top

Jakne za turno smučanje

Turnosmučarske jakne so napredne konstrukcije, zasnovane za podporo med turnim smučanjem. Zaradi tega ekstremne razmere ne bodo tako nadležne, vi pa boste z izbiro popolnoma zadovoljni.
View as Grid List

338 Izdelki

na stran
View as Grid List

338 Izdelki

Počisti

Ski touring jakne - za zahtevne stranke

Smučanje zunaj strmine, torej turno smučanje, zahteva uporabo sodobnih tehničnih rešitev. To je potrebno, ker se ta ekstremna oblika športa izvaja v težkih razmerah, kjer smo prepuščeni sami sebi. Zato se bodo turnosmučarske jakne izkazale za nepogrešljive, ko se boste želeli popolnoma posvetiti izvajanju svoje zimske strasti. Proizvajalci, kot so Dynafit, Salomon, La Sportiva, Salewa ali Arcteryx, v svojih konstrukcijah vedno uporabljajo najnaprednejše rešitve. To vam bo omogočilo, da se boste v zimskem okolju počutili varneje in kar najbolje izkoristili svoje moči. Za turnosmučarske jakne so uporabljeni tudi trpežni materiali iz skupine poliamidov ali poliestra. Te strukture morajo namreč učinkovito prenašati obremenitve, ki nastanejo med dinamičnim gibanjem. Zato boste v svoji turnosmučarski jakni uživali tudi v naslednjih sezonah, saj boste uporabljali njeno tehnično podporo.

Ski touring jakne - podpora membrane

Ko se odpravite v zimsko okolje, se morate zaščititi pred snegom, ki vas obdaja. Zato proizvajalci turnosmučarskih oblačil, kot so Salewa, La Sportiva ali Dynafit, uporabljajo membrane. Jakne za turno smučanje imajo rešitve Dynashell ali Power-Tex® ter najboljšo, ki je GORE-TEX®. Vsaka od membran ponuja visoko vodoodpornost, vendar v primeru membrane GORE-TEX® dosega najvišje parametre. To pomeni, da boste učinkovito zaščiteni pred zunanjo vlago in namakanjem zaradi snega. Turnosmučarske jakne z membrano se bodo izkazale za resnično napredno podporo, ki bo povečala raven vaše varnosti. Izogibanje vlagi je povezano tudi z zaščito pred podhladitvijo, ki, kot vemo, lahko prekriža vse načrte. Membrano GORE-TEX® podpira tudi impregnacija. Najbolj priljubljena je impregnacija DWR, ki upočasnjuje namakanje materiala. To pomeni, da kapljice vode prosto tečejo po materialu jakne, ne da bi prodrle vanjo.

Ski touring jakne - zaščita pred hladnim vetrom

Smučanje je povezano tudi s stikom z vetrom in prepihom, ki se pojavlja pri spustu. Zato proizvajalci oblačil za turno smučanje uporabljajo softshell rešitve, ki vas bodo zaščitile pred njegovim hladilnim učinkom. Zato imajo jakne za turno smučanje sodobne materiale, med katerimi je najboljši izdelek GORE-TEX® INFINIUM™ s tehnologijo WINDSTOPPER®. Njegov koeficient prepustnosti za veter je 0 CFM, kar pomeni, da boste pridobili učinkovito zaščito pred vetrom. Turnosmučarske jakne z drugimi rešitvami zagotavljajo podporo med 6 in 40 CFM. Za primerjavo: prepustnost vetra klasične volne je 200 CFM. Kot lahko vidite, boste z izbiro turnosmučarske jakne pri 8a.si pridobili sodobno tehnično podporo. Zahvaljujoč temu se boste izognili hladilnemu vplivu vetra in si zagotovili potrebno varnost.

Ski touring jakne - udobje zračnosti

Sintetični materiali v modelih za turno smučanje zagotavljajo optimalno odvajanje vlage. Ta, kot vemo, seveda nastane med smučarskim naporom, ko se vzpenjamo v težkih razmerah. To je pomembno, saj smučarske turne jakne, ki ponujajo takšno rešitev, v veliki meri ščitijo pred pregrevanjem. Velja dodati, da to omogoča uporabo sistema večplastne turnosmučarske opreme. Zahvaljujoč temu se bo vlaga s telesa učinkovito prenesla na zunanjo lupino, od koder bo lahko izhlapela. Poleg tega imajo turnosmučarske jakne pogosto posebne prezračevalne odprtine pod pazduhami. Te bodo poskrbele za dodatno kroženje zraka okoli kože, kar podpira zaščito pred pregrevanjem.

Ski touring jakne - izolacija

Tehnologijo Body Mapping najdete pri najboljših proizvajalcih oblačil za turno smučanje. Opazite jo lahko pod različnimi imeni, vendar je ta rešitev vedno odgovorna za isto stvar. Turnosmučarske jakne, ki temeljijo na tej zasnovi, bodo zagotavljale odlično toplotno zaščito okoli telesa. Gre za zelo natančno porazdelitev materialov in izolacije v skladu s toplotnimi potrebami telesa. Tam, kjer ste izpostavljeni podhladitvi, je izolacije več, na mestih, kjer se telo ogreje, pa je je manj. Turnosmučarske jakne s to rešitvijo bodo zagotovile uravnoteženo toplotno upravljanje telesa, kar bo pozitivno vplivalo na vašo dejavnost. Hkrati sintetična izolacija odlično izolira, zato se boste izognili nevarnemu ohlajanju.