top

Tekaška obutev in oblačila

Tekaška oblačila niso le udobna majica in funkcionalne hlače. Za treninge pri nižjih temperaturah je vredno izbrati tudi termoaktivno spodnje perilo, toplo majico ali membransko jakno.
View as Grid List

1794 Izdelki

 1. -10%
  Tekaške hlače On Running Running Pants - black

  Seznam želja

 2. -15%
  Tekaške nogavice Stance Run Wool Tab St - black

  Seznam želja

 3. -15%
  Tekaške nogavice Stance Run Light Crew ST - black

  Seznam želja

 4. -5%
  Trail tekaški čevlji Hoka Zinal 2 - black/ceramic

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

1794 Izdelki

Počisti

Funkcionalna tekaška oblačila

Sprinterji, pravi ljubitelji maratonov ali teka, se dobro zavedajo, da udobni tekaški copati niso dovolj za učinkovito premagovanje poti. Da bi se trud, vložen v dejavnost, prelil v boljši rezultat, se morajo tudi začetniki odločiti, da običajna, vsakdanja oblačila zamenjajo s posebnimi tekaškimi oblačili Razlika bo vidna takoj. Oblačila, pripravljena posebej za nošenje med aktivnim časom, so izdelana iz povsem drugačnih materialov. Dodatno prednost predstavljajo tudi sodobne tehnološke rešitve. V soočenju z lastnostmi mestnih oblačil tekaška oblačila zmagujejo v vseh pogledih.

Obutev za tek oblačila za tek = večja učinkovitost treninga

Če želite, da vaš trud prinese največ koristi, morate svoje vadbene koncepte dopolniti s tekaškimi oblačili, da se boste bolje počutili. Takoj vam pride na misel naložba v udobne čevlje. Seveda so tekaški copati bistveni element športne obleke. Vendar so tehnična majica, funkcionalne hlače in udobna majica ali membranska jakna enako pomembni. Lastnosti vsakega dela takšne obleke skupaj se bodo odrazile v znatnem izboljšanju učinkovitosti treninga. Čevlji povečajo udobje pri vsakem koraku in pomagajo zmanjšati tveganje za poškodbe. Na neravnem terenu in v težkih terenskih razmerah se bodo izkazali kot izjemno pomembna podpora. Oblačila za tek bodo to podporo dopolnila, saj bodo povečala občutek svobode med treningom in odpravila morebitno tveganje nelagodja.

Obutev za tek kot osnovni element tekaških oblačil

Kot je bilo omenjeno zgoraj, tekaški copati morajo biti del športne opreme vsakega tekača. Posebna zasnova ne vpliva le na vaše udobje, temveč tudi na varnost pri premagovanju poti. Podplat z ustrezno izdelanim tekalnim trakom bo kos izzivom zahtevnejšega terena. Oblazinjena pena pa bo izboljšala mehkobo korakov na trdi površini. Proizvajalci imajo različne zamisli za prilagajanje modela stopalu. V svojih čevljih uporabljajo elastične trakove, velcro ali klasične vezalke. Od vas je odvisno, kateri način boste uporabili. Če zaradi oblačnega vremena ne boste opustili treninga, izberite različico čevljev z membrano. Ta bo poskrbela, da vlaga ne bo prodirala skozi material, hkrati pa ne bo negativno vplivala na parametre zračnosti. V naši ponudbi boste našli visokokakovostne ženske in moške tekaške copate vrhunskih blagovnih znamk. Med njimi so Dynafit, Inov-8, La Sportiva, On Running, Salomon in številni drugi proizvajalci.

Katera oblačila za tek?

Odgovor na vprašanje o najboljših oblačilih za tek nikakor ni preprost. Pri tem so pomembni številni dejavniki. Med množico različnih predlogov se je zlahka izgubiti. Ponudba proizvajalcev je široka in svoboda izbire je nesporna prednost. Vendar pa je zaradi tega lahko težko sprejeti konkretno odločitev. Odvisno od intenzivnosti treninga, stopnje napredka, pogostosti, pogojev in želja uporabnika se zahteve po specializiranih oblačilih spreminjajo. Vsekakor je pri izbiri vredno biti pozoren na sposobnost tkanine, da zagotavlja zračnost. Oblačila za tek, ki učinkovito odvajajo vlago in omogočajo prosto kroženje zraka, bodo odlična izbira tako za profesionalce kot za začetnike. Te lastnosti postajajo standard, vendar jih številni vrhunski proizvajalci, kot so Dynafit, La Sportiva ali Salomon, dopolnjujejo z dodatnimi tehničnimi rešitvami. Uporabljajo na primer srebrove ione za podaljšanje svežine oblačil ali elastična vlakna za povečanje udobja pri nošenju.

Oblačila za tek v različnih stilih

Ne le zaradi tehničnih parametrov se morajo aktivni tekači odločiti za oblačila, zasnovana posebej zanje. Oblačila za tek, ki jih ponuja trgovina 8a.si, so izdelana iz materialov, ki podpirajo pravilno delovanje telesa in zagotavljajo udobje med nošenjem. Ne boste se počutili nelagodno, saj kroji prispevajo k večji svobodi gibanja. Oblikovalci pogosto ne uporabljajo šivov oziroma poskrbijo, da so ti ploski. Tudi zelo prilegajoče se majice ali gamaše ne stiskajo in ne dražijo kože. Zaradi tega tudi posamezni elementi tekaške obleke bolje sodelujejo med seboj. Majice s premišljeno obliko se ne zvijajo pod jaknami ali jopicami.