top

Oprema za ferate

Via Ferrata je priljubljena različica gorskega plezanja, ki vključuje premagovanje poti, predhodno zavarovanih z jeklenimi vrvmi. Ta oblika plezanja zahteva ne le praktično pripravo, temveč tudi ustrezno opremo.
View as Grid List

234 Izdelki

 1. -35%
  Komplet za ferate Climbing Technology VF Kit Junior Dyno

  Seznam želja

 2. -23%
  Pristopni čevlji Zamberlan Salathe RR - blue

  Seznam želja

 3. -23%
  Pristopni čevlji Zamberlan Salathe RR - yellow

  Seznam želja

 4. -23%
  Čevlji za ferate Zamberlan Salathe RR - taupe

  Seznam želja

 5. -10%
  Pristopni čevlji Garmont Dragontail - moss green/grey

  Seznam želja

 6. -10%
  Plezalni pas Climbing Technology Ascent - black/gray

  Seznam želja

 7. -10%
  Plezalni pas Climbing Technology Ascent - blue/silver

  Seznam želja

 8. -15%
  Pristopni čevlji Montura Yaru GTX - tobacco/powder blue

  Seznam želja

 9. -14%
  Pristopni čevlji Dynafit Transalper - magnet/black out

  Seznam želja

 10. -22%
  Pristopni čevlji Scarpa Mescalito - ocean/gray

  Seznam želja

 11. -22%
  Ženski pristopni čevlji Scarpa Mescalito - conifer/gray

  Seznam želja

 12. -24%
  Pristopni čevlji Scarpa Crux GTX - petrol/mustard

  Seznam želja

 13. -36%
  Plezalni pas Ocun Neon 3 - pink
  Plezalni pas Ocun Neon 3 - pink
  52,49 € 81,99 €

  Seznam želja

 14. -10%
  Ženski plezalni pas Ocun Neon 3 - pink

  Seznam želja

 15. -20%
  Ženski pristopni čevlji AKU Rock DFS GTX - jade

  Seznam želja

 16. -25%
  Pristopni čevlji AKU Rock DFS - green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

234 Izdelki

Počisti

Via ferrata oprema za vsakogar

Poteze via ferrata so zelo poseben način premikanja po gorah. Posebne poti so ustrezno zavarovane z dobro pritrjenimi jeklenimi vrvmi. Z uporabo posebne opreme se lahko z njimi v primeru padca privežete. V ponudbi gorske trgovine 8a.si je vsa oprema, ki jo potrebujete za to vrsto športa. Ponujamo vam profesionalne plezalne vrvi, pasove, plezalne karabine in rokavice. Čelada je izjemno pomemben element pri izvajanju katere koli plezalne dejavnosti. Plezalna čelada lahko vašo glavo zaščiti pred poškodbami in poskrbi za vašo varnost med plezanjem. V naši spletni trgovini so na voljo popolni kompleti za plezanje Via Ferrata. Vse elemente, ki so na voljo v naši trgovini, ponujamo posamično in v praktičnih kompletih. Oprema Via ferrata vodilnih svetovnih proizvajalcev, kot so Climbing Technology, Black Diamond, Ocun in Salewa, je zagotovilo za vašo varnost.

Pokus plezanja - via ferrata

Čeprav prečenje poti via ferrata ne velja za pravo plezanje, mnogim ljudem omogoča, da izkusijo vznemirjenje zaradi velike izpostavljenosti in prečenje poti, ki bi jim bile brez ustreznega varovanja nedostopne. Varno gibanje po poti via ferrata vključuje sledenje jeklenim vrvem. Nanjo s svoje vrvice pripnete dve karabinki, ki vas v primeru spotikanja ali druge nesreče zaustavita pred padcem. Na mestih, kjer so vrvi pritrjene na skalo, je treba karabinke pripeti po eno, tako da vas ena roka vrvi ves čas ščiti pred padcem. Na poteh via ferrata so pogosto nameščeni umetni pripomočki v obliki držal, stopnic ali jeklenih lestev. Namen vsega tega je, da je precejšnje število poti dostopnih tudi ljudem brez plezalnih sposobnosti.

Via ferrata - komplet nujne opreme

Na celo najlažjih via feratah je treba imeti le še vrvico, pas in plezalno čelado Vrvi vam omogočajo uporabo jeklenih vrvi in vas ščitijo pred najhujšimi posledicami padca. Posebni absorberji energije, ki se uporabljajo v njih, bodo absorbirali večino sile padca in zaustavili vaš let na nekoliko daljši razdalji. Varnostni pas vam omogoča, da varno pritrdite vrvico. Plezalna čelada, čeprav je pogosto podcenjena, je pogosto bistvena sestavina. Pri gibanju po via feratah se namreč pogosto zgodi, da kamni in skale padajo sami od sebe ali pa jih premaknejo osebe, ki so višje. V takšnih primerih je plezalna čelada nujna, da se izognete resnim poškodbam. Izjemno pogosto se takšnemu kompletu prilega par rokavic za via ferrate. Usnjeni modeli zagotavljajo visoko vzdržljivost in so odlični za zaščito rok pred odrgninami. Na zahtevnejših via feratah ali v nenavadnih razmerah je pogosto treba uporabiti dodatno varovanje, ki že zahteva ustrezno usposabljanje in izkušnje. Če iščete čelado, vrvico, pasove ali želite kupiti komplet za via ferrate iz nič - trgovina 8a.si ponuja popolno ponudbo vse potrebne opreme.