top

Pohodniške palice

Treking palice so nepogrešljiv pripomoček, ki olajša vsak pohod. Zmanjšajo pritisk na hrbtenico in izboljšajo varnost, saj vam nudijo oporo in boljšo stabilnost na zahtevnih odsekih. Ponujamo širok izbor pohodniških palic vrhunskih gorskih blagovnih znamk.
View as Grid List

203 Izdelki

 1. -27%
  Pohodniške palice Gabel Fusion Wired

  Seznam želja

 2. -31%
  Pohodniške palice Gabel Mont Blanc Lite - red

  Seznam želja

 3. -31%
  Aluminijeve palice Gabel Mont Blanc Lite - black

  Seznam želja

 4. -10%
  Pohodniške palice Climbing Technology Alta Via

  Seznam želja

 5. -18%
  Pohodniške palice Black Diamond Trail Pro - aegean

  Seznam želja

 6. -22%
  Pohodniške palice Black Diamond Trail - picante

  Seznam želja

 7. -15%
  Karbonske palice Black Diamond Alpine Carbon Cork - rhone

  Seznam želja

 8. -9%
  Pohodniške palice Gabel Fusion Cork-Tech

  Seznam želja

 9. -11%
  Smučarska palica Black Diamond Whippet Pole

  Seznam želja

 10. -22%
  Pohodniške palice Grivel Trail Three

  Seznam želja

 11. -14%
  Aluminijeve palice Grivel Trail Vario

  Seznam želja

 12. -22%
  Karbonske palice Rockland Rapid Carbo

  Seznam želja

 13. -15%
  Aluminijeve palice Rockland Rapid Alu

  Seznam želja

 14. -22%
  Pohodniške palice Black Diamond Trail - granite

  Seznam želja

 15. -13%
  Tekaške palice Gabel XTR Carbon EF

  Seznam želja

 16. -29%
  Aluminijeve palice Gabel Mont Blanc 4.0 - green

  Seznam želja

 17. -15%
  Palice za turno smučanje Gabel Vertigo F.L. - green

  Seznam želja

 18. -25%
  Aluminijeve palice Gabel XTR Alu EF

  Seznam želja

 19. -23%
  Pohodniške palice Gabel Cilaos - ardesia

  Seznam želja

 20. -24%
  Pohodniške palice Fizan Aria Alu - carbon

  Seznam želja

 21. -20%
  Tekaške palice Dynafit Vertical Pro Pole - black/cactus

  Seznam želja

 22. -30%
  Pohodniške palice Komperdell .FXP Trail

  Seznam želja

 23. -24%
  Karbonske palice Komperdell Carbon C3 Pro

  Seznam želja

 24. -24%
  Karbonske palice Komperdell Carbon C3 Pro Compact

  Seznam želja

 25. -24%
  Aluminijeve palice Komperdell Highlander Cork

  Seznam želja

 26. -25%
  Aluminijeve palice Komperdell Thermo Ascent Ti 3

  Seznam želja

 27. -13%
  Palice za turno smučanje Grivel Ski Tour Vario

  Seznam želja

 28. -14%
  Aluminijeve palice Leki Sherpa Lite

  Seznam želja

 29. -20%
  Aluminijeve palice Leki Legacy FX TA - black

  Seznam želja

 30. -15%
  Pohodniške palice Leki Makalu Lite - black/orange

  Seznam želja

 31. -14%
  Aluminijeve palice Leki Lhasa - grey

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

203 Izdelki

Počisti

Treking palice - kot nalašč za ljubitelje dolgih pohodov

Do nedavnega so bile treking palice na pohodniških poteh in v gorah zelo redek pojav. Pogosteje se je za oporo uporabljala naključna palica ali improvizirana pohodniška palica. Danes značilen pogled na pohodnika, ki je obremenjen s težkim nahrbtnikom in se podpira s pohodniškimi palicami, ne preseneča več nikogar. Hiter porast priljubljenosti tega pripomočka je posledica njegovih številnih prednosti. Prvič, pohodniške palice zagotavljajo večjo stabilnost, ko hodite z velikim pohodniškim nahrbtnikom Možnost opore, če se spotaknete, ali dodatne zaščite na težjih delih poti vam omogoča varnejše premagovanje teh razdalj. Poleg tega uporaba palic pomaga zmanjšati obremenitev kolen Del pritiska se namreč prenese na ramena. To je še posebej očitno pri spustih, kjer je sila na noge zelo velika in vsaka metoda, ki jo lahko nekoliko zmanjša, zagotavlja veliko udobja.

Sodobne pohodniške palice

Treking palice, ki so danes na voljo na trgu, so na voljo v najrazličnejših oblikah Vsaka od majhnih komponent bo med hojo po gorskih poteh pomenila razliko. Uporabljeni materiali, vrsta ročajev in zaklepanja vplivajo tako na udobje pri uporabi kot tudi na togost in vzdržljivost palic. V naši trgovini si prizadevamo zagotoviti čim večjo raznolikost izdelkov, da bi izpolnili zahteve vseh uporabnikov. Za pohodnike začetnike ponujamo širok izbor osnovnih modelov, ki so kot nalašč za pohode in krajše pohodniške odprave. Za profesionalce smo pripravili vrhunske pohodniške palice najbolj priznanih outdoor blagovnih znamk, ki so kot nalašč za najbolj ekstremne odprave. V trgovini so na voljo tudi ultra lahke tekaške palice, s katerimi lahko hitro premagate gorske poti.

