top

Fizan

Fizan je eden izmed vodilnih proizvajalcev, ko govorimo o treking in smučarskih palicah. Ker so pomembni visoki standardi izdelave in vzdržljivost, so izdelki Fizan proizvedeni v tovarnah v Italiji.
Iskanih izdelkov ne moremo najti.
Počisti

Treking palice Fizan - neprecenljiv pripomoček med pohodom

Treking palice so vse bolj priljubljene med pohodniki in izkušenimi ljubitelji gora. Primerni so tako za krajše enodnevne pohode kot tudi za dolge večtedenske pohode. Palice so odlične za ohranjanje ravnotežja na neravnih poteh in stezah. Njihova vloga je še posebej koristna pri premikanju z večjim nahrbtnikom. Z njimi namreč lahko v veliki meri razbremenite hrbtenico, del obremenitve pa se prenese na ramena. Pohodniške palice so zato še posebej priljubljene pri ljubiteljih pohodništva in so neprecenljiv pripomoček na daljših poteh. Učinkovita uporaba Fizanovih palic nam omogoča tudi, da povečamo hitrost pri približevanju in tako hitreje in učinkoviteje dosežemo cilj. Zaradi nastavljive dolžine lahko večino palic popolnoma prilagodite prehojenemu terenu. Pri vzpenjanju v hrib ju lahko skrajšate, pri premagovanju strmine pa lahko nastavite različno dolžino desne in leve palice, da med hojo še bolje ohranjate ravnotežje.

Široka izbira pohodniških palic Fizan

Tako izkušen proizvajalec ima v ponudbi vrsto modelov drogov, zato noben uporabnik ne bo imel težav pri iskanju tistih, ki so popolnoma prilagojeni njegovim potrebam. Osnovni modeli so primerni za krajša potovanja. Uporabljeni aluminij zagotavlja ustrezno vzdržljivost. Profilirani ročaji in široki trakovi ne zagotavljajo le udobja, temveč tudi maksimalno oporo. Za naprednejše modele je značilna manjša teža in večja vzdržljivost. Ponudba te blagovne znamke vključuje tudi ultralahke karbonske palice. Fizan je pri tem uporabil ogljikova vlakna, ki zagotavljajo želeno togost in izjemno majhno težo. Zanesljivost palic na poti je pogosto odvisna od njihovega mehanizma za zaklepanje po višini. Pri tem se oblikovalci italijanskega proizvajalca zanašajo na dve preizkušeni rešitvi. Notranji mehanizem za zaklepanje z zasukom in zunanji mehanizem za zaklepanje z zaponko zagotavljata, da je višina palic varno fiksirana ves čas trajanja pohoda.