top

Alpina

Alpina je slovenska blagovna znamka, specializirana za športno in pohodniško obutev. Njena ponudba vključuje pohodniške čevlje, čevlje za tek na smučeh, čevlje za smučanje in modele za vsakdanjo uporabo.
View as Grid List

3 Izdelki

 1. -14%
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T10 - black/green
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T10 - black/green
  vključno z DDV 87,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 84,99 € (+3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 101,99 € (-14%)

  Seznam želja

 2. -17%
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T5 PLUS - black/red
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T5 PLUS - black/red
  vključno z DDV 75,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 73,49 € (+3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 91,99 € (-17%)

  Seznam želja

 3. -20%
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T5 PLUS JR - black/red
  Čevlji za tek na smučeh Alpina T5 PLUS JR - black/red
  vključno z DDV 68,49 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 66,49 € (+4%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 85,99 € (-20%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

3 Izdelki

Počisti

Alpina blagovna znamka s tradicijo

Vse se je začelo z enim parom pohodnih škornjev, izdelanih leta 1947, ki so sprožili plaz dogodkov. Znamka Alpina je bila ustanovljena leta 1951 Le leto pozneje je podjetje začelo izdelovati smučarske čevlje in modele za vsakodnevno nošenje. Zaradi velike priljubljenosti se je podjetje lahko svobodno razvijalo. Šele leta 1973 so prvi Alpinini čevlji za tek na smučeh zapustili stene tovarne. Danes, po več letih razvoja, je ta vrsta čevljev zelo cenjena tako med tekmovalci kot ljubiteljskimi smučarji tekači. Leta 1979 prva jugoslovanska odprava doseže vrh Mount Everesta. Seveda je opremljen s čevlji Alpina, kar dokazuje vrhunsko kakovost te obutve. V naslednjih letih se znamka začne širiti na zahodne trge. Leta 1984 Alpina postane eden glavnih sponzorjev olimpijskih iger v Sarajevu.

Danes je slovenska blagovna znamka eden vodilnih proizvajalcev gorske in smučarske obutve na svetu. Široka ponudba je namenjena navdušencem nad pohodništvom. Med razpoložljivimi modeli so tako klasični usnjeni pohodniški škornji kot tudi lažji pohodniški modeli. Zelo priljubljeni so tudi čevlji za življenjski slog. Modeli, navdihnjeni z gorskim slogom, so kot nalašč za vsakodnevno uporabo. Pomemben del kolekcije Alpina sestavljajo smučarski čevlji Podjetje še naprej proizvaja klasično, togo obutev za smučanje na smučeh. Pomemben del kolekcije pa predstavljajo čevlji za tek na smučeh. Na voljo so tekmovalni in potovalni modeli. Ne glede na to, ali tečete v klasičnem ali drsalnem slogu, boste v ponudbi te blagovne znamke zagotovo našli pravi model.

Alpina v trgovini 8a.si

V naši ponudbi se osredotočamo na zimski del kolekcije slovenske blagovne znamke. Med razpoložljivimi modeli so predvsem moški in dekliški čevlji za tek na smučeh So odlična izbira za tiste, ki začenjajo s tekom na smučeh, a ne samo za njih. Najnaprednejše modele pogosto uporabljajo profesionalni dirkači. Vsi škornji Alpina so znani po udobju, ki ga nudijo, in najvišji kakovosti izdelave, kar se odraža v dolgi uporabi.