top

Nahrbtniki za cestno kolesarjenje

Nahrbtniki za cestna kolesa so zelo lahki modeli, odlični za hitro vožnjo. Odlikujeta jih majhna prostornina in poenostavljena oblika. Tukaj boste našli profesionalni kolesarski nahrbtnik za turno kolesarjenje in dolge treninge!
View as Grid List

4 Izdelki

na stran
View as Grid List

4 Izdelki

Počisti

Komu so namenjeni nahrbtniki za cestna kolesa?

Skolesa običajno povezujemo s profesionalnimi dirkalniki, vendar so veliko bolj vsestranska. Mnogi se z njimi vozijo rekreativno ali celo kot turisti, saj jim je všeč visoka hitrost, ki jo je mogoče doseči na cesti. Lahka karbonska kolesa običajno ne omogočajo pritrditve dodatne prtljage na okvir, razen bidonov v košarah. Na daljših razdaljah vam bodo prav prišli kompaktni nahrbtniki za cestna kolesa. Na daljšem potovanju boste vanje spravili hrano, lahkotno jakno ali kolesarske rokave, rezervno zračnico ali ključe. Vse to ob ohranjanju poenostavljene oblike, ki čim manj moti našo aerodinamiko. Za vsak cestni nahrbtnik je značilna izrazito zmerna zmogljivost, saj bi v močno nagnjenem položaju, ki ga imamo na kolesu, večja obremenitev hrbta povzročila veliko nelagodje.

Kateri nahrbtnik za MTB kolo izbrati?

Dober kolesarski nahrbtnik mora imeti lastnosti, zaradi katerih ga med vožnjo skoraj ne boste opazili. ? Verjetno ne bo v nevarnosti, da bi se drgnil ob ovire ali bil pogosto postavljen na tla, zato so ojačitve, ki jih najdemo v pohodniških nahrbtnikih, tu nepotrebne. Drugič, imeti mora aerodinamično obliko. To pomeni minimalno število dodatnih elementov na zunanji strani, kot so žepi ali trakovi. Vse se mora prilegati v notranjost. Tretjič, nahrbtniki za cestno kolesarjenje morajo imeti udoben nosilni sistem, ki bo zagotavljal veliko stabilnost in hkrati učinkovito odvajanje vode. Ni treba, da so majhni nahrbtniki zelo okorni, vendar se morajo dobro prilegati postavi. Četrtič, velja opozoriti na to, ali je določen kolesarski nahrbtnik opremljen z odsevnimi elementi. Vsak od njih pomeni boljšo vidljivost v težkih vremenskih razmerah. Petič, če si želite vzeti več vode, je vredno preveriti, ali je celota združljiva s hidracijskim sistemom. Prostor za vrečko za vodo in možnost, da jo izpeljete in pritrdite cev na naramnico, sta bistvenega pomena.

Nakup lahkega kolesarskega nahrbtnika na spletu na 8a.si

Na voljo imamo široko paleto modelov vodilnih blagovnih znamk. Nahrbtniki za cestna kolesa, ki so posebej razviti za kolesarje, so idealni za enodnevne izlete in dolge, samotne treninge. Priročen cestni nahrbtnik nam bo prišel prav, ko se ne moremo zanašati na trgovino, da nam bo dopolnila zaloge vode in hrane. Vrhunske blagovne znamke, specializirane za oblikovanje in izdelavo nahrbtnikov, zagotavljajo kakovostno izdelavo in odlične uporabne lastnosti.