ultra lahkih materialov, kot so ogljikova vlakna, ki zagotavljajo visoko togost in trdnost, hkrati pa ohranjajo minimalno težo. V številnih konstrukcijah je uporabljen tudi visokokakovostni aluminij, za katerega je značilna visoka vzdržljivost. Skoraj vse palice za gorski tek imajo sistem zlaganja, ki zagotavlja zelo kompaktno velikost, ko so zložene. Zaradi tega jih je mogoče preprosto pritrditi na tekaške telovnike ali celo na pas. Zlaganje in razlaganje palic je zelo intuitivno. Zato bomo opisali le nekaj korakov pri njihovi pripravi za uporabo, da boste vedno pripravljeni na naslednje ovire.

Beganje s palicami ob 8h.pl

Modeli, ki jih ponujamo, so kot nalašč za gorsko okolje. Optimalno združujejo več lastnosti - vzdržljivost, majhno težo in kompaktno velikost. Tekaške palice Black Diamond zagotovo izstopajo med razpoložljivimi modeli. Prefinjene konstrukcije ameriškega proizvajalca so za številne profesionalne tekače osnovna oprema pri teku po stezi.