top

Moški nizki treking čevlji

Moški nizki pohodniški čevlji so kot nalašč za toplejši del leta, ko se odpravljate na gorski pohod in želite uživati v udobju na vsakem koraku. 8a.si ponuja najboljše in tehnične modele.
View as Grid List

39 Izdelki

 1. -15%
  Pristopni čevlji Montura Yaru GTX - tobacco/powder blue

  Seznam želja

 2. -11%
  Treking čevlji Mammut Sapuen Low GTX - black/hot red

  Seznam želja

 3. -20%
  Treking čevlji Meindl Ontario GTX - jeans/orange

  Seznam želja

 4. -6%
  Moški čevlji Garmont Dragontail G-Dry - octane/red

  Seznam želja

 5. -31%
  Pristopni čevlji Montura Yaru Air - dark grey/red

  Seznam želja

 6. -26%
  Pristopni čevlji Scarpa Zodiac GTX - shark/orange

  Seznam želja

 7. -20%
  Treking čevlji Montura Yaru GTX - dark grey/red

  Seznam želja

 8. -32%
  Pristopni čevlji Scarpa Zodiac - lake blue

  Seznam želja

 9. -23%
  Pristopni čevlji Scarpa Zodiac - tonic

  Seznam želja

 10. -10%
  Moški čevlji La Sportiva TX4 - blue/papaya

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

39 Izdelki

Počisti

Moški nizki pohodniški čevlji nudijo tehnično podporo

Ta kategorija obutve vključuje modele za napredne tehnične poti s plezalnimi elementi, pa tudi obutev za pohodništvo po manj zahtevnih poteh. Moški nizki treking čevlji se dobro obnesejo tudi kot pristopna obutev, saj imajo številni med njimi posebne rešitve, ki olajšajo spopadanje s plezalnimi izzivi. Ta vrsta obutve se v poletnih dneh izkaže za veliko bolj udobno kot čevlji z visokim zgornjim delom. Tukaj je vaš gleženj izpostavljen, zato je občutek pregrevanja zanemarljiv. Kljub krajšemu zgornjemu delu nizki pohodniški čevlji zaradi številnih tehničnih rešitev zagotavljajo veliko pohodniške stabilnosti. Njihova naloga je pravilno postaviti stopalo, da se ne premika samovoljno in da je vsak korak čim bolj natančen. To pomeni, da boste dobili oporo tako pri zahtevnem vzponu kot pri strmem spustu.

Membrane, ki se uporabljajo v moških nizkih pohodnih čevljih

Različne različice membrane GORE-TEX® in lastne rešitve blagovnih znamk so odlična podpora med gorskim pohodom, ko se vreme spreminja. Vodoodpornost teh tehnologij vam zagotavlja visoko stopnjo zaščite pred zmočenjem, če dežuje ali če prečkate plitev gorski potok. Moški nizki treking škornji z membrano GORE-TEX® ali drugimi membranami lahko delno ohranijo tudi naravno zračnost usnja. To pomeni, da se bo vlaga učinkovito odvajala. Zaradi tega bo vaša koža dlje časa ostala udobno suha. Ta zračnost membrane GORE-TEX® je koristna tudi med počitkom. Vse, kar morate storiti, je, da za nekaj časa snamete pohodne čevlje in pustite, da membrana opravi svoje delo. Z njo se čevlji posušijo veliko hitreje kot čevlji brez nje.

Moški nizki pohodni čevlji - struktura

Za zgornji del čevljev proizvajalci pogosto uporabljajo usnje in sintetične materiale. Obe rešitvi zagotavljata optimalno zračnost, ki ustreza zračnosti kože stopala. To spodbuja hitrejše odvajanje vlage za vaše največje udobje. Moški nizki treking čevlji z usnjenim ali sintetičnim zgornjim delom so tudi ustrezno vzdržljivi. Tako lahko vaš model prenese obremenitve pohodništva in ohrani svojo funkcionalnost še veliko sezon. Proizvajalci uporabljajo tudi ojačitve okoli podplata in na prstih, da zaščitijo pohodne čevlje pred lažjimi poškodbami. Tako, če se čevelj po nesreči zatakne za korenino ali kamen na poti, ne boste povzročili večje škode. Za boljše zračenje v notranjosti čevljev proizvajalci na zgornji del obutve namestijo tudi posebne mrežaste plošče. To vam omogoča udobno kroženje zraka okoli stopal, kar bo zmanjšalo tveganje pregrevanja. Nizki treking čevlji pogosto vključujejo tudi sistem vezalk, ki ima občutek plezanja. Sega skoraj do konice prsta in vam omogoča natančno zavezovanje zgornjega dela.

Moški nizki pohodni čevlji s to naprednejšo zasnovo so podprti z notranjim ali zunanjim okvirjem. Njegov namen je posnemati naravno gibanje gleženjskega sklepa, zato vas med pohodništvom nič ne ovira. Hkrati ta rešitev zagotavlja visoko stopnjo stabilnosti stopala, kar zmanjšuje tveganje nenamernih poškodb in olajša pohodništvo.

Oblazinjenje je pomembna lastnost moških nizkih pohodnih čevljev

Potovanje po gorski poti, posejani s skalami, pa tudi po utrjenih tleh, zahteva blaženje udarcev. To se pogosto doseže s peno EVA v vmesnem podplatu ali drugimi podobnimi rešitvami. K temu pripomore tudi po meri profiliran vložek, tako da dobite potrebno blaženje pri vsakem koraku. To pomeni, da pohodniški čevlji z nizkim zgornjim delom razbremenijo vaša stopala in sklepe ter tako zmanjšajo utrujenost. S tem boste lažje pretekli nekaj več kilometrov kot z manj naprednimi rešitvami.

Moški nizki pohodni čevlji so opremljeni s sodobnimi podplati

Med najbolj cenjenimi znamkami podplatov sta Vibram® in Michelin®, ki slovita po svojih odličnih lastnostih oprijema. Zaradi gume, iz katere so izdelani, so ti nizki pohodniški čevlji zelo oprijemljivi, kar zmanjšuje tveganje zdrsa. Tako se boste po poteh gibali bolj varno - tudi po tistih najtežjih. Tekalna plast teh podplatov ima pogosto sposobnost samočiščenja, zato bodo majhni kamni in blato hitro odpadli z njih. To izboljša kotaljenje stopal in učinkovitost pohodništva.