Materiali, ki se uporabljajo v pohodniških palicah

V večini primerov so treking palice izdelane iz aluminija. To je zato, ker ima ta material optimalne lastnosti. Njegova razmeroma majhna teža pomeni, da palice ne bodo težke v rokah in da pri prevozu ne bodo preobremenile vašega nahrbtnika. Poleg tega se kakovosten aluminij, ki ga uporabljajo vodilne blagovne znamke na prostem, ponaša z visoko vzdržljivostjo. Zaradi tega je zelo primeren za premagovanje večkilometrskih poti. Najlažje pohodne palice so izdelane iz ogljikovih vlaken Ta sodobni material je izjemno lahek in ima želeno togost. Karbonske pohodne palice so običajno vrhunski modeli v zbirkah posameznih proizvajalcev. Ta material se pogosto uporablja tudi pri tekaških palicah, kjer je pomemben vsak gram.

Nastavljive pohodniške palice za gorske pohode - vrste zaklepanja

Velika večina pohodniških palic je nastavljiva po višini Tako lahko prilagodite njihovo dolžino glede na teren, po katerem se gibljete. Na strmih vzponih jih lahko hitro skrajšate. Na daljših spustih se z nekoliko daljšimi pohodniškimi palicami lažje podprete. Prav tako je mogoče nastaviti različne višine, ko premagujete pobočje. Na trgu obstajata dve glavni rešitvi, ko gre za zaklepanje ustrezne nastavitve dolžine palic - zunanji sistemi in zviti notranji sistemi. Police z zunanjim sistemom zaklepanja so običajno opremljene z enostavno uporabno ročico, ki ob zaklepanju trdno drži segmente palic. Najbolj znan tovrstni sistem je FlickLock podjetja Black Diamond. Treking palice s tem sistemom so hvaljene zaradi visoke zanesljivosti v vseh vremenskih razmerah. Poleg tega omogoča preprosto upravljanje tudi z rokavicami. Sistemi notranjega zaklepanja so na prvi pogled nevidni. To je zato, ker je celoten sistem nameščen v notranjosti palice. Poseben raztezni vijak se zaklene, ko sta oba segmenta pravilno zategnjena. Ena takšnih rešitev je sistem zaklepanja Flexy, ki ga je razvila blagovna znamka Fizan.

Zložljive pohodne palice fiksne dolžine

Najlažji modeli pohodniških palic so izdelani v več specifičnih višinah. Z odstranitvijo sistemov za prilagajanje dolžine je bila dosežena zelo visoka togost in minimalna teža celotne konstrukcije. Tako so običajno izdelane tudi palice za gorski tek. Čeprav takih pohodnih palic ni mogoče nastavljati po višini, jih je še vedno mogoče zložiti za prevoz. Možnost, da jih zložite v 3 ali 4 kratke segmente, pomeni, da jih zlahka pritrdite na manjši tekaški nahrbtnik ali jih celo namestite v večji model za pohodništvo. Posamezni segmenti so med seboj povezani z vrvjo, tako kot pri lavinskih sondah ali šotorskih ogrodjih. Najbolj znan tovrstni zložljivi sistem je Z-Pole ameriškega proizvajalca Black Diamond.

Važni so tudi manjši elementi

Pri izbiri ustreznega modela boste morda želeli razmisliti o tem, s kakšnimi ročaji so opremljene pohodne palice Ti so v veliki meri odgovorni za udobje pri uporabi in omogočajo, da brez mehurjev prehodite več deset kilometrov. Ustrezno profilirani ročaji so izdelani iz plute, gume ali posebne plastike, ki zagotavljajo dober oprijem in varen oprijem v vsakem trenutku. Zelo pomembna je tudi vrsta konic, s katerimi so opremljene pohodne palice. Odvisno od modela omogočajo uporabo diskov v palicah. Majhni so primerni za toplejši del leta, vendar boste za kopanje snega potrebovali možnost namestitve diskov z večjim premerom. Material, iz katerega so konice izdelane, bo prav tako vplival na njihovo vzdržljivost. Osnovni modeli imajo jeklene konice. Bolj napredne pohodne palice imajo izjemno trpežno viličasto konico.

Treking palice številnih priznanih blagovnih znamk na enem mestu - samo na 8a.si

Naša trgovina ponuja širok izbor treking palic vrhunskih proizvajalcev. Znamke, kot so Black Diamond, Masters, Fizan, Fjord Nansen, Robens, Kohla, Grivel in Gabel so dobro znani vsem ljubiteljem gorskega pohodništva in tudi širše. Proizvajalci, ki so specializirani za izdelavo gorske in pohodniške opreme, zagotavljajo visoko kakovost izdelave in zanesljivost na poti. Vendar pa pohodniške palice niso dovolj. Ponudbo odlično dopolnjujejo vsi pripomočki, potrebni za palice, kot so zimski in poletni diski, gumijaste konice ali rezervne glave z vilicami. Vse to lahko najdete v gorski trgovini 8a.si.