top

Dežni plašči

Dežni plašči in ponči zagotavljajo učinkovito zaščito pred padavinami. Gorski dežni plašč s kapuco je odlična izbira za pohodništvo po pohodniških poteh. V naši ponudbi boste našli moške in ženske dežne plašče vrhunskih blagovnih znamk.
View as Grid List

4 Izdelki

 1. -19%
  Dežni pončo Tatonka Cape - red

  Seznam želja

 2. -28%
  Dežni pončo Tatonka Poncho - red

  Seznam želja

 3. -11%
  Dežni plašč Rockland Cloud - green

  Seznam želja

 4. -9%
  Dežni plašč Fjord Nansen Poncho Traveller - green

  Seznam želja

na stran
View as Grid List

4 Izdelki

Počisti

Dežne plašče

Pončo ali plašč je najlažji način zaščite pred padavinami. Je odlična alternativa klasičnim dežnim jaknam in bo zaščitil vaša druga oblačila ter nahrbtnik pred hitrim premočenjem. {Dežne plašče<3> se najbolje obnesejo med hojo, saj omogočajo veliko mero svobode gibanja in nas učinkovito ščitijo pred dežjem. Dežne plašče je zelo enostavno obleči, tako da se lahko hitro zaščitite pred padavinami brez težav z menjavo jaken.

Ženski in moški dežni ponči so običajno izdelani iz zelo tankih materialov, zato pri pakiranju zavzamejo zelo malo prostora. Večina modelov je opremljena z integrirano torbico, v katero lahko za prevoz spravite celoto. Tako zapakiran se bo pončo zlahka spravil v kotiček vašega pohodniškega nahrbtnika Če potujete v nepredvidljivem vremenu, je še boljši zunanji žep, iz katerega lahko v primeru nenadnega dežja plašč hitro odstranite. Materiali, ki se uporabljajo pri ponšah, zagotavljajo ustrezno raven nepremočljivosti. Uporabljeni so tako ultralahki silikonizirani materiali kot membrane, podobne tistim, ki jih najdemo v dežnih jopičih. Vsi dežni plašči imajo lepljene šive, tako da voda ne more prodreti skozi šive. Vsak deževni pončo je opremljen tudi s kapuco. Najpogosteje ima obodno nastavitev z vrvico, da ne zdrsne, ko malo močneje piha. Dežni plašč s kapuco je odlična zaščita tudi pred močnim dežjem.

Kateri plašč za dež za gore bo najboljši?

Pri izbiri opreme za uporabo na poteh je treba upoštevati, da se bo najpogosteje uporabljala v precej zahtevnih razmerah. Ozki prehodi med skalami ali prebijanje po zaraščeni gozdni poti so običajne razmere, ki jih morata oprema in oblačila brez težav prestati. Zato je pomembno, da so treking plašči proti dežju izdelani iz močnega materiala. Najpogosteje se uporabljajo trpežne tkanine iz poliestra ali najlona. Pri mnogih se pojavi posebno tkanje vlaken ripstop, ki preprečuje, da bi zlahka prišlo do raztrganin ali odrgnin. Vse to seveda ob nizki teži. Če se na poti gibljete z nahrbtnikom, morate to upoštevati tudi pri izbiri ponča za dež. Na voljo so posebni modeli, ki imajo na hrbtu ploščo, ki zagotavlja dovolj prostora za nahrbtnik. Tako pred dežjem ne boste zaščitili le svojih oblačil, temveč tudi celotno prtljago.

Pri gibanju po pohodniški poti je zelo pomembno tudi, da se dežni plašči pravilno prilegajo. Veter jih ne sme odnašati in ne smejo ovirati hoje po zahtevnejšem terenu. V ta namen so številni modeli opremljeni s pritiskači ali zaponkami, ki omogočajo, da jih pravilno zapnete skupaj. Dobro oblikovani ženski in moški dežni ponči zagotavljajo veliko stopnjo svobode gibanja, ne da bi bili preveč ohlapni. Zadnja stvar, na katero morate biti pozorni pri izbiri dežnega plašča za gore, je, ali je opremljen z žepom. Ta žep z zadrgo se najpogosteje nahaja na prsih in je funkcionalen prostor za shranjevanje majhnih predmetov, ki morajo biti pri roki. Poleg tega običajno deluje tudi kot integriran žep, v katerega lahko shranite celoten plašč za prevoz.

Ponče in plašče lahko kupite na spletni strani 8a.si

Dobri dežni plašči za uporabo v pohodništvu so izdelani iz visokokakovostnih materialov. Nikakor niso podobni plaščem iz folije za enkratno uporabo, ki so nagnjeni k poškodbam in ne zagotavljajo udobja med povečanim telesnim naporom, na primer med hitrejšim pohodom. Vključili smo samo moške in ženske dežne pončeve znanih blagovnih znamk, ki zagotavljajo udobje pri hoji v dežju. To so preizkušeni modeli, ki jim lahko zaupate tako pri krajših kot daljših pohodih.