top

Nogavice za turno smučanje

Nogavice za turno smučanje morajo zaradi specifičnosti vaše dejavnosti delovati z dveh vidikov: izolativnosti in zračnosti. Pri 8a.si so vam na voljo proizvajalci, kot so Bridgedale, Icebreaker ali X-Bionic.
View as Grid List

34 Izdelki

  1. -9%
    Moške nogavice Icebreaker Snow Liner OTC - black

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

34 Izdelki

Počisti

Ski touring nogavice - termoaktivne Merino

Termoregulacijske lastnosti volne Merino so odlična podpora za ljubitelje turnega smučanja. Ta naravni material se uporablja zato, ker ščiti tako pred ohlajanjem kot pregrevanjem. Med naporom se bo to nedvomno izkazalo za koristno, zato so kot nogavice za turno smučanje le z volno Merino. Pri vzponu z večjim naporom njena vlakna odvajajo odvečno vlago, kar bo omejilo pregrevanje stopal. Pri dinamičnem spuščanju navzdol pa izolirajo, zato se boste izognili ohlajanju. To vam bo omogočilo ohraniti uravnoteženo toplotno stanje okoli kože, kar bo pozitivno vplivalo na učinkovitost vašega napora. Velja dodati, da zaradi merino volne smučarske turne nogavice ohranijo del svojega izolacijskega namena, tudi ko so mokre. Ni treba posebej poudarjati, da se bo v zimskem okolju takšna podpora izkazala za nenadomestljivo.

Nogavice za turno smučanje - trpežna sintetika

Med smučarsko turo se noga v čevlju premika, zato se nogavica drgne ob vložek in notranjo stran zgornjega dela. Pri klasičnih modelih lahko to povzroči njihovo obrabo, zato proizvajalci nogavic za turno smučanje uporabljajo ustrezno podporo. Zahvaljujoč temu boste v sestavi materiala svojega modela našli primes tkanin iz skupine poliamidov. To pomeni, da bodo vaše turnosmučarske nogavice dovolj trpežne, da bodo kos zahtevnim smučarskim aktivnostim izven smučišča, zato bodo ohranile svojo funkcionalnost tudi v naslednjih sezonah. Proizvajalci, kot so Icebreaker, Bridgedale ali X-Bionic, na občutljiva mesta turnosmučarskih nogavic dodatno namestijo posebne plošče. Tudi te so izdelane iz najlona, vendar je njihova struktura veliko bolj odporna na trenje.

Ski touring nogavice - maksimalno udobje

Tako kot pri vsaki drugi dejavnosti je treba tudi pri turnem smučanju uporabljati ustrezno podporo za stopala. Bistvo je, da nogavice za turno smučanje ne smejo omejevati svobode gibanja v gležnju, saj je ta potrebna za vadbo smučarske strasti. Zato so pri modelih, ki jih najdete pri 8a.si, uporabljene posebne oblikovne rešitve, ki pomagajo ohranjati celoten obseg gibanja stopala. V primeru turnih nogavic je to zato, ker se pogosto prilegajo ločeno na desno in levo stopalo. Zaradi takšnega anatomskega kroja vas material ne bo omejeval na kakšnem mestu. Poleg tega proizvajalci dodajajo elastanska vlakna, katerih raztegljivost je med turnim smučanjem zelo uporabna. To pomeni, da vas bodo nogavice za turno smučanje, ki ste jih izbrali na 8a.si, podpirale na vsakem koraku Znamke, kot so Icebreaker, Bridgedale ali X-Bionic, na mestih, kjer lahko čevelj draži kožo, namestijo posebne plošče. Njihova naloga je zaščititi stopalo pred tem neprijetnim pojavom, kar se odraža v največjem udobju.

Ski touring nogavice - svežina za dlje časa

Uporaba merino volne v vaših modelih vam omogoča, da pridobite njene antibakterijske lastnosti. To pomeni, da boste dolgo časa ohranili svežino okoli stopala, kar se bo zagotovo izkazalo za koristno med turnim smučanjem. Ne le, da poveča udobje lastnika turnih nogavic, temveč vam tudi omogoča, da v gore vzamete manjšo količino bolj funkcionalnih oblačil.