top

Ženski nizki treking čevlji

Ženski pohodniški čevlji z nizkim vrhom so osnovni pripomoček za gorsko pohodništvo ne glede na raven izkušenj. Brez te strukture ne morete učinkovito uresničevati svoje strasti do gora.
View as Grid List

34 Izdelki

  1. -23%
    Ženski pristopni čevlji Scarpa Zodiac - icefall

    Seznam želja

na stran
View as Grid List

34 Izdelki

Počisti

Ženski nizki pohodniški čevlji za gorske pohode

Ta vrsta gorske obutve je namenjena ženskam, ki hodijo na pohode v toplejših letnih časih, kar je posledica izpostavljenega gležnja. To omogoča boljše prezračevanje zraka okoli kože, kar prispeva k udobnejšemu pohodništvu. Ženski pohodniški čevlji z nizkim vrhom bodo zato odlični za dolge pohode z nahrbtnikom, lažje pohodniške izlete, enodnevni vzpon na vrh in tudi pristope v plezalnih stenah. V naši trgovini so na voljo tako tehnično napredni modeli kot modeli, namenjeni manj zmogljivim uporabnikom. Nizki treking čevlji blagovnih znamk, kot so Salewa, Zamberlan, Hanwag, Salomon in Columbia, so vse, kar potrebujete za svoj gorski pohod. Obstajajo tudi sodobni treking čevlji z višjim krojem zgornjega dela

Ženski nizki pohodni čevlji zagotavljajo vodoodpornost in zračnost

Kot vemo, je vreme v gorah vse prej kot predvidljivo, zato morate biti pripravljeni na njegove spremembe. Za to se bo izbira zasnove, kot so ženski nizki pohodniški čevlji z membrano, izkazala za optimalno. Ta tehnologija vas namreč varuje pred popolno premočenostjo, če dežuje ali če prečkate plitev potok. Blagovne znamke imajo lastne membranske rešitve, uporabljajo pa tudi najbolj cenjeno membrano GORE-TEX®. Ta je popolnoma nepremočljiva, zato dobite tehnično podporo na visoki ravni. Tako se boste lahko odpravili na pot, tudi če vam vreme ne bo naklonjeno. Poleg tega je membrana GORE-TEX® tudi zračna, zato bo odvečna vlaga izhlapevala. Ženski nizki pohodniški čevlji s to rešitvijo bodo zmanjšali tveganje pregrevanja, njihova notranjost pa bo dlje časa ostala udobno suha. Proizvajalci na zgornji del pogosto namestijo dodatne prezračevalne plošče. Njihova funkcija je kroženje zraka okoli stopal, zaradi česar je pohodništvo prijetnejše.

Struktura ženskih nizkih pohodnih čevljev

Zgornji del teh modelov je običajno iz usnja ali sintetičnega materiala. Obe rešitvi se ponašata z optimalno zračnostjo. Ta podpira membrane, kot je GORE-TEX®, in izboljšuje toplotno udobje. Poleg tega so ženski nizki treking čevlji iz teh materialov dovolj trpežni, da bodo vaši čevlji lahko vzdržali gorske razmere. Tako obremenitve pri trekingu ne bodo povzročile poškodb zgornjega dela, kar zagotavlja funkcionalnost čevljev še veliko sezon. Ob strani čevljev je pogosto pritrjena gumijasta plošča, ki rob dodatno ščiti pred poškodbami. Nizki pohodniški čevlji imajo pogosto tudi posebne stabilizacijske rešitve. Našli jih boste v zgornjem delu, njihov namen pa je, da gleženjski sklep ostane popolnoma prost, hkrati pa se zelo dobro oprijemajo pete. Poleg tega boste v notranjosti čevlja našli vložek, ki povečuje občutek udobja in hkrati spodbuja naravno kotaljenje stopala.

Oblazinjenje in podplat v ženskih nizkih pohodniških čevljih

V tej vrsti obutve se za blaženje uporabljajo najboljši in najnovejši dosežki. Pogosto je to pena EVA, ki jo podpira vrsta lastnih tehnologij blagovnih znamk obutve. Zaradi tega ženski nizki treking čevlji blažijo udarce, ki nastanejo pri gorskem pohodu po skalnati poti. To preprečuje, da bi na vaša stopala in sklepe delovala prevelika sila, kar spodbuja učinkovitejše pohodništvo. Hkrati pa ta rešitev poskrbi, da je vsak vaš korak odbojen. Podplat nizkih pohodniških čevljev vedno zagotavlja odličen oprijem na zahtevnem terenu, odlikujeta pa ga velika lahkotnost in izjemno prefinjen tekalni profil. To vam zagotavlja natančnost vsakega koraka, ki ga naredite, in vam omogoča, da učinkovito dosežete svoj cilj. Med najboljšimi blagovnimi znamkami, ki razvijajo podplate, sta Vibram® in Michelin®, v številnih pohodnih čevljih pa boste našli tudi lastne rešitve proizvajalcev.