top

OAC

OAC je finska blagovna znamka, ki se ukvarja z oblikovanjem in proizvodnjo zimske opreme. Pomemben del ponudbe predstavljajo edinstvene smuči Skinbased™, ki združujejo lastnosti trail smuči, backcountry in krpelj. Izdelki OAC so odlična izbira, ko govorimo o osvajanju zasneženih vrhov.
View as Grid List

6 Izdelki

 1. -25%
  Smuči OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  Smuči OAC POH 100 + EA Jr Bindings
  vključno z DDV 267,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 230,39 € (+17%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 357,99 € (-25%)

  Seznam želja

 2. -22%
  Smuči OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  Smuči OAC KAR 149 EA Binding 2.0
  vključno z DDV 417,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 371,99 € (+13%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 540,99 € (-22%)

  Seznam želja

 3. -22%
  Smuči OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  Smuči OAC XCD GT 160 EA Binding 2.0
  vključno z DDV 437,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 385,99 € (+14%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 561,99 € (-22%)

  Seznam želja

 4. -24%
  Smuči OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  Smuči OAC MIL 160 EA Binding 2.0 & Heel Guide
  vključno z DDV 551,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 543,99 € (+2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 727,99 € (-24%)

  Seznam želja

 5. -22%
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v2
  vključno z DDV 401,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 357,99 € (+13%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-22%)

  Seznam želja

 6. -22%
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  Smuči OAC WAP 129 EA Binding 2.0 - print v1
  vključno z DDV 401,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 357,99 € (+13%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-22%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

6 Izdelki

Počisti

Zgodovina blagovne znamke OAC

Vse se je začelo na Finskem, v državi, ki je neločljivo povezana z zimskimi aktivnostmi. Tu so združili moči strokovnjaki za kompozitne materiale z ljudmi z bogatim znanjem o proizvodnji smuči. Tako je nastala novo vrsto smuči - Skinbased, ki omogoča zimsko raziskovanje zasneženih cest in poti. Zgodba sega v leto 2010 v hlev, ki je bil takrat testni laboratorij za nove kompozitne materiale. Ljudje, ki stojijo za OAC, so želeli ustvariti smuči, ki bi omogočale brezskrbno raziskovanje čudovite zimske pokrajine. Kmalu so bili izdelani prvi prototipi, ki so jih z veseljem preizkusili na terenu. Po številnih izletih na zasnežene proge se je rodila smučka Skinbased™.

Od samega začetka je bila osnova celotnega projekta enostavnost uporabe in visoka stopnja vsestranskosti, ki naj bi jo te smuči imele. Zato so bile smuči zasnovane tako, da bodo enako prijetne tako za prve kot za izkušene smučarje. Od samega začetka je bil poudarek tudi na vrhunskih materialih in popolni izdelavi vsake podrobnosti. Na podlagi bogatih izkušenj je bilo mogoče vse te funkcije zajeti v enem samem izdelku. Povsem nov pristop k smučanju, ustvarjen izključno za veselje do osvajanja zasneženega terena - smuči Skinbased. Smuči OAC danes ves čas izdelujejo na Finskem. Vsak izdelek ponosno nosi oznako Made in Finland Ta banalno preprosta zamisel je priljubljena skoraj po vsem svetu. Danes je njegove izdelke mogoče kupiti ne le v Evropi, temveč tudi na Japonskem in v Severni Ameriki. Odlično idejo ceni vedno več ljubiteljev zimskih športov in dejavnosti.

Katere so značilnosti smuči OAC Skinbased™?

Modeli serije Skinbased™ so smuči, ki smo jih popolnoma na novo zasnovali. Združujejo lastnosti snežnih čevljev, smuči za tek v naravi ali smuči za tek na smučeh. Se še spomnite plastičnih smuči za otroke, ki so bile s trakovi pritrjene na tople zimske čevlje? Se spomnite, kako zabavno je bilo smučati s tako preprosto opremo? Predstavljajte si, da bi modeli OAC Skinbased temeljili na enaki ideji, vendar bi jo prenesli na povsem novo raven. Združuje najboljše materiale, ki so danes na voljo, ter enostavnost izdelave in uporabe. Rezultat je lahka in zanesljiva oprema, ki jo je mogoče uporabljati takoj, ko je na voljo. Ni treba nameščati smučarskih čevljev, jih ogrevati, pritrjevati vezi na smuči, voskati drsalk in opravljati številnih drugih dejavnosti, povezanih s klasičnim smučanjem. Posebne vezi, ki se uporabljajo v smučeh Skinbased™, temeljijo na dveh trakovih. Celoten sistem je opremljen z enim samim tečajem. Zaradi te preproste zasnove se v vezi prilega večina krpelj, mehkih turnih čevljev ali zimskih škornjev. Z nastavitvijo velikosti jih boste zlahka prilagodili svojemu stopalu.

Treking smuči Skinbased™ so tudi razmeroma kratke, vendar zelo široke, zato je hoja po njih ali spuščanje po globokem snegu zelo enostavno. Ključnega pomena za uspeh celotne zasnove je bila tudi namestitev tesnil pod njimi. Ne pokrivajo celotne smuči kot pri modelih za smučanje, temveč so trajno nameščene le v srednjem delu drsenja. Zato vam omogočajo enostavno gibanje po zasneženih cestah in poteh ter tudi vzpenjanje na manjše hribe. So optimalna izbira za pohode v globokem snegu, v katerem bi se z običajnimi pohodnimi čevlji pogreznili do pasu. Zasnova smuči OAC Skinbased™ pomeni, da se lahko na pohod podaja skoraj vsak, tudi če še nikoli ni smučal. Seveda je rešitev zasnovana za uporabo na lažjem terenu, rahlo hribovitem ali ravnem. Za gorske izzive so smuči še vedno boljša izbira.

Široka izbira smuči OAC Skinbased™ je na voljo na spletni strani 8a.si

V naši ponudbi boste našli različne modele treking smuči OAC za pohodnike. Med njimi so daljše različice, ki so po uporabi bolj podobne vsestranskim smučem za gorske teke. Nekateri so opremljeni celo z jeklenimi robovi. Krajše smuči Skinbased™ so bolj podobne snežnim čevljem in se odlično obnesejo pri pohodništvu in drsenju po majhnih hribih. So odlična izbira za začetek smučarske pustolovščine na snegu. Vsi modeli so opremljeni s kratkim tesnilom v srednjem območju, ki preprečuje, da bi se smuči pri blagih približevanjih obrnile. To je odlična rešitev, ki zagotavlja ustrezen oprijem v različnih razmerah.