top

Dalbello

Dalbello je blagovna znamka, specializirana za proizvodnjo smučarskih čevljev. Dovršeni modeli zagotavljajo visoko udobje in popoln nadzor nad smučmi na belih strminah. Italijanski smučarski čevlji uspešno združujejo moderen stil in napredne oblikovalske rešitve. V naši ponudbi boste našli pester nabor ženskih in moških čevljev Dalbello. Med njimi boste našli modele za turno smučanje, freeride in freestyle, ki so optimalno prilagojeni številnim vrstam smučanja.
View as Grid List

7 Izdelki

 1. -25%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Lupo AX 120 - grey/black
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Lupo AX 120 - grey/black
  vključno z DDV 419,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 433,99 € (-3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 561,99 € (-25%)

  Seznam želja

 2. -25%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Evo - cloud/black
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Evo - cloud/black
  vključno z DDV 419,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 433,99 € (-3%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 561,99 € (-25%)

  Seznam želja

 3. -25%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Evo Sport - blue/blue
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Evo Sport - blue/blue
  vključno z DDV 389,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 401,99 € (-2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-25%)

  Seznam želja

 4. -15%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Free 105 W - black/black
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Free 105 W - black/black
  vključno z DDV 437,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 386,99 € (+14%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 519,99 € (-15%)

  Seznam želja

 5. -18%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Free Asolo Factory 130 - prussian blue/red
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Free Asolo Factory 130 - prussian bl...
  vključno z DDV 493,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 507,99 € (-2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 603,99 € (-18%)

  Seznam želja

 6. -22%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum
  vključno z DDV 353,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 347,99 € (+2%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 457,99 € (-22%)

  Seznam želja

 7. -23%
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Asolo Factory
  Čevlji za turno smučanje Dalbello Quantum Asolo Factory
  vključno z DDV 463,99 €
  Najnižja cena v zadnjih 30 dneh pred znižanjem cene 419,99 € (+11%)
  Proizvajalčeva priporočena cena 602,99 € (-23%)

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

7 Izdelki

Počisti

Dalbello - smučarski čevlji s strastjo

Znamka pripada veliki skupini proizvajalcev, za katere so izdelki, ki jih oblikujejo, rezultat strasti in popolne predanosti. Ljudje, ki ustvarjajo Dalbello, in športniki, povezani z njim, imajo en sam cilj - izdelati najboljše smučarske čevlje na svetu. Združujejo visoko udobje in odličen nadzor nad smučmi na najtežjih spustih. Velik del tega je uporaba najnovejših razpoložljivih materialov in oblikovalskih rešitev. Vendar se italijanska duša blagovne znamke Dalbello odraža tudi v oblikovanju Zato vsakega izdelka ne odlikujejo le odlične tehnične lastnosti, temveč tudi edinstven videz in oblikovanje. Značilnost smučarskih in skit čevljev Dalbello je tudi visoka kakovost izdelave. To je posledica dejstva, da so vsi modeli te blagovne znamke ves čas izdelani v njeni tovarni, namesto da bi bili oddani podizvajalcem na drugem koncu sveta. Zaradi popolnega nadzora nad proizvodnim procesom in družinske usmerjenosti podjetja Dalbello ponuja izjemne smučarske čevlje za skit, freeride, freestyle in alpsko smučanje.

Zgodovina blagovne znamke Dalbello

Znamka je bila ustanovljena leta 1974 v italijanskem mestu Asolo Ustanovil ga je Allessandro Dal Bello, oseba z izjemnim talentom za ustvarjanje visokokakovostnih smučarskih čevljev. Vendar je treba omeniti, da se je njegova avantura s smučarsko obutvijo začela že veliko prej. Allesandro in Giovanna sta že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja delala v tovarni smučarskih čevljev Henke v Švici, kjer sta se izpopolnjevala. Po vrnitvi v Italijo sta kmalu začela uresničevati svoje zamisli in ustanovila podjetje Dalbello. Svoj prvi par smučarskih čevljev sta prodala leta 1974 v Avstriji. V sedemdesetih letih je bila smučarska industrija v času revolucije. V vsaki sezoni so se zgodili prelomi, ki so spremenili podobo smučanja. V ospredju teh tehnoloških sprememb je bila tudi blagovna znamka Dalbello Ena od najbolj prelomnih sprememb je bila opustitev usnja v smučarskih čevljih in njegova zamenjava s plastično lupino Danes plastične čevlje izdelujejo vsi večji proizvajalci smučarskih čevljev.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja začne italijanski proizvajalec sodelovati z znanimi smučarji, kar mu omogoči večjo prepoznavnost na svetovnih trgih. V devetdesetih letih prejšnjega stoletja se je priljubljenost blagovne znamke Dalbello po vsem svetu hitro povečala Ključ do uspeha se je izkazal za zelo dobro prepoznavnost na trgih Severne Amerike, Nemčije in Avstrije, od koder bi lahko sledila širitev v preostali svet. Zagotovo so k priljubljenosti pripomogli tudi prvi carving smučarski čevlji, ki so zagotavljali večjo bočno togost. V novem tisočletju blagovna znamka Dalbello še naprej uvaja nove tehnološke inovacije. Poseben projekt RDP - Riders Development Project omogoča, da se izkušnje najboljših smučarjev na svetu združijo z idejami inženirjev in tako ustvarijo še boljši smučarski čevlji Dalbello.

Dalbello - smučarski čevlji za skit, freeride, freestyle in alpsko smučanje

V ponudbi italijanske blagovne znamke so modeli čevljev za vse vrste alpskega smučanja. Med njimi so modeli za odlično urejene proge, proge v divjini in proge za prosti slog. Dalbellovi ultralahki škornji Skit so kot nalašč za izlete v visokogorje. Odlična gibljivost zgornjega dela v kombinaciji z nizko težo vam bo omogočila hitro pridobivanje višine pri vzponu na naslednje vrhove. Smučarski čevlji Freeride Collection zagotavljajo odličen nadzor nad smučmi za hitre spuste po divjem terenu. Popolno prileganje in visoka togost školjke na ključnih mestih bosta poskrbela za odličen občutek smuči v vsakem zavoju.

Tehnologije, uporabljene v smučarskih čevljih Dalbello

Velikoletne izkušnje italijanske blagovne znamke so pripeljale do razvoja edinstvenih tehnoloških rešitev. Nekateri od njih povečujejo udobje smučarskih čevljev, drugi pa vplivajo na natančnost upravljanja smuči. Vsekakor je treba omeniti tehnologijo Dalbello Grip Walk To je posebna tekalna plast iz polimerov, ki se uporablja v podplatih smučarskih čevljev. Zagotavlja boljši oprijem pri hoji. S tem je učinkovito odpravljena ena največjih pomanjkljivosti večine smučarskih čevljev - nevarnost zdrsa na spolzkih površinah takoj, ko stopite s smuči. Tako pri vstopu v kočo ne bo več obstajala tako velika nevarnost padca. Druga revolucionarna rešitev je Dalbello My Fit Uporaba materialov, ki jih je mogoče toplotno oblikovati, omogoča popolno prilagoditev škornjev vsakemu stopalu. Ujemanje oblike velja tako za notranji škorenj kot za zunanjo lupino. Tehnologije, ki zagotavljajo udobje v smučarskih čevljih, dopolnjuje rešitev Contour 4. Gre za štiri območja, ki so najbolj izpostavljena pritiskom. To so peta, prsti na nogah, gležnji in stopalo. Uporaba materialov, ki lahko povečajo prostornino škornja na teh mestih, zagotavlja največje udobje.

Znamka uporablja tudi številne rešitve za povečanje natančnosti smuči. Ena od teh je tehnologija Dalbello Power Cage Gre za prostorsko strukturo, ki je nameščena v lupini smučarskega čevlja. Ustrezna oblika ojačitve učinkovito preprečuje, da bi se škornji med smučanjem močno deformirali. To pomeni, da se sila prenaša neposredno z noge na rob smuči. To omogoča še natančnejše vodenje smuči tudi v težkih snežnih razmerah. Izjemno pomembna je tudi sama konstrukcija čevlja. Klasična oblika Dalbello Overlap Design zagotavlja visoko togost čevlja. Ta tradicionalna zasnova je sestavljena iz dveh delov - spodnje školjke in premičnega zgornjega dela. To omogoča ohranjanje visoke prilagodljivosti škornjev. Za tiste, ki iščejo čevlje, ki zagotavljajo več udobja pri obuvanju in hoji v smučarskih čevljih, je na voljo konstrukcija Dalbello Cabrio Design Dodatni tretji del v obliki jezika omogoča, da so škornji bistveno bolj mobilni. Ta rešitev se najpogosteje uporablja v čevljih za skit in freestyle, saj zagotavlja največjo svobodo na dostopih ali v smučarskem parku.

Preveri ponudbo italijanske blagovne znamke na spletni strani 8a.si

Nudimo vam izjemno širšo izbiro smučarskih čevljev Dalbello Različni modeli so namenjeni vsem smučarjem. Vrhunski modeli bodo všeč najbolj izkušenim smučarskim navdušencem, ki zahtevajo popoln nadzor nad smučmi na najbolj strmih pobočjih. Smučarski čevlji Dalbello, ki uporabljajo najnovejše materiale in tehnološke rešitve, zlahka izpolnjujejo to zahtevo. Obsežna ponudba italijanske blagovne znamke vključuje tudi številne modele za smučarje začetnike, s katerimi boste z lahkoto vstopili v svet zimskih športov. Ne glede na to, ali se odpravljate na smučarsko turo, obožujete spuste v prostem slogu ali preprosto želite smučati na urejenem smučišču, blagovna znamka Dalbello bo v svoji ponudbi zagotovo našla prave smučarske čevlje.